Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Değişim


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Bir plaza çalışanı front end yazılımcısı olarak çok sıkılmış bulunmaktayım. Gerek istanbuldan olsun gerek yaptığım işten artık haz almayacak seviyelere geldim ve gitmek istiyorum bu şehirden.

Muğlanın ilçelerinde deniz manzaralı bir evde ölene kadar hayatımı geçirmek istiyorum fakat nasıl yapmalıyım ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok.

Oralardan bir ev sahibi olduktan sonra borçsuz bir şekilde, ayda 2bin lira bana yeter gibime geliyor. Hırslardan, kariyerlerden, ulaştığımda haz ve mutluluğu yapay bir şekilde verecek hedeflerden çok sıkıldım.

Konuştuğum herkesin söylediği gibi para kazanma durumlarını ayarlamam lazım.

Bazen düşünüyorum gerçekten bu şehirde yaşamak için bir sebebim yok işim dışında. Toplu taşıma insani değil, insanlar insan değil, ilişkiler samimi değil.

Hazır gencim enerjimi kaybetmeden halledeyim istiyorum bu meseleleri. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım sizce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

IDEA da mı çalışıyorsun fasdsa

abi işte freelance kovalayacan o zaman. öbür türlü zor. parayı nasıl ayarlayacan, varsa evin kiraya ver gelir olur.

çok site var aslında freelance vb için de gene çalışacan yani. bi de evden çalışacaksın, o da kötü. hoş birşey değil emin ol.

ha muğla da şirkette çalışayım falan dersen de istediğin şey olmuyor.

hayat ucuz olacak tabi, ama yani herşeyini kaybedicen onu düşün. ne bileyim steam falan bile yalan olacak yani. bilgisayarın eskise değiştiremicen. ne bileyim zor yani. muğla tabi etrafında çok takılacak yer var fakat hepsi para. yani kalkayım hisaörünne gideyim, bodrumda yazın günübirlik takılırım falan olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çalıştığım yerden sıkılmış olabilirim, yaptığım işten sıkıldığımı pek sanmıyorum, backend konusunda php bazlı bir proje üzerinde çalışıyorum bitmek üzere. Sonrasında bu projeyi angular ve nodejs kullanarak geliştireceğim sırf kendimi geliştirmek açısından.

Ben istanbuldan fena baydım ağalar, yani nasıl katlanıyorsunuz şu şehire bilmiyorum ama ömrümü çürütüyor gibime geliyo ki ben evime metroyla gidiyorum düşünün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ilk olarak iş değiştirmeyi dene. Kısa bi süre öncesine kadar ben de baya dertliydim bu konuda, daha sakin bi şehre kaçıp gitme hayalleri kuruyodum "nasıl para kazanırım" sorusunu düşünmeden.

Bi süre sonra iş değiştirip bi başka şirkete geçtikten sonra inanılmaz rahatladım. Şu an çok daha sakin ve huzurlu bi kafayla geriye baktığımda, kendi iç huzursuzluğunun yanında çevresine de huzursuzluk veren depresif bi adam olduğumu görüyorum o zamanlar.

Şimdi yine başka şehre kaçma hayallerimi gözden geçiriyorum da, başım ağrımadan nasıl çalışır para kazanırdım, ev taşımakla şunla bunla nasıl uğraşırdım, canım hareketli bi şehir hayatı görmek istediğinde napardım gibi soruların cevabı yok bende. Üşengeç bi adam olarak bu kadar büyük değişiklikler yapıp comfort zone'umdan çıkmak benim için korkutucu bi düşünce.

Edit: Ha bu arada mesleğini seviyosan ve benim gibi hobi olarak görüyosan (ve tabii boş vaktinde yapacağın yazılıma yönelik çalışmalar sana vakit kaybı olarak gelmezse) yeni bi dil ya da teknoloji öğrenmeyi tavsiye ederim. Benim son zamanlardaki en büyük moral ve motivasyon kaynağım Scala öğrenmek ve fonksiyonel programlamada kendimi geliştirmek olmuştu. Şu an psikolojik olarak çok daha rahat olsam da halen çok zevk alıyorum Scala'yla haşırneşir olmaktan mesela.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

Çalıştığım yerden sıkılmış olabilirim, yaptığım işten sıkıldığımı pek sanmıyorum, backend konusunda php bazlı bir proje üzerinde çalışıyorum bitmek üzere. Sonrasında bu projeyi angular ve nodejs kullanarak geliştireceğim sırf kendimi geliştirmek açısından.


wat

Edit: Hatta;

http://www.nooooooooooooooo.com/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadım, sorun php'yi backend olarak görmem mi yoksa c# varken php ile ne işin var falan mı demek istedin.

Bazı bazı düşünüyorum da rahat mı batıyor falan diye, bilmiyorum ki mutluluğu belki yanlış yollarda arıyorum. İşteki mutsuzluğumun herşeyimi etkilediğinin de farkındayım, belki de dediğin gibi iş değiştirmek farklı bir ortamda çalışmak bambaşka düşüncelere sevkedebilir daha rahatlayabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece pazar tek kişi 40-50 buluyor haftalık
et balık temizlik malzemesi elektrik su telefon internet 800-900
ev kendin olursa muglanın sahilinde bi evde aylık 2500 e rahat yaşarsın
biranı içersin arada bi çıkarsın dışarıya
istanbulda yapamayacağın kadar iyi yaşarsın
6 ayda bir avrupaya bile gidersin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah sonunu okumamıştım ben. yazıyı yazanla aynı ortamdaydım geçen ay çok samimi doğal biri tanısan çıkarır verirsin 100 tl.

öyle ama. yani 100 tl nin senin hayatına kattığıyla o adamın hayatına kattığı arasındaki fark uçurum. birazda borçlusun bu parayı o adama bence. çünkü senin kabullendiğin hayat tarzı o adamın inatla olması gerektiği gibi yaşama hakkını baltalıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...