Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pırlanta piyasası

chrome

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

Safir tasli yuzuk kolye vs yaptirmayi dusunuyorum ben de. Birkac ay sonra alacagim icin cok kasmadim gerci ama neye bakmak lazim bilemedim. En azindan pirlantada nelere bakiniliyordu biliyodum.

Safir taş 2 şekilde mevcut. Sentetik ve gerçek safirler. Gerçek olanın fiyatları da içinin berraklığına, taşın büyüklüğüne, rengine göre farklılık gösteriyor. Aslında burda en büyük değişken büyüklük. Taş büyüdükçe rakam da fırlıyor tabii
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:

E said:

Simdi soyle abi o zaman tamtur ve su yolu kaclik olsun kaca alayim

Abi bu olay tamamen bütçeyle alakalı. Max 0.10 luk taşlardan al derim 4 ct üzeri tutar çok da üzmez fiyatı. Tam turda max 0.20 den yaptır derim

Asagi yukari ne kadar tutar bunlar?
Sosyal ağlarda paylaş

E said:

ohyeah said:

E said:

Simdi soyle abi o zaman tamtur ve su yolu kaclik olsun kaca alayim

Abi bu olay tamamen bütçeyle alakalı. Max 0.10 luk taşlardan al derim 4 ct üzeri tutar çok da üzmez fiyatı. Tam turda max 0.20 den yaptır derim

Asagi yukari ne kadar tutar bunlar?

Bu taşların renginin minimum G ve içinin si oldugunu düşünerek konusuyorum. Tam tur ortalama 3000 dolar civarı. 0.10 dan düşündüm bunu. Su yolunu da 0.10 dan düşünürsek ortalama 5 ct civarı da o çıkar. O da 4000-4500 dolar civarı
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

Taşla alakalı olduğu için buraya yazayım. Yakut yüzük yaptıracağım,neye dikkat etmek gerekir. Birde kaç karat ideal olur sizce

Taşın yakut olup olmadıgına dikkat et başta :) bunu neden söylüyorum çünkü piyasadaki yakutların %90'ı sentetik. Güvenebileceğin bi yerden al derim. Dilersen biz de satabiliriz orası ayrı
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

E said:

0.08 ve 0.07 karisik

Onur daha net cevap verirde toplam kaç karat taşların 4 C'si ne? 0.07 0.08 karışık ile 0.10 arasında da fiyat farkı vardır heralde.

Onur örendim olm ben bu işi yanına aldırsana beni. Kürek var benim evde.

Berkayım helal. 0.07 ile 0.08 arasında kararında 200 dolar kadar fark var. 0.07 +6.5 elek için max limit. Adam troll abi zaten uğraşma
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:

E said:

0.08 ve 0.07 karisik

Abi net trollsun ya. Ne karatı belli ne rengi. Ne alıosun abi sen. Saçma sapan rakamlar yazıyorsun bir de.

Adam bedavaya bilgi verince saldirganlasti resmen... ben senin tarzini sevmedim abi insanin uzerine atliyorsun ac kurt gibi hemen arayayim hemen halledelim elimde super bir mal var tarzi esnaf kafalari klasik. Itici yani dostum kusura bakma.

Soruna gelince o da ayri bir sacma yani ben kuyumcuya girip abi bana h renk vs1 tasla yuzuk yap mi diyecegim sanki. Elinde ne varsa ona gore yaptirtacagim. Sanki kuyumcular subway gibi her renk ve kesimde tasi tutup oradan hoop yapiyorlar gibi konusmussun. Sonra bir de adam trol falan.
Sosyal ağlarda paylaş

E said:

ohyeah said:

E said:

0.08 ve 0.07 karisik

Abi net trollsun ya. Ne karatı belli ne rengi. Ne alıosun abi sen. Saçma sapan rakamlar yazıyorsun bir de.

Adam bedavaya bilgi verince saldirganlasti resmen... ben senin tarzini sevmedim abi insanin uzerine atliyorsun ac kurt gibi hemen arayayim hemen halledelim elimde super bir mal var tarzi esnaf kafalari klasik. Itici yani dostum kusura bakma.

Soruna gelince o da ayri bir sacma yani ben kuyumcuya girip abi bana h renk vs1 tasla yuzuk yap mi diyecegim sanki. Elinde ne varsa ona gore yaptirtacagim. Sanki kuyumcular subway gibi her renk ve kesimde tasi tutup oradan hoop yapiyorlar gibi konusmussun. Sonra bir de adam trol falan.

Abi neresine cevap vereyim bilemedim ki. Ben burada insanlar daha ucuza mücevher alabilsinler diye uğraşıyorum zira senin o gittiğin ÜNLÜ markalar veya mahalledeki kuyumcunuza mal satan TOPTANCILARA pırlantayı biz veriyoruz. Dolayısıyla hem daha uyguna alabil hemde bu topic altında insanlar "ya kaça hallederiz" modunda takıldıkları için bende yardımcı oluyorum.

Kaldı ki sen bana bilgi vericek donanımda değilsin. Ancak benden bilgi alabilirsin bu konuda.

Son olarak da kuyumcuya gidip elinde ne varsa onu almak ayrı bi efsaneymiş. Sen ne istediğini bilmiyorsun daha. O kuyumcuya gidip g vs-si karışık olabilir en fazla, hrd sertifikasını da istiyorum diyemezse in o kuyumcu oğlanın nişanı yapar senin üzerinden.

Sonuc olarak nerden istrsen ordan al ama kazık yeme derdindeydim. Sapsarı taşlarla kazıklanma diye uğraştık ama hakkın bu :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...