Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vw lol (diesel katakullisi)

Suark

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
-Kazayı anlatın!
-Bir sis bulutu içinde ilerlerken, aniden karşımda beliriverdi Passat'ın popişi!
-'Gördüm ve vurdum' olarak yazıyorum.

Emisyona zerre bakmayan bir toplum, bir anda nasıl doğa dostuna dönüşebilir sorusunun cevabı niteliğinde yaşananlar :

Prius bakacağız artık...

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayı ortaya çıkaran ICCT (üniversiteye araştırma yapması için destek veren) kim şimdi? Aliminyon şapkaları takalım bence, yazılım hilesini itiraf ettirmek falan öyle şansa yapılan testlerle ortaya çıkacak bi olay değil gibi.

said:
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--3Fq29tYs--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/1447740257870135587.jpg

Elon Musk: Dieselgate Proves It's Time to Go Electric

http://gizmodo.com/elon-musk-dieselgate-proves-its-time-to-go-electric-1733163688

Kesin NSAin dinlemelerine takıldı bu muhabbet, almanlara çakmak için de bugünü seçtiler

Sosyal ağlarda paylaş

Valvyn said:

Tüvtürk muayneden önce egzos emisyon ölçümü yapıyo koskaca TÜVTÜRK ü de kandırmışlar o da dava açsın.

Tüvtürk'te Doğuş'un ortaklığı varmış. Türkiye'deki mevzular daha karışık olacak gibi ama internet çağındayız örtbas edemezler. Japonlar ve Fransızlar şu işten her türlü karlı çıkacak. İtalyanlar da taksi ve üçüncü sınıf şirketler için filo aracı üretmeye devam etsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Tuv turk sonucta aracin default degerine bakiyo, onun bi olayi yok.

Dogus desen o da aracin standardi neyse onu belirtiyo.

Yine vw ye patliyo olay. Devlet direk almanya vw den tazminat almali

Şurda bence böyle kolay olmamalı devlet sen madem benim ülkemde satıyosun bunu sorumluluk almak zorundasın deyip doğuş otoya da dava açabilmeli.Ayrı olarak son kullanıcı olarak bence insanların arabalarını geri alıp direk parasını o zamanki değerden hatta belki +tazminatla geri vermeli.Marka çok zarar gördü bilinçli bi kullanıcının bu olaydan sonra bu arabayı verim yeni bi vw verin diyeceğini zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi olay çok yeni değilmiş. Mühendislerden biri 'yaptığımız iş legal değil' diyerek uyarmış. Hatta Bosch bile geçen sene sonu gibi mi ne uyarmış legal olmadığı hususunda. EPA sene başında 'noluyoruz beyler' diye sorunca bunlar yazılımsal sorun diyerek araçları geri çağırmışlar ve birşey yapmadan salmışlar ve işler düzelmeyince de itiraf etmek zorunda kalmışlar. Öyle duydum yani.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu emisyon değerleri global mi yoksa her ülke kafasına göre bişey mi belirliyo onu bilmıyorum tabi şu da var bizim ülkede ne şahinler ne kartallar var muayneden bile geçmemesi gerekirken trafikte olan.TR deki vw ler için almanyadan yollanan araçlar incelenip varsa doğuşa bilgi verilcekmiş zaten.Ama esh in de dediği gibi 3-5 rüşvet verip yok ya tr deki arabalarda sıkıntı yokta diyebilirler ama zaten genele bakarsak amerika ve bi çok avruğa ülkesinin açacağı davalarla vw zaten çok zor günler geçirecek.

Edit:Bu vw porsche audinin sahibi aynı değilmiydi bu olay bu markalara da sıçrayabilir mi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...