Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sıkıntılı köpek sorunsalı (eğitim önerileri falan)


Vingthor

Öne çıkan mesajlar

şindi benim bi köpeğim var labrador/golden kırması 1.5 yaşında dişi. ben bunu az çok eğittim ilk köpeğim bu arada. gayet düzgün bir hayvan, arya adı.

bide annemin kurtardığı bi köpek var adı rush, goldensibirya kırması 2 yaşında erkek. yaz başında kısırlaştırdım falan ben bu hayvanı.

kardeşimle ben ayrı yaşıyoduk annem ayrı 10 senedir falan ilk kez bu senelik birleştirdik evleri tabi köpeklerde birleşti.

şimdi rushın sıkıntısı şu. annemin bir arkadaşının komşusuna 2 aylıkken hediye geliyor bu hayvan. hayvanevladı apartmanın aşağısına bağlıyor bırakıyor yavruyken. annemin arkadaşı bakıyor (ki çok ciddi köpek fobisi olmasına rağmen) 9 aylığa kadar sonra yurtdışına taşınıyor köpeğide annem aldı. yalnız adam köpeği evine çıkarınca köpeği dışarı atan ibnenin evladı komşusu olay çıkarıyor falan dava açıyo falan filan adam apartmanın çük kadar bahçesinde bakmış. bi kışı kendi geçirmiş bağlı bi şekilde gibi bişey. 9 aylıkken annem aldı köpeği.

baya büyük bahçesi vardı annemin orda bakıyodu. eğitimsiz olduğu için eve falan almamış doru dürüst eğitememişte uğraşmamış. şimdi caddebostandayız sabah akşam dışarı çıkarıyorum hayvanı doğal olarak. her dışarı çıktığımızda ağzıma sıçılıyor. bugün kaçtı mesela baya 15 dakika falan caddebostandan suadiyeye kadar kaçtı. ebem ağladı. bu arada 1 hafta önce zona oldum geberiyorum şu anda ağrıdan yürüyünce canım acıyodu koştum 15 dakka falan.

ben bu hayvanı 2 yaşında nasıl eğiteceğim? çünkü ben kendi köpeğimi bağırmadan dövmeden efendi gibi eğittim. bunla 1 aydır uğraşıyorum sıfır. hiçbir gelişme yok. tek iyi özelliği kimseye ve hiçbir köpeğe falan saldırma gibi bir huyu yok, ısırma huyu yok ama yok yani ne oturdan anlıyor ne bişey...

var mı önerebileceğiniz yöntemler falan? çünkü gerçek bir barzo oldu köpek caddebostana gelince. bahçede iyiydi anlamıyoduk ayılığını. insan içine çıkınca iğrenç bir hayvan oluyor.

2 yaşından sonra eğitim olayı yemiyo falan diye okumuştum ama herkes farklı bişey yazıyo internette. anlayan eden varsa bi yazıversin. çok seviyodum hayvanı nefret ettim artık hayvandan çünkü. ben hayatımda ilk kez bi hayvandan nefret ediyorum bu arada az çok beni bilen nasıl bi hayvan hastası olduğumu bilir. bunaneyabacağım?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun bir sure disarda tasmasini salma
Bol bol tekrar. Genelde evde uygular disarda baska hayvan insan vs gorunce ilgi dagilir dinlemez seni. Ilgiyi ustune cekicek bir sey bul. Caktirmadan durt.tasmayi cekistir vs.

Otur kalk mi sorun sadece ?

Hayir i biliyor mu mesela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kopekler suru hayvanidir.eh hep bahcede tek takılmış yeni almissiniz eve. Alismasi surer biraz. 1.5-2 yasindaysa tam ergenlik bitiyor kendini taniyor lider olmaya calisiyor falan. En basibuyruk zamanlari kopeklerin.

Kopek bakmak sabir isi biraz. Kolay gelsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte temel şeyleri bilmiyo hayır otur gel. bu arada aslında biliyo işine gelince biliyo işine gelmeyince bilmiyo gibi bişey.

kedilere saldırıyo mesela. benim kedim var 9 yaşında. odamdan çıkamıyor hayvan. köpeği kapatıp 1-2 saat gezdiriyorum sadece, sürekli korkuyla. kapı açılsa dümdüz dalıyo kediye çünkü.

kendi köpeğimi sevemiyorum bide önünde. aryayı sevince gelip aryayı ısırıyo rahat vermiyo falan.

1 aydır treatle deniyodum geçen hafta treati tükürdü sırf durmamak için falan böyle inat sürekli hayvan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Travmalı köpekler beni çok üzüyor ama halledilmeyecek bir sorun yok gibi.

En büyük sorun efendi köpek ilişkisi.

Bu hayvan aylarca dışarıda tek başına bağlı bir şekilde yaşamış kafasında bir efendi algısı yok, bunun yerleştirilmesi lazım. Ben efendiyim diyerekde bu iş olmuyor önce bağ kurulması lazım. Doğru düzgün sevgi görmemiş bakılmamış bir hayvan önce buna alışmalı, yemek saati düzenli olmalu, mümkünse hep aynı kişi beslemeli, gün içerisinde taranmalı, evde bir iki tane sevdiği oyuncak olmalı ve onlarla içeride dışarıda 5 10 dakika oynanmalı, birlikte yürümenin zor olduğuna eminim ama dayanıp sabah akşam yine tercihen belirli saatlerde yürünmeli. Bu rutini oturttuktan sonra öğretmesi çok kolay olan komutlara, otur kalk gel git vs geçip birinin komut verdiği diğerinin uyguladığı sisteme geçmek lazım.

Bu noktadan sonra iki çeşit eğitim şekli var, birincisi benim hiç haz etmediğim köpeği robota çeviren sistem, onunla anca acunun karşısında hayvanları maymun edersin. İkincisi bizim ailedeki üç köpekte de kullandığım iç işlerinde serbest dış işlerde bağımlı sistem :) . Ben kendi köpeğimi komutları her zaman anlayacak çoğunlukla yerine getirecek şekilde yetiştirdim. Bazen komutu anlar ancak yapmak işine gelmez, örneğin yemek masasının başında acaba birisinden birşeyler otlanabilir miyim diye beklerken, bu sorun değil ama ses tonum değiştiği anda mutlaka dediğimi yapar. Bu zaman içerinde aranızda oluşacak bir hadise

Kaçıp gitme çekme vs bunlar çok karşılaşılan şeyler. Köpek uzun süre hareket etmeden bir yere bağlı kalmış ayrıca ufak, enerjisini atması da lazım. Uzun süre bağlı yaşamaya alıştığı için fırsatını bulduğu anda tüyer. 5m lik tasmalardan edinip tasmayı sonuna kadar açık yere bırakabilirsin, bu hem onun için bir özgürlük hissiyatı verir hem sen acil bir anda tasmanın üstüne basabilirsin.

Çekiştirme önden kaptırıp gitme vs sabır işi. İnternette filan bin tane yöntem öneren var, ben bir çoğunun faydasız olduğu kanısındayım. Öncelikle günün geri kalanında aranızdaki uyum yavaş yavaş yürümeye de yansır sonrasında ise önden geçip gittiğinde 90 derecelik dönüşler birçok köpekte işe yarar. O bir yönde çektikçe sen yönünü değiştireceksin günün sonunda takip etmeye alışıyor ama şunu da belirtmek lazım, yürüyüşleri bölmeniz lazım yani hep bana olmaz, bazı noktalarda da serbest komutu verip (tercihen 5m tasma ile) kendi kafasına göre dolaşıp koklamasına izin vermen lazım yoksa yine asi ruha bağlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece gezdirmeyle ilgili kendi tecrübelerimden söyleyebilirim, bizimki de 3 yaşında ayı, zaten normalde bahçede tasmasız takılıyor. Arada dışarı gezmeye çıkarınca nerede bi köpek kedi olsun direkt kilitleniyor, yada hemen her yeri kolaçan edeyim içgüdüsüyle sürekli tasmayı çekiyor. Özellikle ilk evden çıktığımızda çok çekiyor, ama yeteri kadar yürüdükten sonra benim ayak adımlarıma ve hızıma uyum sağlamaya başlıyor. Yavaş yavaş o ilk çıkışlar harici uyum sağlayacağını düşünüyorum. Vakit ve sabır sadece.

Bi de sokaktan bişey yemesin koklamasına falan izin ver ama arada kaşla göz arasında ağızlarına bişey atmaya çalışıyorlar. Bazı zekasız insanlar sokağa zehirli yiyecekler bırakıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

caddebostan sahilde 3 haftadır açıyorum tasmayı etrafta köpek yoksa koşturuyo geliyo. bazen kapılıp biyerlere gidiyo peşinden koşuyorum. söz dinlemediği anda takıyorum tasmayı geri. arya etrafta koştururken bu böle mal mal yanımda tasmayla duruyo ceza olarak falan.

günde 2 kez koşuyor aslında. bugün şöyle bişey oldu sahilde böle bi ağacın altında bi kadın varmış küçük köpekli bende görmedim. açtım tasmayı dümdüz kadının üzerine atladı ben tutana kadar. kadın köpeği kucağına aldı falan filan derken ben bunu yakaladım taktım tasmayı. bağırdım falan bağırdığım için oturdu kalkmıyo bu sefer. lan hadi yürü falan diyorum yok oturuyo. çekiştirmeye başladı o sırada nasıl kurtuldu bilmiyorum bi kurtuldu tasmadan sonra elimde aryayla suadiyeye kadar koştuk peşinden.

olayı gören bi koşucu vardı sahilde oda yardım etmeye çalıştı falan oda koştu benle beraber. hani öyle çok yüksek sesle falan bağırmadım bu arada gel buraya falan rush falan diye bağırdım. adam diyo dövüyomusunuz bu niye sizden kaçıyor yazık değil mi hayvana falan. dedim keşke dövüyo olsaymışım boşa gitmezmiş. ilk kez yaptı bu işi bu arada böyle basıp gitme olayını.

demin gittim baya sağlam bi tasma aldım hem boynuna hem omzuna bağlanan. omuz tasmaları vardı 1 hafta uğraştık alışmadılar o tasmaya yürümüyolar falan omuz tasmasını takınca. bende nefret ederim boyun tasmasından ama illa o boyun tasmasıyla gezdiriyoruz. o omuz tasmalarını takınca ikiside işemiyor sıçmıyor falan kanser ediyolar.

yapacak bişey yok ama bi daha salmıcam heralde uzunca bi süre. bide baya emniyetli falan tasma aldım işte şimdi. bu disiplin ne kadar devam etmesi lazım ki bu hayvanı tekrar salabileyim ayı gibi hayvan enerjikte baya üzülüyorum koşmadığı zaman. yürüyerek atmıyolar çünkü enerji. caddebostan bostancı yürüyüp geliyoruz eve bu sefer evde manyak gibi koşma oluyo falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben suadiye sahilde oturuyodum geçen sene. çıkıyoduk sahile aryayla beraber koşuyoduk haftada 3-4 kez.

tasmasını açabiliyorum çünkü aryanın yanımda geziyo. arada bişeye takılıyo uzaklaşıyo CIK diyince geri geliyo. bekle diyince donup kalıyo falan. melek gibi hayvan.

buna alışamadım ben bide bana kaldı resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bi tanıdık köpeği sokakta gördüğü şeyleri yemesin diye bi uzak arkadaşını ayarlamıştı, bunlar evden çıkmadan önce evin dışına yol boyu abartı acılı et suyuna banılmış ekmek bırakmıştı, köpek ağlaya ağlaya on metre boyunca yeniş ekmekleri, kalan beş metreyi yiyememiş yanmaktan, sonra da bi daha dışarıda yerde bulduğu şeyleri yememiş bahsettiğine göre

Ama eleman şizofrense bilemicem, vebali boynuna sdf

Gerçi bu bahsettiğin hiçbir sorunun çözümü değil ama babamın köpeği fare zehri yiyip ölmüştü. Bence dışarıda bulduğu şeyleri yememeyi öğretmekte fayda var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...