Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mor ve Ötesi


Random-Man

Öne çıkan mesajlar

2 gün önce beraberdik, güzel imzalar verdiler bize. yıllardır severiz, izmir'deki tüm konserlerine gideriz, gitmekteyiz. geçen sene birde dokuz eylül bahar şenliklerindeki konserlerinde görevliydim, o gün gayet güzeldi. stage'deki görevli kişilik Kerem K.'nin bagetlerini üstlenmişti, :P.[hline]Rashit of Blitz Me!, Macera Tutkunu...

Nukem_Verite, 25 January 2003 21:11 tarihinde demiş ki:
selam, ben 20 yaşında kaslı vucutlu bir erkeğim.İstanbulda yaşıyorum,kendime dostluklar kurabileceğim bir arkadaş arıyorum. asl?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim okuldan ( alman lisesinden) mezun elemanlarla kurulmuş sonra birkaçının maerikadakı üni tahsili sebebiyle ayrılmasıyla bu özelliğini bi ölçüde kaybetmiş parasızlıktan sürünmekte olan ama gelcek gördüğüm entrümanalrıonda orta derecede olan kişiler.[hline][b].--.-..- .--..-.. .--.-..- .--.--.. ....--.- ....-.-.
en güzel deniz: henüz gidilmemiş olandır
en güzel çocuk: henüz büyümedi
en güzel günlerimiz: henüz yaşamadıklarımızdır
ve sana söylemek istediğim en güzel söz: henüz söylememiş olduğum sözdür
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

spectatorun actıı forumda yazdıı uzere türkiyenin kendi kişilii olan radioheadi[hline]yüce allahım noolurdu sanki etrafıma bi iki taneböyleveşu şekil insan serpiştireydin?
ayrıca:
Delanoresse, Avril Lavigne hakkında 01 Eylül 2002 22:59 tarihinde demiş ki:
her eve bi tane alip oksayip minciklayasi geliyo insanin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
Bence 20 sene önceki müzik şu ankinden çok daha kaliteli vegüzeldi. Mor ve Ötesi de kanımca gerçek anlamda Rock yapan az sayıda gruptan biri. Old school rulz derim çünkü yeni rockçılar gerçek rock ruhundan uzak, daha çok para için piyasa şarkılar yapmaya çalışan, para ve hatun peşinde tipler. Mor ve ötesi öncelikle şarkı sözleriyle bu ruhu hatırlatıyor. Beğenmek beğenmemek tabi ki zevk meselesi ama bence kesinlikle böyle bir başarısızlığa uğramamalılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
200 yıl önceki de yirmi yıl öncekinden kaliteliydi öyleyse. Müziğin kalitesini bu şekilde ölçmek(ya da her hangi bir şekilde ölçmek) doğru değil.

Mor ve Ötesi bana seslenmiyor, tek söyleyebileceğim bu benim.

20 yıl önce Explosions in the Sky'dan iyi gruplar da vardı kötü gruplar da. Ya da Muse'dan, ya da, ya da, ya da...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

80lerdeki muzık akımları çok farklıydı
gerçek muzıgın altın cagını yaşadıgı tarihlerdi

tarz olarakta bakabılırız ama bugun kaliteli grupların cıkmasının en onemlı nedenı o yıllardır.


o yüzden yıllar arası fark vardır değişim kendini gösterir her tarithe önemli olan birşeyin çıkışı patlama yaratması ve etkisini bırakmasıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ama günümüz rockçıları(rockçı ne demektir ki zaten; bu adan klasik ya da blues dinlemez mi yani?) benim de midemi kaldırıyor. Bir de etrafta biz sanatçıyız diy geziyorlar ya...

Sanatçı müziğinin kölesidir, ben sadece bir katalistim etrafımdaki duyguları alıyor başka bir şekle çeviriyorum ve bunu yaparken elimdeki her şeyi kullanıyorum, müziği her şeyin üzerine koyuyorum(belki hatırlarsınız eskiden elektronik gitar için bir konçerto yazmıştım - ÖSS senemdi o; sınavı kaybettim - ama iyi bir değişimdi bence) ; onlarsa müziğin ne olduğunu bile anlamıyorlar. Yazık...

Gitarlarını ellerine alıyorlar ve sadece aynı şeyi farklı şekillerde yıllarca çalıp duruyorlar. Gelişek istemiyorlar. Bir fugue'n ne olduğunu bilmesi gerektiğini söylediğimde alay ediyorlar.

Neden sinirlendim bilmiyorum, bazen geliyor bana böyle; boş verin siz beni...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Black, Bach armoniyi keşfetti; müziğin altın çağı o zamandı demen lazım öyleyse ki bu konu üzerine birbirimizle tartışmamız utanç verici. Müzik zamansız bir şeydir. Bach armoniyi keşfetti, Mozart hiç bir şey yapmadı diyemeyiz. Aynısı AC/DC ve Muse için de geçerli elbette. Hepsi iyiydi, sıradanın ötesindeydi. Zaten önemli olan da bu: sıradanın ötesinde olmak. Ben Mor ve Ötesi'nde bunu göremiyorum işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Müziğin ortaya çıkışından ziyade modern muzık contexti üzerinden konusuyorum ben.

Bugunki rock kulturunun temelleri 60ların sonlarında ve 70lerin başlarıdna atıldı. 80lerde altın çağlarını yaşadı. Bugunkü durum ile olan farkını belırtmek ıstemıstım

ayrıca mor ve otesı sevmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
:) Neyse ya... *sakinleşir*

Rock müziği için haklısın, 80lerin kalitesinde çok az yeni grup var. Post-rock gibi yeni şeyler çok güzel ama dediğin gibi onlarda eskilerden çok sey almışlar ama kötü bir şey değil; müzik Bach'dan bu yana eskinin üzerine ekleyerek ilerliyor.

Post-rock'dan nereye gidileceğini de biz belirleyeceğiz sanırım. Sen, ben. 10 yıl sonra bizi 90larla kıyaslayıp beyenmeyecekler, sonrada kendileri bizle kıyaslanıcak ve beyenilmeyecek. Müziğin doğal ilerleyişi bu. Dönemin yenilik getirenleri genelde sonraki dönemin yenilik getirecekleri tarafından dinlenilir. Beethoven'da da, Bach'da da, Pink Floyd'da da bu böyle oldu. Bunun böyle olması bazen beni üzüyor ama böyle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...