Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

e uyunmuyor?

TheRiverBelow

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
TheRiverBelow said:

ama istediğim zaman nasıl uyuyayım?

yaklaşık 2.5 yıldır çalıştığım iş sayesinde istediğim saat uyuyup istediğim saatte uyanabiliyorum. buna 2 saat veya 15 dakka sonrası da dahil.

sabah 4 - öğlen 2,
sabah 3 - öğlen 1,
gece 12 - sabah 8,
öğlen 3 - gece 1 gibi fantastik vardiyalarımız mevcut. tabi 9-5 gibi vardiyalar da var onları geçiyorum. bu gece varyalarında servis evden aldığı, ve o saatte toplu taşıma olmadığı için maaş taksiye gitmesin diye mecburen, mesela 4'te işte olacaksam (allahtan ev yakın da) servis 3:50'de alıyor, onun için de 3 - 3 buçuk gibi kalkmam gerekiyor. gece 12'de yatıyorum. tabi önceki gün de mesela 2'de çıkıp 3'te eve gelmişsem 4'te uyuyorum, sonra 7-8 gibi biraz ayılıp geceye bağlasam mı diye düşünüyorum. aşırı yorgun değilsem vücut bi türlü bayılmıyor zaten. sonra gece 12 oluyor, repeat.

ama işte o 3 saat uyku bazen 3-13 vardyasına gidecekken uyku tutmaması sebebiyle 1 saate de inebiliyor, erken yatarsam 5 saate de çıkabiliyor.

iş yerinde de yarım saatlik molam falan var mesela, uyusam mı diye düşünürken 10 dakka geçiyor, sonra uyumaya karar verip saat kuruyorum, 5 dakka sonra dalıyorum, 10 dakka uyuyup (çalar saatle) uyanıyorum, 5 dakka falan sürüyor ayılıp normal insana dönüşmem.

böyle anlatınca rezil gibi oldu. öyle de zaten ama allahtan işi seviyorum da gidiyor bi şekilde. tek kötü yanı öğlwn bayılıp akşamüstü uyanınca dopamin seratonin falan yerlerde sürükleniyor, 0 moral.

10 yıl daha bu tempoda çalışırsam gece vardiyasına gelirken serviste direk kalp krizi geçirebilirim gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...