Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazılım alanında diploma ne kadar önemli?

Mithat

Öne çıkan mesajlar

• 4 hafta sonra ...
En az inter seviyede ing yoksa hic bulasma.
Bizde var oyle bi eleman testciden yazilima dikey gecis yapti , su uzaktan skimsonik sozde yazilim muh/bilimleri masteri programini bitirdi dandik bir unide.Mezuniyet notu da 3.8/4 falan.
Calisirken en ufak seyi bile etrafindakilere soruyor, google da yok mu diyorum , turkce aratiyorum cikmiyor diyor.Bakiyorum ne aratmis diye , daha dogru duzgun keyword yazamamis sorunla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
O değilde benim backend kullanmadan sadece html/css/javascript kullanarak mail form yapmam gerekiyor , backendsiz yöntem bulamadım henüz , onu bilen yardım edebilecek olan var mı?

Bildiğin contact form , millet subject ve comment kısmını doldurup send tuşuna basacak , o bana mail olarak düşecek. Bunu codepende çalışır halde yapmam gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
bu topic "Mithat'a kızma topiği" gibi olmuş ama benzer bir soru sormak istiyordum, ayrı bir topic yerine bunu kullanayım dedim.

programlama ve bilgisayar işlerinde olan ve hatta uzun süre büyük şirketlerde çalışan bir çok kişi vardır şu forumda.
bu kişilerin hiç "keşke lise üniversite okumasaydım direk bir şirkete girseydim, şu an daha çok işime yarardı" dediği oldu mu?

son zamanlarda inşaat ve benzeri mühendislik dallarından mezun bazı kişilerin "IT, yazılım geliştirme ve bilgisayar mühendisliği işini herkes yapar, bunlar için eğitime gerek yok, bu işleri bilgisayar mühendisinden çok daha iyi biliyorum" şeklinde konuştuğunu görüyorum.

bu konudaki düşüncelerinizi alayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

bu topic "Mithat'a kızma topiği" gibi olmuş ama benzer bir soru sormak istiyordum, ayrı bir topic yerine bunu kullanayım dedim.

programlama ve bilgisayar işlerinde olan ve hatta uzun süre büyük şirketlerde çalışan bir çok kişi vardır şu forumda.
bu kişilerin hiç "keşke lise üniversite okumasaydım direk bir şirkete girseydim, şu an daha çok işime yarardı" dediği oldu mu?

son zamanlarda inşaat ve benzeri mühendislik dallarından mezun bazı kişilerin "IT, yazılım geliştirme ve bilgisayar mühendisliği işini herkes yapar, bunlar için eğitime gerek yok, bu işleri bilgisayar mühendisinden çok daha iyi biliyorum" şeklinde konuştuğunu görüyorum.

okulu yazilimci olmak icin birakan bi arkadasim vardi.cocuk uzun sure okulu sadece askerlikten muhafiyet icin kullandiydi.sonra parali askerlik cikinca dogrudan ondan yararlanip okulla ilisigini kestiydi.(harc verme tantanasi bitti yani.maden muhendisligi okuyodu bu arkadas)simdi almanyada bi oyun sirketinde system admini olarak calisiyo.

bi baska arkadas fizik muhendisligini birakti.o da yillarca askerlik icin okulu uzatip duruyodu.o cok sansli degildi.bedelli askerlik onun zamaninda cikmadi 15 ay askere gitti.simdi o da sistem yoneticisi/programci olarak bi eticaret sirketinde calisiyo.onun en buyuk sikintisi keske diplomayi alsaydim askerligi 15 ay yapmasaydim seklinde. X(

okulu birakip is yapiyo olmak iyi guzel ama memleket sinirlari icinde boyle bir dusunceyle hareket etmenin uzun soluklu sorumluluklari var.o acidan boyle bi hareket yapmadan once ya memleket sinirlari disinda bir is ayarlamali yada uzun donem askerlige gogus gerebilecek sabri sergileyebilmek lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Okudugu okula cok bagli degil mi bu? Ben universitede guzel seyler ogrendim. En onemlisi bana kattigi vizyondu.

Isi sadece kod yazmak gibi dusunenler var... Mutlu olanlar vardir aralarinda. Belki.. Bilemiyorum ;)
Bir de davulun sesi uzaktan hos gelir.

Bone said:

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
türkiye'de yazılım sektörü çok sıkıntılı sanırım.
"abi iyi kod yazabiliyorsan dünyanın her yerinde iş bulursun, kimse diplomaya bakmaz" diyenler var. ancak amerika'da iş ilanlarına baktığımda "4 senelik iş deneyimi ya da 4 senelik okul okuma" şartı ararlarken, türkiye'de "4 senelik okul üstüne 4 senelik iş deneyimi" şartı koyuyorlar. ne kadar iyi kod yazarsan yaz, daha önce bir şirkete girip çalışmadıysan senin yeteneklerine bakmıyorlar.

aslında türkiye'de okul okumak da anlamsız gibi bir şey. çünkü mühendislik kısmıyla teknisyenlik kısmı birbirinden ayrımı çok zor bir bölüm burası. lise terk olup şirketleri domine eden "yazılım uzmanları" da seni bu ortamda istemiyor. örneğin şöyle bir yazıya rastladım:
https://ahmetalpbalkan.com/blog/bilgisayar-muhendisleri-odasi-uzerine/

"ya okulda okuyacağın her bilgi zaten google'da var" deniliyor. bu şekilde lise ve üniversite bitirip mühendis olan kişilerin bilgileri önemsizleştiriliyor. iyi de her alan için böyle ki? açıp istesen astrofizik kitabı bile var bolca, ama bunlar var diye herhangi bir şirkete "ben astrofizikçiyim" diye giremezsin.
ya da doktorlar salak mı? 6 yıl üniversite okuyup, tus'a girip, zorunlu hizmet yapıp, uzman, doçent, profesör felan olup bir branşta çalışıyorlar.
e ama o profesörden daha iyi ultrason yapabiliyorsam, o zaman şirketler beni de "radyoloji doktoru" olarak işe alsınlar?
sonuçta olay kimin hangi işi ne kadar iyi yaptığı ve ucuz işgücü değil midir?

bence yazılım alanında teknisyenlik ve mühendislik ayrılması gerekiyor. teknisyen seviyesindeki kişilere mühendislik projeleri, mühendislere de teknisyen işleri verilmesinin değişmesi lazım.
ya da gerçekten yazılım sektörü böyle bir ayrıma ihtiyaç duyuyor mu? duymuyorsa da mühendislik bölümleri kapatılsın, herkes coder olarak çalışsın.

bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum şu dediklerimde, yanlış yerler varsa "yanlışsın ibne ve laflar hazırladım" diyin sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...