Esh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Holy said: paramecium said: Selam, @Holy Kimsin sen :P 'Biz'ler havalarda uçuyor da anlatımında ;) Saygılar.Honda Türkiye'de çalışıyorum, anlatımda belirtmekten çekinmedim :) Bana bi NSX siparis et dedim sesin cikmadi ama :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Holy, 1.5 motor için beni listeye yazın. Satın alırken seni referans göstereceğim, komisyonunu versinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 NSX ne zaman gelecek onu bilmiyorum bak, 2017 deniyor ama gelse de bi görsek demekten öteye gidemiyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Holy said: Bu lpgli civic de nası bi lpg uygulaması var? Fabrika o şekilde mi üretiyor? Yoksa bi şekilde sonradan mı takılıyor? edik: yüzde kaç indirim yapıyosun bize? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Abi işte, yeni motor neden ilk çeyrekte geliyor? yola mı çıkamamış neden yani? Klasik türk esnaf mantığı işte, önce bi silkeleyim sonra bakarız yoluna. Laz mütait kafası işte. Umarım satamazsınız o motorları. Zaten inanılmaz pahalı o araba o motora göre, gider 2008 civic alırım çok daha ucuza, nasolsa oda donanım olarak gayet yeterli bi araba ve aynı motor. Holy said: Suark said: umarım iflas ederler Şu anda yeni civic diye sattıkları araba eski 10 senelik motorla satılıyor tr de https://honda.com.tr/otomobil/yeni-civic-sedan/galeri İnş iflas ederler. Eski motorları eritmeye çalışıo salaklarda bu paraya bu arabayı alacak bi tanıdığınız falan varsa, engel olun. 1.5T gelmeden alınmazNe demek iflas etsinler lan :( SEN İFLAS EDERSİN UMARIM! Lavuk da sensin hıh. Yalan yanlış bir sürü ot bok yazılmış, biraz düzelteyim diye geldim. Öncelikle stok bitirmek diye bir şey yok, bu model piyasada kaldığı sürece 1.6 atmosferik de kalacak. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ise LPG modeli. AVM'ye girişlerde ben problem yaşamıyorum şirket aracı kullandığımda. Bagaj halısını kaldırıp altına bakan çok az güvenlik görevlisi var. Dolum noktası da benzin kapağının içinde olduğu için dışarıdan anlaşılması imkansız LPG olduğunun. Ayrıca yeni kasada LPG olayını biraz abarttık, direkt LPG yakıt göstergesi, soldaki tuş takımının yanına eklenen LPG tuşu ve LPG modeline özel tasarlanmış bagaj içi ile normalinden fark olmayacak şekilde tasarlandı. 1.5 Turbo önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gelecek, canavar gibi kendisi. İç donanım, tasarım ve boyut olarak bakılırsa araba C segmentinin biraz üzerine çıktı zaten bu modelde. D'ye daha yakın bir kasa oldu. Bu nedenle mesela VW ile kıyaslanıyorsa Jetta'nın çok üzerinde kalıyor, Passat'a daha yakın. Son olarak araç tasarım olarak gerçekten güzel, bir önceki kasa ile arasında dağlar kadar fark var. Tavsiyem gidip bir test sürüşü yapmanız, özellikle CVT şanzıman ile. CVT'nin akıcılığı gerçekten eski 5AT'ye göre fark yaratıyor. Dizel versiyonu da gelecek ve CRV'de kullanılan 9AT ile gelecek, onun da başarılı bir kombin olacağını biliyoruz. Başka sorunuz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 ben fanboyum olm ondan böle konuşuorm. goldbären said: hahaha suarkın canı yanmış. umarım suarklar batar. gss borcu yazılır yanlıklıkla 1m falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 aktiftablet said: Holy said: Bu lpgli civic de nası bi lpg uygulaması var? Fabrika o şekilde mi üretiyor? Yoksa bi şekilde sonradan mı takılıyor? edik: yüzde kaç indirim yapıyosun bize? :DLPG'li araç öncelikle LPG'ye uyumlu olarak üretilip hattan çıkıyor, tank ve diğer LPG komponentlerin montajı fabrika içerisinde ayrı bir hatta yapılıyor. Direkt normal araca LPG takma işlemi değil. İndirim konusunda malesef bir şey yapamıyorum satış ile ilgili departmanlarda çalışmadığım için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 mesela normal araca lpg takılırken emme manifoldunu matkapla delip lpg enjektörleri takılıyor (farlı bi yöntem icad olduysa da bilmiyorum) Bu araçta da emme manifolduna takılı enjektör mü var, yoksa daha sağlıklı bi yöntem mi tasarlamışlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Selam, En azından LPG ve elektrik tesisatını adam gibi yerlerden geçirirler. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Holy said: Son olarak araç tasarım olarak gerçekten güzel, bir önceki kasa ile arasında dağlar kadar fark var. Tavsiyem gidip bir test sürüşü yapmanız, özellikle CVT şanzıman ile. CVT'nin akıcılığı gerçekten eski 5AT'ye göre fark yaratıyor. Dizel versiyonu da gelecek ve CRV'de kullanılan 9AT ile gelecek, onun da başarılı bir kombin olacağını biliyoruz. Başka sorunuz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Suark'ın beddualarına bir kaç yönden katılıyorum. Honda Haldız'da test sürüşüne gittiğimde Honda TR dan personel bulamadığıma yakınıyordum gökte ararken yerde buldum. Abi pardon da Honda Sensing neden yok? Diğer bir konu ABD'deki Touring donanım ile bizdeki Executive donanım arasında dünya fark var(Güvenlik donanımları, motor, jantlar, dokunmatik ekran). Diğer bir konu 1.5 turbonun Türkiye pazarına RS olarak 10k fark ile iteleneceği doğru mu? Bunu yaparlarsa zaten ellerinde patlar o turbo araçlar ayrı mevzu zira 1.6 125 hp atmosferik 90 küsür Türk Lirası. Ve en önemlisi de yine ABD'de neredeyse lansman rengi olan metalik kırmızı yok.Neden yok? En azından şimdilik satış elemanlarının dediği RS modeline geleceği. RS'de de tek farklılık turbo olması max. spor paketle gelmesi. Her türlü bedduayı hak ediyor aslında nasıl olsa 3.dünya ülkesiymişiz gibi. Bu arada 1.6 atmosferik motor gazlarken 3k-6k rpm devir çeviriyor ve araç gitmiyor (baya baya zorlayıp dipgaz kullanmama rağmen) 150 nwm tork ile ne kadar giderse artık. Lpg kiti taksan kaç bin km sonra eline alacaksın o motoru? Ki lpg sistemleri için 4000 rpm ve üzeri çok fazla çevrilmemesi. Sonra gelsin eriyen subaplar gitsin motor gömlekleri. Ya kusura bakmayın evet biraz agresif bir yazı oldu kişisel algılanmasın sakın ola çünkü araç Kanada'dan çıktığından beri bekliyorum ülkemize gelmesini sonuç baya bi hayal kırıklığı oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 abi agresifsiniz çünkü 1998de bitirmeniz gereken honda sevdasını 2016ya uzattınız. mal mal işler yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2016 ya motora bişi olmaz lpg ile de, iki tane civic eskittim ben biri 170k da diğer daha erken tabi. motorda sorun çıkmıo lpg ile ama ayıp yani , ben zannetmiyorum globalin kararı olsun. demiştir tr dekiler " yha nolcak silkeleriz gençleri bişi olmaz" laz mütait kafası. rage bundan. Yani aslında markaya değilde tr deki zihniyete, bulan buldugunu silkeliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Selam, Eğer öyle bir durum var ise direkt olarak globale yazı bombardımanı yapmak mantıklı olur. 'Lan pazardaki imajımızın içine ettin' uyarısı gelebilir buraya. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Bizden daha iyi biliyor olabilir pazari. Bizim oralarda araba alan ilk lpg taktirmaya goturuyor. Hala millet de turbo motor sorunlu, otomatik cog ariza cikartiyormus yav algisi var. Ben tupsuz akraba bilmiyorum ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 truman showda yaşıyo olabilir misin acaba? yozgatın ergene köyünde misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Memleket corum, hatta yozgat sinirinda bi ilce oyle diyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Letsgetthesunshine said: Sorularının bir çoğunun cevabı Honda'nın müşteri kitlesi. Türkiye'de Honda'nın müşteri kitlesi genç kesim değil. Marka olarak daha geniş bir kitleye hitap etmemiz gerektiğini düşünüyorum ben kişisel olarak ancak bunu yapmak da çok kolay bir iş değil, ha deyince olmuyor takdir edersiniz ki. Gelen yeni modellerle (HRV, Jazz, Type-R) biraz daha müşteri kitlesi genişlemeye başlıyor. Bunun etkilerini ise 1-2 yılda göremeyiz tabi ki. Honda sensing konusunda bir yorum yapmam doğru olmaz. Sadece yine bireysel olarak yapabileceğim yorum, belirli bir yaş aralığı üzerinde bu sistemlerin kullanım oranının oldukça düştüğü. Bir de Amerika, Avrupa, Asya çok farklı pazarlar olduğu için her otomotiv üreticisi lokasyona göre aracında fonksiyonel değişiklikler yapar. Türkiye ise ne Avrupa'ya benziyor, ne Amerika'ya. Zor bir pazar burası. LPG ve motor konusunda yanlışsın ama. Normalde sonradan takılan LPG'lerde subap erimesi sık görünen bir sorun ancak önceki mesajlarımda söylediğim gibi, fabrika çıkışlı LPG diye araç satmak kolay değil. LPG takılan aracın motor tasarımı normalden farklı. Direkt gelip LPG kiti takılmıyor yani dışarıda olduğu gibi. Metalik kırmızıyı ben de çok sevdim, sadece RS'le gelecek doğrudur. Şahsen ben de isterdim her motor için gelmesini :) Sonuç olarak Honda'nın bundan önceki 10 yılına bakarsanız son 1-2 yılda yapılan şeyler gayet güzel, iyi yolda ilerliyor. Bu yüzden bence sevin Honda'yı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 seviorz zaten de ne güzel alternatifle gelicekti, 70k ya 1.5t yi satsalar mesela, görürüm vosvos ailesini. o zamana kadar 1.2tsi 1.4tsi almaya mecbur gibiyiz heh. piyasada vosvos ailesi dışında "abi kasa büyük olsun, tamam araba çok hızlı gitmesin ama gidip gudubik araba almayayım, ucuz olsun az yaksın" arabası yok maalesef. jazz dan ucuz leon alabiliosun, şaka gibi. Hadi leonu geçtim golf alıosun yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Yalnız Jazz'ın donanımı gerçekten inanılmaz dolu. B segmentte o kadar dolu araba bulamıyorsun. C segmente geçmek isteyen geçiyor zaten de Jazz biraz daha "B segment kullanayım, çok büyük olmasın ama her şeyi de tam olsun" diyen insan arabası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 kötü değilde işte golf mü jazz mı ikileminde kimse jazzı tercih etmez herhalde. Böyle çok zengin olman lazım, kızına 6. arabayı alırken "baba yhaa jazz çhok tatlış" demesi lazım ki alasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Abi golf C segment, elma armut karşılaştırmak oluyor o :) Boyutları yazayım hatta. Golf : Wheelbase: 2,637 mm Length: 4,255 mm Width: 1,799 mm Height: 1,452 mm Kerb weight: 1,395 kg Jazz : Wheelbase: 2,530 mm Length: 3,995 mm Width: 1,694 mm Height: 1,525 mm Kerb weight: 1,066 kg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Holy said: Yalnız Jazz'ın donanımı gerçekten inanılmaz dolu. B segmentte o kadar dolu araba bulamıyorsun. C segmente geçmek isteyen geçiyor zaten de Jazz biraz daha "B segment kullanayım, çok büyük olmasın ama her şeyi de tam olsun" diyen insan arabası. fullünü almazsan içi dacia tier ama yine pahalı, zaten fiyatı c segment seviyesinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Selam, Yeni Jazz'da çamurluk içine davlumbaz konuldu mu önemli olan o :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Suark said: ya motora bişi olmaz lpg ile de, iki tane civic eskittim ben biri 170k da diğer daha erken tabi. motorda sorun çıkmıo lpg ile ama ayıp yani , ben zannetmiyorum globalin kararı olsun. demiştir tr dekiler " yha nolcak silkeleriz gençleri bişi olmaz" laz mütait kafası. rage bundan. Yani aslında markaya değilde tr deki zihniyete, bulan buldugunu silkeliyor. +1 Premium donanımdaki deri döşeme gayet güzel. Fakat 96000 TL'ye Opel Astra dizel otomatik, Skoda Octavia Sedan/Sw dizel otomatik var. Araç çok pahalı. Touring donanımın (1.5 turbo benzinli bize RS diye okutulacak olan) ABD satış fiyatı 27000 $ ki honda sensing vs. standart olarak geliyor arabaya benim de kızgınlığım burada başlıyor. Bildiğin donanımı kırpıp daha fazla kar edelim kafası ile getirmişler aracı Türkiye'ye. Enayi nasıl olsa çok parayı basıp alırlar. Ha bir de fabrika çıkış Civic'lerde bile belli kilometrelerde subapları servisler değiştiriyor. Bu nasıl olacak peki? Hondacı değilim Astra F-G-H ve bir de bunlardan önce '98 Euro Civic dışında araç kullanmadım şahsi olarak. Sadece bu Honda Türkiye'nin satış pazarlama zihniyetini sindiremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2016 işte gidip golf giib premium bi araba almak varken, kimse jazz almaz. Markayı değiştirip lüks diye itelemen lazım 70k ya o segment araba satıcaksan. Bak mesela, 1 serisi 100k, aynı paraya passat alıosun mis gibi. Kimse bişi demez, niye? bmw lüks çünkü. Hondanın satış rakamları çok düşük son senelerde. Sebebi bu fiyatlandırma ve motorunun kötü olması maalesef. Bu arada, jazz,city,2x civic,accord kullanmış birisiyim. Ama tr ye döndüğümde alacağım araba honda ailesinden olmayacak bu kafa yüzünden. Tabi o vakit 1.5t gelir, 75k fiyat verirlerse iş değişir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar