MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Şöyle ki, evde 4-5 tane harddiski bağlayıp heryerden erişebileceğim -telefon, bilgisayar, tablet- bir file server kurayım istiyorum. aylık ücret falan uğraşamam, tek bir kere kurayım çalışsın o. evde hacimsel açıdan çok yer kaplamazsa sevinirim. bir de maliyet çok coşmasın, ek donanıma gerek var mı bilmiyorum ama... bu işi bilen arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi?
Oski Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 softlayer falan gibi bisey kullansana? hatta dropbox sadece file icinse edit: beles istemissin. softlayer olmaz o zaman dropbox
di Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 MrLevie said: Şöyle ki, evde 4-5 tane harddiski bağlayıp heryerden erişebileceğim -telefon, bilgisayar, tablet- bir file server kurayım istiyorum. aylık ücret falan uğraşamam, tek bir kere kurayım çalışsın o. evde hacimsel açıdan çok yer kaplamazsa sevinirim. bir de maliyet çok coşmasın, ek donanıma gerek var mı bilmiyorum ama... bu işi bilen arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi? 2 bay bi NAS aldim ben eve, 2 tane disk taktim icine, RAID 1 yaptim, backup'lar falan orda duruyo. Yalniz azcik maliyetli oluyo enclosure'lar pahali oldugundan. Onun disinda evde atil durumda bi bilgisayarin falan varsa suna bi goz atabilirsin. https://owncloud.org/
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 dropbox 10gb a düştü, şu anda iş görmğyor benim için. action cam falan derken 1'er 1'er gb videolar geliyor, resmen sıkıntı çekiyor nereye atacağım konusu. iş için falan da koymayı düşünüyorum. bir de bilale anlatır gibi olursa, rica edeceğim=)
Editor Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Tek seferlik 50TL ye 100GB özel şifreli alan verebilirim sana istersen ... Hatta test edersin memnun kalırsan öbür ay ödeme yaparsın. Daha Profesyonel iş için de kullancam filan dersen openstack ta yer açarim sana sadece download ettiğinde para ödüyorsun onundışında upload ettiğin depoladığın vs herşey ücretsiz ;)
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 bununla ilgili başka fikri olan? değişik seçeneklere açığım=)
elesso Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 bu tarz şeylerde dışarıdan hizmet almak en iyisi bence. evde elektrik gider diskler bozulur falan... yedek derdi, erişim derdi, paylaşım derdi vs... dropboxın ücretli çözümlerine para baymak daha mantıklı. telefondan falan erişimide güzel.
bajazet Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 cihazını uğraşısını bakımını geçtim, 0.2tl / 1 kw/h düz tarife 220 watt yakan netbook gibi bir laptop hiç kapatılmazsa ayda 30tl gibi bir fatura getiriyor. yanlış mı hesapladım diye düşünüyorum ama bilemedim. 1 aylık fatura tl = -cihaz kwattı-(0.22)-220watt- x saat başı kw ücreti (0.2tl)-20 kuruş yani- x bir gündeki saat (24) x aydaki gün (30) http://www.tedas.gov.tr/BilgiBankasi/Sayfalar/ElektrikTarifeleri.aspx edit: cihazımın watt'ını yanlış hesaplamışım. 220 volt 1 ampermiş, yani = 0.22 kw oluyor. edit2: güzel edit olsun editi.
Editor Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 7, 2015 biz onu günde 12 saat olarak hesaplıyoruz ve 15 günle karşılaştırıyoruz... Üstüne birde Maximum un ortalamasını alıyoruz yani nediyoruz 20TL Oralama diyoruz maximum 30 TL Aylık harcıyacağınız para diyoruz. Yani hep diyoruz bişiler de insanların anlaması gerek. :D O yüzden bende 10 TL aylık a 259GB veriyorum
riglous Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 9.99 a 260 olmasin? Olayi ters anlamisin sanki
Editor Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 tabi :) 9.99TL olsun hadi senin hatrına haha ama 250GB olcaktı 0 a elim kaçmış yanlış yazmışım.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Abi ben şu aşağıdakini satın aldım, resimler için falan. http://i.hizliresim.com/jja42J.png Cehaletime verin de, yanlış bir şey mi yaptım acaba? Dropboxtan farkı ne mesela Icloud kullanmanın?
Editor Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Yani ios ta tabiki mantikli yetiyorsa o alan... Sonucta entegre extra program kullanmiyorsun vs vs Dropboxta oyle olmuyor ... iCloud direkt kendi sanal diski gibi kullaniyor;) ama fiyati yuksek iste halen yani bize gore..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 8, 2015 iCloud iyi ama buyuk oranda Apple odakli, daha platform independent seyler daha iyi olur bence. Minimum para bir lowendbow ve owncloud ile olur. Bir firmadan alacagim diyorsan OneDrive kullaniyorum ben MS Office entegrasyonundan, cok memnunum.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 9, 2015 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2015 bu aradigin https://meetlima.com/index.php?lang=en reviewlarina baktim, software boktan. bu degilmis aradigin
Editor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 MrLevie said: bununla ilgili başka fikri olan? değişik seçeneklere açığım=) Naptın ?
Öne çıkan mesajlar