Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6


-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

abi dikkat ederseniz bulduklarının alayı zaten puzzle transaction.

en baştan itibaren bitcoin scriptle puzzle olarak geliştirilmiş transaction bunlar. scriptin istediği input value'yu verince, script sonucu çözülmüş oluyor ve TX istediğiniz adrese gerçekleşiyor.

https://en.bitcoin.it/wiki/Script#Transaction_puzzle

muhtemelen tek tek bütün puzzle transactionların üzerinden geçip ellerinde ki hash powerı, ilgili puzzle transaction koduna uygun şekilde kullanıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

puzzle transaction ne?
abi noob'um ona göre anlatın
şimdi adamlar private key buluyor mu bulmuyor mu?

eğer bi transaction yaptıysan, ki yapmazsan zaten kendi cold wallet'ına aktaramazsın. eğer o transaction public key üzerinde private key üretmeye çalışıyorlarsa eğer, ki sanmıyorum. gidip hesaba 0.001 btc gönderilen bi public key üzerinden çalışmazlar.

bunun dışında tamam kazmak daha mantıklı olabilir ama yine de biraz sorgulayalım bu olayı

sardalya said:

bi walletta 10 adres varsa sadece 1 adres bulduklari icin onu kullanabilirler diyorlar, sacma yazmislar, 0.5'in hepsini harcayabilir yani.
aynen bence de!

nasil buluyorlar anlamadim, dusuk entropili keyleri deniyor olabilirler.

düşük enycrpted key dediğin ne demek? bu arada https://www.bitaddress.org dan oluşturduğum private key'in encrypted olup olmaması nedir onu hiç anlamış değilim
BIP38 Encrypt ne oluyor mesela?


evet dunyanin en sanssiz adamiysan 3-5 btc baskasinin eline dusebilir, ama gercekten trilyonlarca (+ uzeri 10) dunyanin en sanssiz adami olman lazim ayni mantikli 1 yilda 10 kere lotoyu da kazanabilirsin, ama bu ihtimale gore hayatini/kararlarini sekillendirmezsin =)

lol :D



[hr]
bonus; btc aldım, cold wallet oluşturdum ona aktardım aktarması paribudan emrin onaylanması 2 saat aldı, aktarım 30dk sürdü.

paper wallet'tan blockchain wallet'a parayı aktarmam 30sn sürdü

tamam buraya kadar güzel. şimdi hangi site üzerinden altcoin alıp satabilirim? siz neyi kullanıyorsunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tekrardan dediğim gibi neglect edilebilecek kadar az bir ihtimal colliding key generate edilmesi.


1) yani senin public keyinden private keyini bulamazlar.
2) (çok çok düşük bir ihtimal olmasından dolayı göz ardı ettiğimizde) seninle aynı private keyi generate edemezler.

daha nasıl basit anlatabiliriz bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok düşük ihtimal ama verdiğin sitede generate ettikleri gözükmüyor mu?

bide bu işin quantum bilgisayar boyutu var.
microsoft yeni visual basic'de quantum programlama dilini bile getiriyor artık. bi quantum bilgisayarla generate edilebilecek, ya da öyle bi mining edilecekki bitcoindeki bütün blocklar çözülecek sistem çökecek. neyse şimdilik sadece hayal ediyoruz.

bu gönderdiğin sitedekiler ne? adamlar generate etmiş mi etmemiş mi?
önceden yapıldıysa yapılmayacağı manasına gelmiyor mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

If you were to intentionally try to make a collision, it would currently take 2^107 times longer to generate a colliding Bitcoin address than to generate a block.
2/BAKARA-107: Bilmez misin ki, göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Sizin için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı vardır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-de-ilk-sanal-para-bitcoin-gundem-2555512/Habertürk'ün haberine göre, 5 kişilik çete, kendilerine polis süsü vererek, İstanbullu bir iş adamını arabasına kadar takip etti. Çete üyelerinden üçü, zorla araca bindirdikleri iş adamının internetteki hesap şifrelerini silah tehdidiyle aldı.

Gaspçılar hesaptaki 11 milyon TL değerindeki 450 Bitcoin parayı ele geçirdi. İş adamı polise başvurarak, gaspçılar tarafından 8 saat boyunca minibüste tutulduğunu ve şiddete uğradığını söyleyerek şikayetçi oldu.

TÜRKİYE'NİN İLK SANAL GASP OPERASYONU

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteye yönelik Türkiye'nin ilk sanal para gasp operasyonunu düzenledi. Dedektifler, çevredeki güvenlik kameraları incelemeye aldı. Kimliklerini tespit ettiği 5 gaspçıyı teknik takibe alan dedektifler hazırlıklarını tamamlayınca operasyon için düğmeye bastı.

AZILI GASPÇILAR ÇIKTILAR

Esenyurt, Bağcılar ve Küçükçekmece'de düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, Bitcoin gaspçısı, G. S., İ. Ö., U. K., G.S. ve S. Ö.'yü kıskıvrak yakaladı. İ. Ö.'nün gasp suçundan hapis yatarken firar ettiği, G. S.'nin de gasp suçundan 30 yıl kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi.

BITCOIN PARALARIYLA EVLİLİK TEKLİFİ

İ. Ö.'nün 11 milyon TL değerinde 450 Bitcoin gaspının ardından, nişanlısına evlenme teklifinde bulunduğu öğrenildi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan, İbrahim Ö., nişanlısıyla giriş yaptığı lüks mekanda yanan meşalelerin eşliğinde evlenme teklifinde bulunmuş.

MYNİNG GASPI DA YAPMIŞLAR

Bitcoin gaspçılarının esenler'de de 3 ayrı kişiden Bitcoin üretmek için kullanılan Myning cihazlarını gasp ettikleri öğrenildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

salliyorlar nasil el koyacak, o kadar bilisim sucu olan adam herhalde suc isledikten sonra keyleri cep telefonunda bilgisayarinda tutmayacagini biliyordur.

biliyordur di mi lan?

aslinda o gunki transactionlara bakacaksin 450yi napmislar incelemelik komik olur, burdan direkt anlayamazsin el koyup koymadigini ama nasil bolusmusler falan bakarsin ;D hala o hesaplarda duruyorsa kesin polis keyleri bulamamistir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...