Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Mba 2014 13" e soda döküldü, herhalde 20-30 cc ya vardır ya yoktur diye düşünüyorum. Klavyeye döküldü ama biraz menteşenin o aradan da girdi, hemen kapatıp güzelce kuruladım, o araya da peçete soktum hakkaten biraz ıslaktı, peçete kuru çıkana kadar kuruladım o arayı da. Ama o aradan bütün sisteme girmiş de olabilir bilemiyorum. 4 gündür pirinçte yatıyo laptop ters ve kapağı açık bi şekilde, ilk başta soğuk fön de tutmuştum bi beş on dakika. Asıl soruma geleyim, ben laptopu açıp çalışıyo mu diye kontrol edeyim mi, yoksa hiç etmeden apple'a mı götüreyim? Garantisi hala var ama tabiki de soda dökülmesi garanti kapsamında değildir, ama açıp en azından nesi var nesi yok söylemeleri de servis ücreti ödememi gerektiriyor mu? Apple ın servis ücreti ne kadar? Onu ödeyeceğime arka kapağı kendim açıp garantiyi iptal edip %90lık izopropil alkol falan döksem daha mı iyi? Tavsiye plx :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 bence aleti çalıştır bi bak. sonra garanti. sonuçta adamlar anlamayacak ki soda döküldüğünü şekerli falan değilse soda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Yok sade sodaydı, ama içinde turnusol misali sıvı dökülünce renk değiştiren bişeyler var diyolar internette sdf Laptop olmayınca detaylı araştırma da yapamadım napsam diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 4 gündür pirinçte yatıyo laptop ters ve kapağı açık bi şekilde oha 4 gün bekliyceksin ve laptopı açıp kontrol etmiyceksin öyle mi? hiç mi meraklı biri değilsin abi yuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Sonuçta asıl mesele kısadevre, isterse saatlerce suda yatsın sadece pas oluşur, akım geçmediği sürece kısa devre olmaz diye düşündüm ve çalıştırmadım. İlk gece pirince yatırırken bi yanlışlıkla çalıştırdım ama hemen powera basılı tutup kapadım. Şu anda merak kediyi öldürür diyor ve çalıştırmıyorum hala, çünkü kapak kapalıyken menteşenin ordan fenerle baktığımda tüm devreler görülüyor, o yüzden ordan su gitmiş olma olasılığı da çok yüksek görünüyo gözüme Apple storeda garanti kapsamında bu halde götürmemin zaten imkanı yok, ne dicem adamlara şu anda açsanız çalışır başta bi ama brn yine de bi açıp temizlemenizi istiyorum mu dicem. Ama açarım ve sağlam anakartı bozarsam 2küsür k fiyat çekiyolar tamirine, zaten ben laptopa o kadar vermedim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 aç şuna bak ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Aç-mıy-cam Şimdi apple store telefon desteği arıcam bakalım, olmazsa da pazartesi zorluya götürürüm bi konuşurum. Açsam, yavaş yavaş bozulup bi daha hiç açılmasa oturup ağlarım. İnternet öyle hikayelerle dolu sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Izopropil Alkol Pirince bütün kasayı yatırmaman lazm ama, aleti söküp içindeki parçaları yatırman lazm aslında sdsfd Çalıştırıp kısa devreyle aksamı cortlattıysan çalışma şansı yok da, board vb. aksamı (batarya, ekran, klavye, SSD, kasa hariç) şunun içine batırıp kurumasını beklersen (gözle görülen pasa diş fırçası veya microfiber bezle de müdahale yapabilirsin-tabi kalıntı bırakmıycak şekilde) belki bir ümit çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Garantiyi iptal edip sök kasayı diyosun yani? On saniye açılıp kapanması yeter mi tüm devrelerin yanmasına? :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 1 saniye açılıp kapanması yeter kısa devre yapıp cortlamasına. Garanti olayını bilemedim açıkçası, Apple servisinin saçma sapan bir fiyat istemesi muhtemel. Bu tarz elektronik cihazlara servis yapan, söküp takmaktan anlayan başka bir yere versen daha iyi olabilir elinde uygun alet edevat yoksa söküp takmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Şu dediğin şey yüzünden üzünyüden kalbim durdu yalnız. Ama zaten pili sökemiyorum salak aletten, her türlü mikro akımlar geziniyodur sistemde :( Of ya. Evde bilgisayarın durduğu ayrı bi masanın olmayışı ne fena bişeymiş :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Drall açmadan sat,alıcı riski göze alsın.benden bir malbuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 2 hafta önce 2013 mac air 13 e meyveli soda döktüm tam ortasına klavyenin cısss diye üstünde aktı ters çevirdim kuruladım 20 30 dk bekleyip açtım çatır çatır çalışıyor klavye biraz yabış yabış oldu ama bastıkça onlarda açıldı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 amma tırstın, aç gitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Benim olsa cihaz ya kendim açar temizlerdim ya da özel servise götürürdüm sıvı teması olduğu gibi. Apple'ın verdiği garantinin kullanıcı hatasından doğan sorunlara pek bir faydası yok, tamir edicez hikayesine cihazın yarı parasını alıyo ki adamların tamir servislerinin geliri cihaz satışına yakındır heralde sdsfs Düzgün bir özel servis bul götür abi, orada da kazıklarlar ama en azından daha ölçülü kazıklarlar. Pirince yatırmak yerine direk özel servise koşsan çok daha sağlıklı olurdu muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 servise götürsende gönderilecek oradaki hayvanda çat diye açacak zaten senin notu okumadan nolmuş açılıyor mu diye lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Maedhros said: 2 hafta önce 2013 mac air 13 e meyveli soda döktüm tam ortasına klavyenin cısss diye üstünde aktı ters çevirdim kuruladım 20 30 dk bekleyip açtım çatır çatır çalışıyor klavye biraz yabış yabış oldu ama bastıkça onlarda açıldı :D Havalandırma panelinin oraya kaçtı mı hiç? Beni asıl tedirgin eden boyutu o ya klavyeden ziyade :( Aradım bi teknik servisi ulaşamadım. Mecidiyeköydeki teknik servisler falan yarın açık mıdır? Apple'ı aradım sordum adam da donanımdan çok anlamıyorum ama apple store yerine yetkili servise götürürseniz daha ucuza çıkarsınız dedi. Ama önce açın hazır çalışırken yedek alın da dedi ki bu bana çok mantıksız geldi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Pirince koymakla yapabileceğini yapmışsın zaten. 1-2 gün daha bekle, sonrasında dene. Kasayı açıp bekletmek zorunda değilsin. Önemli olan sıvıyı uzaklaştırmak. Kapağı kapalı (ya da poşet) olduktan sonra dışına içine anakartın üstüne de koysan belli bir süre sonra sıvıyı uzaklaştıracaktır. Daha uzun sürer ama işe yarar her türlü. Arkadaşım bir hafta da su + şarap döktü, anında yatırıp bekledik 1 hafta. Problem yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 1 hafta bekletmek oldukça lüzumsuz, 2 günde kuruyacaksa kurur. Arkadaşının cihaz da şansına kurtulmuş, demontajı yapıp kurutmak çok daha seri olacağı için pas şansını da aynı miktarda düşürecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Acinca bana om atsana ne olacak cok merak ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 sana niye öm atıyor lan yazsın buraya işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Deathblade said: Pirince koymakla yapabileceğini yapmışsın zaten. 1-2 gün daha bekle, sonrasında dene. Kasayı açıp bekletmek zorunda değilsin. Önemli olan sıvıyı uzaklaştırmak. Kapağı kapalı (ya da poşet) olduktan sonra dışına içine anakartın üstüne de koysan belli bir süre sonra sıvıyı uzaklaştıracaktır. Daha uzun sürer ama işe yarar her türlü. Arkadaşım bir hafta da su + şarap döktü, anında yatırıp bekledik 1 hafta. Problem yok. Seni sevdim sdf Du bakalım pazartesi servise götürücem her türlü risk alamam. Yarın kapalıdır dimi servis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Gecmis olsun bro. Cok aci air'e sivi kacirmak. Aletler hassas. Ben bi tane air perte cikarmistim klavyeye sarap boca ederek. Iki hafta once falan da yine kaza yaptim. Bu sefer klavye koruyucu vardi fakat o silikonun ustunden fan deliklerine ulasti su. Su dedigim de kulluk pisligi falan. Sarhosluk iste nasi becerdin demeyin. Bu sefer cok az su dokukdu ama. 72 saat kapali tuttum. Simdi pil pert durumda. Kabloya bagli kullanabiliyorum sadece. Iyi ihtimalle anakartta pil durumunu check eden çip varmis o bozulmus olabilir (bu kaniya da nette okuduklarimdan vardim) Bana da iyi bi servis onerseniz. Hem bu makineyi gostereyim, hem de eskisinde saglam kalan parcalari (monitor ram vs) adamlara satabileyim falan. Var midir oyle bi yer? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Klavye koruyucu diye bi şey mi varmış? Öğrendiğim iyi oldu dicem ama diyemiuom da havalandırmaya kaçmış sende de :/ kafa güzelken laptopu hiç ortaya bile çıkarmamalı ya en garantisi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Klavyeye su kacirinca aldigin bisey klavye koruyucu. Silikon boyle. Eskiden kumandalar ambalajlanirdi onu hatirlatiyo. Ucuz da degil pek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar