monoscope Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Bir plaza çalışanı front end yazılımcısı olarak çok sıkılmış bulunmaktayım. Gerek istanbuldan olsun gerek yaptığım işten artık haz almayacak seviyelere geldim ve gitmek istiyorum bu şehirden. Muğlanın ilçelerinde deniz manzaralı bir evde ölene kadar hayatımı geçirmek istiyorum fakat nasıl yapmalıyım ne yapmalıyım hiçbir fikrim yok. Oralardan bir ev sahibi olduktan sonra borçsuz bir şekilde, ayda 2bin lira bana yeter gibime geliyor. Hırslardan, kariyerlerden, ulaştığımda haz ve mutluluğu yapay bir şekilde verecek hedeflerden çok sıkıldım. Konuştuğum herkesin söylediği gibi para kazanma durumlarını ayarlamam lazım. Bazen düşünüyorum gerçekten bu şehirde yaşamak için bir sebebim yok işim dışında. Toplu taşıma insani değil, insanlar insan değil, ilişkiler samimi değil. Hazır gencim enerjimi kaybetmeden halledeyim istiyorum bu meseleleri. Ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım sizce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Sana bir yıl süreyle backend yazıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 ne yapıyosunuz abi zaten istanbulda frontend backend yok ajans falan yok plaza türkiye lan burası :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 frondend'ten sikildiysan backend'e gec? bootstrap, nodejs nereye kadar jee'nin engin okyanuslarina atla springten girer jsf'ten cikarsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 IDEA da mı çalışıyorsun fasdsa abi işte freelance kovalayacan o zaman. öbür türlü zor. parayı nasıl ayarlayacan, varsa evin kiraya ver gelir olur. çok site var aslında freelance vb için de gene çalışacan yani. bi de evden çalışacaksın, o da kötü. hoş birşey değil emin ol. ha muğla da şirkette çalışayım falan dersen de istediğin şey olmuyor. hayat ucuz olacak tabi, ama yani herşeyini kaybedicen onu düşün. ne bileyim steam falan bile yalan olacak yani. bilgisayarın eskise değiştiremicen. ne bileyim zor yani. muğla tabi etrafında çok takılacak yer var fakat hepsi para. yani kalkayım hisaörünne gideyim, bodrumda yazın günübirlik takılırım falan olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Çalıştığım yerden sıkılmış olabilirim, yaptığım işten sıkıldığımı pek sanmıyorum, backend konusunda php bazlı bir proje üzerinde çalışıyorum bitmek üzere. Sonrasında bu projeyi angular ve nodejs kullanarak geliştireceğim sırf kendimi geliştirmek açısından. Ben istanbuldan fena baydım ağalar, yani nasıl katlanıyorsunuz şu şehire bilmiyorum ama ömrümü çürütüyor gibime geliyo ki ben evime metroyla gidiyorum düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 öyle bi yerde yaşayıncada ay hiç sosyal aktivite yok her gün aynı insanları görüyorum küçücük yer yapacak bişey bulamıyorum diye ağlamaya başlıyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Bence ilk olarak iş değiştirmeyi dene. Kısa bi süre öncesine kadar ben de baya dertliydim bu konuda, daha sakin bi şehre kaçıp gitme hayalleri kuruyodum "nasıl para kazanırım" sorusunu düşünmeden. Bi süre sonra iş değiştirip bi başka şirkete geçtikten sonra inanılmaz rahatladım. Şu an çok daha sakin ve huzurlu bi kafayla geriye baktığımda, kendi iç huzursuzluğunun yanında çevresine de huzursuzluk veren depresif bi adam olduğumu görüyorum o zamanlar. Şimdi yine başka şehre kaçma hayallerimi gözden geçiriyorum da, başım ağrımadan nasıl çalışır para kazanırdım, ev taşımakla şunla bunla nasıl uğraşırdım, canım hareketli bi şehir hayatı görmek istediğinde napardım gibi soruların cevabı yok bende. Üşengeç bi adam olarak bu kadar büyük değişiklikler yapıp comfort zone'umdan çıkmak benim için korkutucu bi düşünce. Edit: Ha bu arada mesleğini seviyosan ve benim gibi hobi olarak görüyosan (ve tabii boş vaktinde yapacağın yazılıma yönelik çalışmalar sana vakit kaybı olarak gelmezse) yeni bi dil ya da teknoloji öğrenmeyi tavsiye ederim. Benim son zamanlardaki en büyük moral ve motivasyon kaynağım Scala öğrenmek ve fonksiyonel programlamada kendimi geliştirmek olmuştu. Şu an psikolojik olarak çok daha rahat olsam da halen çok zevk alıyorum Scala'yla haşırneşir olmaktan mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 monoscope said: Çalıştığım yerden sıkılmış olabilirim, yaptığım işten sıkıldığımı pek sanmıyorum, backend konusunda php bazlı bir proje üzerinde çalışıyorum bitmek üzere. Sonrasında bu projeyi angular ve nodejs kullanarak geliştireceğim sırf kendimi geliştirmek açısından. wat Edit: Hatta; http://www.nooooooooooooooo.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 anlamadım, sorun php'yi backend olarak görmem mi yoksa c# varken php ile ne işin var falan mı demek istedin. Bazı bazı düşünüyorum da rahat mı batıyor falan diye, bilmiyorum ki mutluluğu belki yanlış yollarda arıyorum. İşteki mutsuzluğumun herşeyimi etkilediğinin de farkındayım, belki de dediğin gibi iş değiştirmek farklı bir ortamda çalışmak bambaşka düşüncelere sevkedebilir daha rahatlayabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Oha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 direk ilk posttaki soruların için yazılmış http://dunyalilar.org/sehirden-gocmek-isteyenler-icin-bir-rehber-denemesi.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 maddi açıdan yazıda söylendiği gibi cidden çok komik rakamlara yaşayabiliyosun. inanması zor gelebilir ama gerçekten bir kişinin aylık mutfak gideri 150 tl yi geçemiyor. gayet sağlıklı beslenebiliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 mal ın verdiği linkin yarısını öncedne okumuştum. şimdi sonuna kadr okudum. adam yazının en sonunda para istiyor lan ahhaha baya baya para hediye gönderin demiş. şaka gibi bu hayata kim özenir abi. bütün yazı ne kadar mutlu olduğundan faln bahsetti, ama adam aç fasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 sadece pazar tek kişi 40-50 buluyor haftalık et balık temizlik malzemesi elektrik su telefon internet 800-900 ev kendin olursa muglanın sahilinde bi evde aylık 2500 e rahat yaşarsın biranı içersin arada bi çıkarsın dışarıya istanbulda yapamayacağın kadar iyi yaşarsın 6 ayda bir avrupaya bile gidersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 ahah sonunu okumamıştım ben. yazıyı yazanla aynı ortamdaydım geçen ay çok samimi doğal biri tanısan çıkarır verirsin 100 tl. öyle ama. yani 100 tl nin senin hayatına kattığıyla o adamın hayatına kattığı arasındaki fark uçurum. birazda borçlusun bu parayı o adama bence. çünkü senin kabullendiğin hayat tarzı o adamın inatla olması gerektiği gibi yaşama hakkını baltalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 1 dönüm arazi alcaksın cillop gibi dublex ev yapıyolar prefabrik yalıtımlı falan 70bin liraya konduracaksın köşeye 30-40a bi araba çekeceksin aylık 2500-3000 garantiledin mi yaşar gidersin kanser olmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Muglanin insaniyla tanismadan koyune yerlesmeyi dusunuyosan bence bi 28 yil daha frontend e devam et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Bu arada muğlada yaşadım ben üniversite hayatım boyunca. Muğla merkez demiyorum bir de. Bodrum, marmaris, akyaka vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Trailer alip takilcan o zaman. Ev mev gerek yok, en guzel koylara parkedip yasarsin. Bi kac eleman gordum boyle takilan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Karavan olayına girebilirim diye düşündüm. Ama ikametgah adresi lazım olur illaki vatandaşız sonuçta. Eşe dosta yamanmadan nasıl oluyor o işler acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 sen istanbulu birak mugla sahilde yaşayacam de ben sana ikametgah adresi temin ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2015 sons of anarchy ye katil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar