Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

toefl


Vingthor

Öne çıkan mesajlar

bu nasıl alınıyor? lisede sokmuşlardı ama sadece parasını vermiştik mis gibi okul halletmişti. postayla başvuru var diyo bide internetten. internetten türkiye görünmüyor falan. var mı yakınlarda almış olan
pazartesiye kadar başvurmuş olmam gerekiyo sanırım şeyapamadım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aras bu arada başıma gelen bir şeyi söyleyeyim. Geçen seneki kısa Ankara maceramda toefl aldım. Misler gibi de 102 puanımı çaktım ibt'de. ETS bana iki sınav merkezi önermişti. Biri odtü, diğeri kızılay'da bir dil okuluydu. Ben de ulaşım anlamında kızılay daha rahatıma geleceği için dil okulunu seçtim. Şimdi İTÜ'ye yüksek lisans başvurusu yapacaktım ve adamların yönetmeliğinde şöyle saçma bir kural var:

"TOEFL'ı aldığınız sınav merkezi üniversite değil de dil okulu olursa kabul etmiyoruz."

Geçmişte kopya olayı mı döndü artık noldu bilmiyorum ama benim aptal üniversitem gibi antin kuntin yerler sıkıntı çıkarabiliyor. Sınavı alabiliyorsan üniversitede al.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hem ielts hem toefl'a girmis kimse var mi?

Bugun yine dogru duzgun hazirlanmadan toefl'a girdim 3 yil onceki gibi. Arada gecen tecrubelerime guvendim biraz. Gecen girdigimde speakingim zayifti. Tecrubesizlige baglamistim. Erasmustu ingilizce kullanilan is guctu derken bu defa afallamam diyodum. Gene de hazirlanmak gerektigini bilerekten (ki dupeduz mallik hazirlanmakak) neyse demem odur ki toefl'in speaking kismi bildigin acimasizlik. Insani makine yerine koyuyolar. Hem dusunme hem konusma suresi cok kisitli. Belki de siki bir challenge gerekli ve oyle olmasi dogal ama ielts'in farkli mesela speaking yontemi. O yuzden bozuldum biraz. Yani oturup toefl speakingi calisarak yuksek skor alinabilir ama bu sekilde speakingi gelistirmek supheli yani oturup kalip ve sistem calisiyosun sonucta. Gercek hayat bu degil :(

Sonuc olarak 100u ustune cikmak icin 2 aya kadar tekrar gircem bu sefer ciddiye alip ama dedim acaba toefl tecrubemi kenara koyup ielts'e mi yonelsem?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...