Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzard'ın dünyanın en iyi oyun firması olduğuna hemfikir miyiz?

Mortis

Öne çıkan mesajlar

evet sc2 ilk çıktığı gibi populer değil tabi ama yine de çok sağlam core bir kitle ile devam ediyor ve türünün tek örneği olarak devam edecek hep.

Starcraftın sorunu şu; oyun çok zor abi. MOBA gibi herkese aa belki ben de biraz kasarsam pro olabilirim umudu vermiyor. Oyunu bir açıyosun. Hiç bir zaman pro gamerlar gibi olamayacağını anlıyorsun oturuyorsun aşağa Oyun çok yorucu, stresli. Her oyun sonrası beynin ağrıyor. Casual böle hots/dota gibi bir atayım keyifle arkadaşla sohbet ederek oynayayım oyunu değil. Öle olunca da playerbase'i çok sınırlı kalıyor. Yani bu hep böyleydi die düşünüyorum. Yıllar sonra sc2 çıkınca tabi ki baya hype oldu bi an herkes aldı oynadı falan da yine normal haline döndü. Oyun seçilmiş insanların oyunu çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

abi SC dediğin oyun korede resmen e-spor'u yarattı. 2.ci oyuna bakıyosun. ilki kadar başarılı ve popüler olamadı ilk oyuna kıyasla daha kolay olmasına rağmen. ha gene tuttu baya da oynandı ve izleniyordu. Son 1 senede oyun bildiğin öldü ve nedeni blizzard'ın siklememesi. bi dreamhack falan olduğunda 100 bin insan izlerdi twitch'den artık 40 bini zor buluyor. yeni content yok balance patch gelmiyor ben de dahil insanlar sıkıldı ve bıraktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

hotsdan cok satmıs lotv, izleyici sayısıda ehr zamanki gibi bir azalma yok. lotv showmatchlarıda izleniyo gayet.

öle dev bi artıs yok ama azalmada yok. her zamanki seviyesinde devam ediyo.

hots'a göre nasıl kıyaslama yaptın anlayamadım? bundle satışlarıyla falan mı kıyasladın ?
Sosyal ağlarda paylaş

hattok said:

Lole basit denmiş :D Siz de dota ile karşılaştırıp CREEP DENY YOK ABİ, ÖLÜNCE GOLT KAYBETMİYON BABcılardansanız uzak durun, zira lolun dota ile hiçbir alakası yok tamamen farklı alt yapılar üstüne kurulu iki oyunda. Ha 3 koridor var jungle var diyeceksenizde Lütfen susun :D

evet lol basit bir oyun. evet lol de deny yok. birşeyi yüceltmek için diğerine bok atmaya gerek yok illa.
Sosyal ağlarda paylaş

GokTuRK said:

blizzard: home of casual gaming

bu arada şu lolcü bebeye ne güldüm ya.. knight online la wow u da bi kıyaslasa da eğlensek....

bir kere kinayt ile wow birbirinden cok ayrı şeyler tmamam mı ? bunu bir anlayın

kınaytta pot spamlıyorsun, wowda 2dk koldowna giriyor yuh ? bu bile bambaşka yapıyor oyunun zorluğununu.

ayrıca WoW'u tersten okuyunca yine WoW, kınaytı tersten oku öyle mi ?

litfen
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

hotsdan cok satmıs lotv, izleyici sayısıda ehr zamanki gibi bir azalma yok. lotv showmatchlarıda izleniyo gayet.

öle dev bi artıs yok ama azalmada yok. her zamanki seviyesinde devam ediyo.

SC2 twitch de sürekli olarak en çok izlenen 3 oyundan biriydi artık listeye giremiyor izleyici sayısı BAYA düştü. Launch event var şuan 20k izleyici anca var oyunun totalde.

Youtube contenti yapan isimlere bakıyosun Khaldor full Heroes of the Storm ve Overwatch videoları yapıyor yeni ek paket çıkıyor adamın en son attığı SC2 related video 1 yıl önce.
Husky en son 7 ay önce video koymuş HotS çıkarken her allahın günü video koyardı resmen beta ladder'dan replay'leri castlerdi.
Totalbiscuit 1 tane sponsor video atmış işte yarım saat önce co-op moduyla alakalı ondan önce en son ne zaman atmış bulamadım.

Baya kan kaybetti oyun özellikle son dönemde en büyük nedeni de Blizzard'ın elini ayağını çekmiş olması. HotS'la ekledikleri özellikleri bile geliştirmedi adamlar ya. Oturup ünite için skin yapmaya bile yeltenmediler ünitelere custom skin özelliği ekleyip. DotA, LoL devamlı yeni content eklerken adamlar resmen oturup izlediler ve oyuncularını kaybettiler.

Açık ara izlemesi en zevklı e-spor bana göre keşke adam gibi ilgi görseydi Blizzard'dan para kazanamadılar demek ki istedikleri gibi. Heroes of the Storm yerine major patchle bunu F2P yapıp kozmetik satsalar devamlı content ekleselerdi keşke.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

he bebe he sus lol oyna hadi wot yazmis bide sinirenip sdfsds

Abi yeminle kürtsünüz ya. Hani yazarsın anlatırsın ama anlamaz kafasında bildiğini okur ya, KÜRDİSTAN KURULACAK KÜRTLER TANINACAK bilmem ne diyen gavatlardan farkınız yok gerçekten. Naparsanız yapın abi adam sinirlendiğimi falan sanmış fasdf şaka gibi. Şurda yıllarca oynayan adamın oyunun inciğini cinciğini çıkarmaya calısan en ufak detayına dikkat eden insana gelmiş LOL BASİT GANKA 3 EL OYNADIM ÇAR SEÇTİM DOTADAKİ EGZİN AYNISI kafasındaki adamlara laf anlatmaya calısıyorum şaka gibi gerçekten. Hep bilir kişi sizsiniz zaten. Şu egonuzu düşürmeyi gerçekten çok isterim cünkü %70'i böyle bu forumun. Sizdeki özgüven allahta olsa meydana cıkıp Ben yarattım lan dünyayı derdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:

SC2 twitch de sürekli olarak en çok izlenen 3 oyundan biriydi artık listeye giremiyor izleyici sayısı BAYA düştü. Launch event var şuan 20k izleyici anca var oyunun totalde.

Youtube contenti yapan isimlere bakıyosun Khaldor full Heroes of the Storm ve Overwatch videoları yapıyor yeni ek paket çıkıyor adamın en son attığı SC2 related video 1 yıl önce.
Husky en son 7 ay önce video koymuş HotS çıkarken her allahın günü video koyardı resmen beta ladder'dan replay'leri castlerdi.
Totalbiscuit 1 tane sponsor video atmış işte yarım saat önce co-op moduyla alakalı ondan önce en son ne zaman atmış bulamadım.

Baya kan kaybetti oyun özellikle son dönemde en büyük nedeni de Blizzard'ın elini ayağını çekmiş olması. HotS'la ekledikleri özellikleri bile geliştirmedi adamlar ya. Oturup ünite için skin yapmaya bile yeltenmediler ünitelere custom skin özelliği ekleyip. DotA, LoL devamlı yeni content eklerken adamlar resmen oturup izlediler ve oyuncularını kaybettiler.

Açık ara izlemesi en zevklı e-spor bana göre keşke adam gibi ilgi görseydi Blizzard'dan para kazanamadılar demek ki istedikleri gibi. Heroes of the Storm yerine major patchle bunu F2P yapıp kozmetik satsalar devamlı content ekleselerdi keşke.

Bunların bi kısmı doğru bı kısmı deil, ki diyelim hepsi doğru olsun eyvallah bunun oyunun kendisiyle ne ilgisi varki. bütün bunlar populerlikle ilgili. Ne benım oyun neden izleme zevkimi etkilemiyoki hiçbiri.

Hala canavar gibi full 3 sezon wsc, 3 sezon gsl, aslanlar gibi prolegue, ve starlegue var, üstüne premier 4 iem 4 dreamhack vardı 2015te. hepside 2016de aynen devam ettiğini acıkladı. Oyuncuların sayısı da gayet sağlıklı, giden kadar gelen var. belki foregner only takımların azlığından şikayet edilebilir ama bunu şikayet edilmesi gerekli bişey olup olmadığı baska bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...