Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overclock Sorusu? [gtx970+5820K]

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Şimdi elimdeki ekran kartım asus gtx970, işlemcimde 5820K
tasarım+render almak için kullanıyorum bilgisayarı, yeni topladım sayılır. (ps: ekran kartından hiç memnun değilim aslında onu da belirteyim, quadro600den geçtim keşke quadro devam etseymişim diyorum quadrok2200 ile)

3d çizim yaparken ekran kartı boostlamam gerekiyor.
Render alırken ise işlemci boostlamam gerekiyor.
soru şu ki (bu arada oc konusunda noob'um): Bunları tek tuşla aç kapa yapabiliyor muyum?
bilgisayar boştaykende tek tuşla kapatabiliyor muyuz?

[hr]
tl;dr
aslında biraz araştırdım önceki konulardan fakat bu oc işi her marka modele göre farklı oluyo sanırım?
ayrıca, dh den bi konuda bi program ismi buldum bilgisayara kurdum, sonra o program içinde 3-5 tane program çıktı onlar da kuruldu bilgisayara.. silmek için çok uğraştım. en sonunda sildim, dışarı çıktım. bilgisayarı açık bıraktığım süre içinde bilgisayara 9 tane falan program kurulmuş(silebildiğim) gpu miner çalışıyodu arkaplanda, windows orjinal değil diyordu acrobat reader, ps çalışmıordu ps i hallettim, windowz da orjinale döndü pdf açamıyorum, reader çalışmıyor bilgisayarda yok ama kurunca son sürüme sahip diyor falan. - bunların hepsi microsoft essentials security ye güvendiğim için başıma geldi sanırım..

şimdi malware adaware avg kurup temizledim, inş temizlenmiştir bu konuda da öneriye açığım.

bütün bunların ardından kendi başıma iş yapmamaya karar verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz denedim, fazla ısındırmadan çok güzel performans artışı elde etmiştim (benchmark HoTS). Tabi onunla doymayıp sınırları zorladım, artifact oluşunca bıraktım. Bu sefer de en ufak hız aşırtımında HoTS'da fare imleci yok oluyor (artifact yok) ve precision'daki değerler sapıtıyor.

i5-3337U 1.80 GHZ
gt 740m 64bit
6gb ram
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...