Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koşarken kaval kemiğini civarının ağrıması


atesbenicagiriyo

Öne çıkan mesajlar

Kaval ağrısı olarak olabilecek seçenekler geniş ( googleda çıkanlar ) , kemik kırığı; kas krampları; meme, prostat ve akciğer gibi kemiklere yayılmış olan bazı kanser tipleri; osteomiyelit; lösemi; osteoporoz; sıvı kaybı; bazı ilaçlar; kas yorgunluğu ya da aşırı kullanmaktan ileri gelen gerilme; kas yırtığı; kılcal çatlak; iltihaplı tendon; koşucu bacağı; yürürken ağrı; derin ven trombozu; artrit; sinir hasarı ve varis sayılabilir.
Kırık bir kemik ya da gerilim çatlağı gibi bir yaralanmadan kaynaklanan kemik ağrısı, koşarken kemiğe fazla yüklenme, kemik üzerinde çok fazla küçük darbe olması, kaslar yorgun olmasına rağmen koşmaya devam etme ve koşulan yüzeyin aniden değişmesi gibi birçok şeyden kaynaklanabilir. Gerilim çatlağı belirtileri, ağrı (genellikle kaval kemiğinin alt üçte birlik kısmında), hassasiyet, şişme ve kaval kemiğine bastırıldığında ağrıdır.

Yeni yeni koşmaya başlıyorsan zorlama kendini düz koşu yap , eğimli yerde koşma , 1-2 km ile başla 1-2 gün ara sonrası 0,5 - 1 km arttır mesafeyi


Benim gibi bazıları yürürken koşarken ayağını içeriye doğru basar bu yüzden ayakkabıyı ona göre yapıyorlar.

samaella said:

nike içe basmalı ne ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

stres kırığı muhtemelen, bir kaç gün koştuktan sonra bende de oluyordu.koşarken dayanılmaz bir ağrı oluyor.

ayakkabı, koştuğun zemin, koşu şeklin, tempon gibi çeşitli sebepler neden oluyor olabilir.tavsiyem ağrın geçene kadar koşma, sonra yavaştan alışa alışa koş, bir anda yüklenme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

sen de koca götlüydün dimi di :D
ben de bir zamanlar öyleydim gerçi. azmedince düzeliyo sdf


Abi ben eski sporcuyum. Kosu takim kaptanligi falan yapmisligim falan var. Su anda koca gotlu olmamin tek sebebi sakatliklarim. Her 2 ayda bir spora baslayip sonraki hafta kendimi incitip rahat 3 hafta yatiyorum. =)

Hatta sayayim;

Sag omuzda impingement var, 2 senedir iyilesmedi fizik tedaviye ragmen. Ameliyat demeye basladilar simdi. Dizlerdeki kikirdarklar zedeli, kosmam mumkun degil, 2 tane kayik disk var sirtta bi de bel sorunlu. Laptop cantami zor tasiyorum ise gidip gelirken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...