Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aile arabası önerisi

Katibim

Öne çıkan mesajlar

paramecium said:

Selam,

@Ninlempis
Bu sorundan müzdarip bazı kişiler araca içerden ses için izolasyon yaptırmışlar. Forumlardan takip edebildiğim kadarıyla. Oldukça da memnunlar :) Yeni gelecek olan Octavia kasası üzücü olacak gibi, bu kasanın kıymetini bilmekte fayda var.

Saygılar.

dynamat baya fantastik bişi ya. ben 96 bmw ye tesisat yaptırırken dosetmistim kapılara, o bile baya etkiliydi. motora halı altına falan yapılınca neler olur kim bilir
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Abi leon berbat ya. 2015 kullanıyorum daha 10bin olmadı, her yerinden ses geliyo,

doğru

aktiftablet said:
üretim kalitesi yerlerde,

yanlış

aktiftablet said:
şasi sürüş kalitesi vs desen zaten berbat,

golf, astra, i30 ile kıyaslıyorum. bunlardan iyi.

aktiftablet said:
frenler kötü vs vs..

muazzam frenliyor bence.

aktiftablet said:
Elektronik desen traction control yok.

var? bayaa var yahu? ASR di mi bu?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Esh said:

paramecium said:

Selam,

@Ninlempis
Bu sorundan müzdarip bazı kişiler araca içerden ses için izolasyon yaptırmışlar. bıkbıkbık.

Saygılar.

dynamat baya fantastik bişi ya. ben 96 bmw ye tesisat yaptırırken dosetmistim kapılara, o bile baya etkiliydi. motora halı altına falan yapılınca neler olur kim bilir

Nerede yaptırmıştın? Bir de pahalı mı bizdeki fiyatı :D Octavia almamız gerekirse bilelim :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

aktiftablet said:

Abi leon berbat ya. 2015 kullanıyorum daha 10bin olmadı, her yerinden ses geliyo,

doğru

aktiftablet said:
üretim kalitesi yerlerde,

yanlış

aktiftablet said:
şasi sürüş kalitesi vs desen zaten berbat,

golf, astra, i30 ile kıyaslıyorum. bunlardan iyi.

aktiftablet said:
frenler kötü vs vs..

muazzam frenliyor bence.

aktiftablet said:
Elektronik desen traction control yok.

var? bayaa var yahu? ASR di mi bu?

ASR var. Traction control yok.
ASR kalkış anında kaygan zeminde arabayı daha iyi harekete geçiriyor ki karlı havalarda faydasını gördüm. Traction control ise giderken arabanın patinaj kayma durumuna göre ateşlemeyi kesip daha kontrollü gitmesini sağlıyor, o yok.
Şöyle söyliim 2 sene önce kia rio kiralamıştım yazın, antalyada otobandan olimposa inen yolu bilirsin belki virajlı ve mıcırlı bi yol. Acemi bir sürücü gibi sonuna kadar gaza bassan kia o yolda ip gibi gidiyordu, tc sayesinde.

Üretim kalitesi şöyle berbat, ön konsoldan ve tam yerini anlayamadığım arka koltuk civarlarından devamlı ses geliyor. Özellikle fren yaparken ağırlık merkezi yer değiştirdiği anda arabada yerine oturmamış birşeyler yerine oturur gibi ses geliyor.

Bendeki dizel olduğu için arka takım torsion beam. multilinkler ne kadar iyi bilemem ama bendekinin sürüş kalitesi berbat ötesi. Zaten frenlerin kötü olması da bu sebepten kaynaklanıyor. Az bir frende arabanın arkası havaya kalkıyor, araba daha dengesiz fren yapıyor.
Bu konfora da yansıyor. Arabada yaşlı birini taşıyosanız fren pedalına ufak dokunuşları bile ani frenleme gibi hissediyorlar.
Bir de arka takımın şöyle bir dandikliği var, belli bir hıza kadar virajı iyi aldığı izlenimini verirken bir yerden sonra aniden savrulmaya başlıyor, fatiha okutturuyor resmen. Bir de golf ile aynı platform değil, golften daha iyi nasıl oluyor? Ufak şeyler ne kadar fark yaratabilir bilmiyorum.

Özetle aptallık edip leon almayın.
Sosyal ağlarda paylaş

valla traction'ı bilmiyorum, diyeceğim olayları yapan esp miydi acaba ama, ne zaman tek tekerle mıcır ve buza denk gelsem kendisi toparlıyor. yol tutuşu açısından inanılmaz memnunum. antalyadan örnek vereyim, bucaktan inerken sağlı sollu girişiyorum bana mısın demiyor, her seferinde topluyor.
ama ses... ses feci.. tangır tungur... yaz aylarında kesiliyor, kışın sinir bozucu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o dediğin asr/esp . Fren sistemini kullanarak kaymayı kontrol eiyor en basit anlatımıyla.
Traction kontrol ise motoru kontrol ediyor. Eski sistemler direk ateşlemeyi keserek çalışıyordu, daha modern sistemler gazı kesmek yerine uygun miktarda kısarak çalışıyor. O fiyatlara satılan bir araçta olması gerekir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransız sürerim dersen 3008 güzel. Bizim ufak çocuğu olan arkadaşlar aldı, söylediklerine göre memnunlar. Bir tanesi senin gibi ticariden geçmişti hatta sdlfsjfg

Onun haricinde bana kalırsa senin istediğin şey TDI Jetta. Karbon emisyonu vs. boşver, 2. el bir tane patlat. Eşek gibi bagajı var, diz mesafesi falan bayağı iyi, performanslı da. 2015 olanını babama aldıydık, sonra şu skandal patladı :( Güzel araba ama.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Benim bildiğim TCS'nin VW çatısı altındaki adı ASR. ASR sadece fren ile halletmiyor işi çünkü, kalkışlarda motora da müdehale ediyor falan.

Saygılar.

Dediğin doğru olabili ama benim sürdüğüm leon da yoktu. Ateşlemeyi keserek çalışan eski sistemlerdense dizellerde bulunmuyor olabili diye sallayabilirim işkembemden.
Ama motora müdahale ediyo olsa anlardım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Karbon emisyonu vs. boşver,.

o konuda gecirmeye daha baslamadilar bile.. o konudaki handikaplar..

1- zamaninda o araclari az emisyon hacimli bu yesil bu yesil diye 2-3000 pahaliya satmislardi..bireysel kazik..

2- yurtdisinda vergisi emisyon hacmine gore belirleniyor..ulkelerin milyar dolarlarca vergi kaybi var..yani sen tutup 3000 euro vergi vermen gerekirken yesil bu yesil ayagina 500 veriyordun..simdi devletler ustunu tahsil edecekler..devletlere malum..

simdi nasil hesaplasacaklar belli degil de o emisyoncanlara kan kusturacaklar..bu ister istemez bizi de etkiler gibime geliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...