Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hızlı kitap okumak, konsantrasyon bozukluğu ve çözümleri.


Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar benim okumam gereken çok fazla kitap var. bunlar akademik olanlardan tutun da edebiyata kadar kesin olarak okumam gerektiğini düşündüğüm şeyler. şimdi ben günlük okuma performansıma bakıyorum...çok yetersiz. az yani. günlük 100 sayfa okuyabilirim sindire sindire. ama bu sayıyı artırmam lazım. en büyük problemim konsantrasyon. sizde de var mı sorun ? metni okurken orada geçen bir kelimeye bir takılıyorum, hayal kurmuşum beş dakika geçmiş. sonra kendime geldiğim de fark ediyorum bu durumu. bu hep böyle. hatta sınavlarda da var bende. ygs ve lys sınavlarına girdiğimde bile 15 dakikam konsantrasyon kaybından kaynaklanan hayallere dalmayla heba olmuştu. üniversitede de derse odaklanayım, hocanın söylediğini algılarımı açarak sindire sindire dinleyeyim diyorum, bir bakıyorum, kafa başka yerde. istemiyorum böyle olmasını. bir süre sonra hayatını etkiliyor ciddi bir biçimde. şimdi bu konuda kendi kendini tedavi edebilmiş veya birinden yardım olarak algılarını sağlıklı bir şekilde düzene koyabilmiş arkadaşlar ne derler? var mı bunun bir yöntemi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de benzeri bir dönemi yaşıyorum şu an. zoraki okumak da olmuyor. senin de dediğin gibi kafamın içini didikler buluyorum kendimi bir süre sonra. çizgiselliği benimsediğim için de geri dönüp tekrar okumak içime sıkıntı veriyor. bir süredir faust bana, ben faust'a bakar haldeyiz odada. sırf içimden gelmediği için buralara musallat oldum.

bilgisayar tek neden olmayabilir, deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum, bilgisayarla hiç haşır neşir olmadığım uzun süreler boyunca da aynı sıkıntıları çektiğim oldu. gerekli motivasyonu sağlayacak alt yapıyı oluşturunca okunur diye düşünüyorum. eserler ve konular üzerine bazı basit bilgilerden yola çıkarak kendini motive edebilirsin belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

kademeli olarak azalt, en geç 12de yat, spor yap, kitap okuma işini uyandıktan sonra yap


ya bu mesajı kişisel'deki tüm konulara yapıştırsan geçerliliği var, demesi de kolay bişi hani. anlatabildim mi

çağın hastalığı bu sorun sanırım, sadece bir kısmı farkında olup dert ediniyor yapmak istediklerinden ötürü, bir kısmınınsa umrunda değil çakışmadıkları için ama var yani böyle bişi.

internetteki videoların bile 15sn'den uzun olduğunda izlenme oranlarının epey azaldığını gösteren bir makale vardı misal.

şu hızlı okuma zamazingoları faydalı oluyor mu?

göz gezdirerek okuyabiliyorum ben mesela, teknik olarak da aşağı yukarı böyle bişeyi anlatıyo o zımbırtılar. ama öyle okuyasım gelmiyor bi şekilde. başka bi olayı mı var nedir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dostum bunu avantaja çevir. yaratıcı bir beynin var demek ki, bu da bir "tür" yani. kitapta okuduğun x bir kelimeden alakasız kısımlara atlayabiliyorsan bu aslında beyninin farklı çalıştığını gösteriyor. belki de deli gibi bir şeye konsantre olup onlarda başarılı olan insanlardan değilsin, tam tersine, bu düşünce akışında farklı şeylere denk gelip, onları paraya çeviren bi adam olacaksın. bence bununla barış derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...