maroon5 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 arkadaşlar selam. daha önce açtığım başlığı belki görmüşsünüzdür. baya oluyor gerçi. özetleyeyim hemen durumu. bilkent elektrik elektronik mühendisliğinden mezun oldum 2015 haziranda. çok ortalama bi öğrencilik geçirdim. öyle süper bir mühendis veya piyasanın aradığı adam değilim yani:) bu nedenle doğru kararlar vermem gerek. ben şu an boğaziçi elektroikte yükseklisans öğrencisyiim ama ankarada tübitakta çalıtığım için derslere devam edemiyorum. danışmanımla konuştum. ocaktan sonra da gelmezsen atılırsın dedi. şimdi konu şu ki tübitak fena değil. rahat bi yer ve maaşı da iyi. hatta direk söylüyorum 4200 alıyorum. istanbulda bir iki firmaya görüştüm ama bu maaşı veremeyeceklerini söyledier. 3500 önerdiler max. ve yerleri kurtköyde. baya uzak kaçıyor boğaziçine. trafiğe de denk gelirseniz boğaziçine ulaşmam sanırım 2 saati buluyor. durum böyle olunca ve yakınlarda iş bulamayınca tübitakta devam mı etsem diye düşünüyorum. bilkent odtü veya hacettepede master zorlanabilir belki. boğaziçi de içimde bir uktedir aslında ama daha az maaşa istanbula gitmek ne kadar mantıklı bilmiyorum. gerçi 2 sene dayanabilirim sanırım ama yine de çok fark eder mi kararsızım. sizin önerileriniz nedir? tavsiyelerinizi dinliyorum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 bence tübitak, hem ezan okuyan çiçek projesine destek verirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 istanbula gelmek mantikli degil az maas ile istanbula gelmek hic mantikli degil otur oturdugun yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 ankara=daha fazla para+daha fazla zaman+daha az stress Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 istanbul'da yaşamayı pek sevmeyenlerdenim baştan söyliyim. senin durumda hem maaşın daha az olucak, hem o trafiğin içinde ömründen saatler gidicek. eğer o istanbul firmaları da über firmalar değilse ve öylelerse bile sen über kariyer hedeflemiyorsan, gerek yok istanbul seçeneğine. boğaziçi'ne yönelik isteğinden dolayı düşünüyorsun gibi gözüktü ama o konuya çok takılma derim, ankara güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 ankara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maroon5 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 evet istanbul baya kalabalık, trafik var ama iyi bir yerde oturursanız da ülkede yaşanacak en iyi şehir bence. iyi yerde oturunca da kiralar uçuyor zaten. ayrıca maaşlar ankaraya göre daha yüksek olması gerekirken tam tersi daha düşük. boğaziçi mi odtü-bilkent mi derseniz boğaziçi derim ama gözümü korkutmuyor değil bu iş-okul-ev üçgeni. yine de 2 sene bu cefayı çekebiliim belki diye düşünoyorum. 2 sene çok uzun bir süre değil sonuçta. yükseklisans bittiğinde trafiğe çok bulaşmayacağım bir iş ve ev bulabilirim diye düşünüyorum. çok mu mantıksız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xeph Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 kal abi ankarada fıstık gibi maaş varmış zaten tübitakda ne yapıyorsun ki tam olarak, heralde işinden pek memnun değilsin sen :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 hedefine ve yapmak istedigine bagli olarak degisir. ama boun'da vakit geciremeyeceksen, sadece diploma ise istedigin yanlis yoldasin demektir. boun'da okuyup, diploma almadan takilsan bile ++++++ yagar ustune. level up yaparsin. diger yandan bu durum bilkent icin falan da gecerli hani. dedigin sartlarda ankara daha bi makul. yuksek lisans sadece diploma alma olayi degil hacilar. ulkemizde universitelerin cogu sadece LISE+ oldugu icin, kampus, kampuste edinilen cevre ve gelece yatirim konulari es geciliyor ama yuksek lisansta bu konular en azindan bir miktar yakalabiliyor. kampuste nispeten daha fazla vakit gecirebilmen icin ankara daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 dumduz ortalama bir ogrencilik gecmisiyle bogazici, odtu, hacettepe nasil oluyor o isler? bisey mi atladim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 u jelly? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 op->ben istanbulu istiyorum hadi beni ikna edin git istanbula 1 sene sonra sıkıl, güzel yanları sıradan gelsin ve kötü yanları başına kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 master şartları komik boun diye bakmayın lan akbil lazım ehehe gelmiycem zaten adam bile girdi zamanında mastera asfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 hangi universitede istedigin programa gireceksen hangisinde istedigin hocayla calisacaksan oraya git abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Eskiden boğaziçi derdim de şimdi pkk yuvası olmuş çok soğudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 asdfgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maroon5 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Lyv said: dumduz ortalama bir ogrencilik gecmisiyle bogazici, odtu, hacettepe nasil oluyor o isler? bisey mi atladim ben hocam bilkent mezunuyum. benim biraz üzerimde ortalama yapanlar amerika avrupaya doktoraya gidiyor zaten. benim seviyemdekiler de bu okullara gidiyor. bilkent mezunu kısmını atlamışsın sadece fazla değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paticik iradesi kararını vermiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maroon5 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Fin said: master şartları komik boun diye bakmayın lan akbil lazım ehehe gelmiycem zaten adam bile girdi zamanında mastera asfsf kabul alma zorluğu bilkent>odtü>boğaziçi>hacettepe boğaziçine girişi zorlaştıran en önemli şey yabancı dil sınavı. baya bi adam mastera kabul aldığı halde yabancı dil sınavını geçemedii için kayıt olamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maroon5 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Xeph said: kal abi ankarada fıstık gibi maaş varmış zaten tübitakda ne yapıyorsun ki tam olarak, heralde işinden pek memnun değilsin sen :p yaptığım işten memnunum ama başlarda şirketten çok memnun değildim şimdi alıştım. sayısal tasarım yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Kurtköy zaten istanbul değil, sen şu an boğaziçine daha yakınsın kurtköyden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2015 maroon5 said: Lyv said: dumduz ortalama bir ogrencilik gecmisiyle bogazici, odtu, hacettepe nasil oluyor o isler? bisey mi atladim ben hocam bilkent mezunuyum. benim biraz üzerimde ortalama yapanlar amerika avrupaya doktoraya gidiyor zaten. benim seviyemdekiler de bu okullara gidiyor. bilkent mezunu kısmını atlamışsın sadece fazla değil. bilkent kismina da ok. fakat akademi dedigimiz sey de ortalamanin baya buyuk bir etkisi yok mu? (okudugun okul, ales, ibik zibik sinavlarin haricinde dikkat ediyorlar diye biliyorum) neden sevgili itulu dostlarim "ulan kendi okulumuzda yuksek lisans yapacagiz, dandik universitelerden 4.00 ortalama kasip gelmis biladerler bizim onumuze geciyorlar" diye agladilar sen dumduz (pek ortalama kasmamis) bir ogrenciyim deyince kafama takildi istemeden. bu arada ben bambaska fakultenin insaniyim bu konularda yeterli bilgim yok. biz de akademisyen olabilmek pek mumkun degil ancak sanatta yeterliligimiz var dsfs (bolum: gsf/ cizgi film animasyon) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2015 bilkent ne ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2015 simdi arastirdim middle east teknik universitesinin para vererek girilebileniymis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Aralık 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2015 Ankara'da çok keko var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar