bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 arkadaşlar kreatif bir proje fikrim var. bunun için teknik tek gereksinim fotoğraf üzerinde seçili alana ait renk datasının çıktı olarak verilebilmesi. html renk kodu olarak bile olur. sadece kırılımların çok ince olması gerek. yani pembe değil, pembenin 150 tonu gibi incik cincik hesaplar var. böyle bir tanımlama yazılımı vb. kullanmış olan var mı? kaynak için yön gösterebilirseniz süper olur. ps. tabii uygulamada seçili alanda 1'den fazla ton olacaktır, hani oradaki yelpazeyi data olarak vermesi gerekiyor. 1001-1482 gibi. ona göre işleme alacağız çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 ben yazarım. 5000tl yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 yazdırılmışını arıyorum ben. bedeveye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 http://www.ginifab.com/feeds/pms/pms_color_in_image.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 aynen bu abi fonksiyon, bunun açık kaynak kodu var mıdır acaba veya benzerinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Bunda tek tek yapman lazım ama. Sen toplu halde tarayayım, hepsini sıralasın dersen bu olmaz. Ama öyle sizin için de kafa karıştırıcı olabilir. Pixel mantığını filan bilmeyen biri kullanamaz bu seferde. Bunu kullansanıza işte. Bedava? Illa sizin pc de yüklü mü olacak? Bu arada aratırsan çıkar belki software de bir tane. "finding color code of a pixel in a picture" diye arattım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 bi' de şeyi merak ediyorum RGB(226,180,156) gibi data veriyor ya mesela, R G B olarak. kullanıcıya foto üzerinden 3 nokta seçimi yaptırsam, bunların ortalaması hesaplanabilir mi bu değerler üzerinden yoksa tamamen alakasız bir şekilde mi renk dağılımı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 buna da baksana. mesela ilk seçenek bu listedeki sanki işini görür gibi? http://listoffreeware.com/list-of-best-free-color-picker-software/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 bu sistemi kullanan başka bir şey yazdırıcam abi bizim yazılımcıya. müşteri kullanacak. foto yükleyip, ya bir alanı seçecek ya da hata payını azaltmak için 3 noktayı falan seçtireceğim. oradaki renk datasını alıp, ona göre pre-def. scaladan karşılık sunacak son kullanıcıya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 bingildak said: bi' de şeyi merak ediyorum RGB(226,180,156) gibi data veriyor ya mesela, R G B olarak. kullanıcıya foto üzerinden 3 nokta seçimi yaptırsam, bunların ortalaması hesaplanabilir mi bu değerler üzerinden yoksa tamamen alakasız bir şekilde mi renk dağılımı? Valla iyi soru. Bilmiyorum net olarak, denemedim hiç ama matematiksel olarak düşünürsek. (R,G,B )Üç renk de aynı aralıklarda. Dolayısıyla başlangıç ve bitiş noktaları aynı. 3 farklı değerin ortalamaları da doğru sonucu vermesi lazım RGB olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 e yazılımcıya yazdıracaksan zaten araştırmasını yapar color code mevzusunun. Bilir o 3 nokta olayını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 tamamen alakasız degil. siyahtan --> beyaza doğru büyüyor sayı, 0 0 0 siyah mesela 255 255 255 beyaz ya 255 0 0 da tam kırmızı ( tam ortası gıbı dusunuorm bunu ben nedense ) işte 254 255 e göre daha koyu kırmızı ( daha siyah tonlu ) 255 en parlak hali. Böle düşünebilirsin. redleri greenleri ve blueları ortalayabilirsin, mantıksız olmaz da , fotodakı ortalama renk tonunu mu buldurmaya calısıosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 ön araştırmasını yapıyorum zaten. bizim yazılımcı bodrum katında zincirlenmiş şekilde çalışıyor. ön araştırma yapıyorum süreci hızlandırmak için. nasıl çalıştığını bilirsem ona göre brief hazırlayabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 valla o araştırmayı senin yapıp, ona anlatmandansa çocuğa 1 gün daha fazla verin. O yapar. Daha doğru olur bu şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Suark said: tamamen alakasız degil. siyahtan --> beyaza doğru büyüyor sayı, 0 0 0 siyah mesela 255 255 255 beyaz ya 255 0 0 da tam kırmızı ( tam ortası gıbı dusunuorm bunu ben nedense ) işte 254 255 e göre daha koyu kırmızı ( daha siyah tonlu ) 255 en parlak hali. Böle düşünebilirsin. redleri greenleri ve blueları ortalayabilirsin, mantıksız olmaz da , fotodakı ortalama renk tonunu mu buldurmaya calısıosun? insan derisini düşün abi. normal çekilen fotolarda cilt rengi asla net olmaz. cilt kusurları, noktalar, ışık vs. doğru rengi yakalamak için bir alandan çok yerde seçim yaptırmak istiyorum ki exceptional değerleri bir nebze de olsa azaltabileyim diye. veya nokta olarak değil, alan olarak seçmeli bir şey kullanarak ortalama değerleri alacağım aynı şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 tamam o zaman abi, r leri g leri b leri ortalıcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 eyvallah, buradan yürürüm artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 bingildak said: ön araştırmasını yapıyorum zaten. bizim yazılımcı bodrum katında zincirlenmiş şekilde çalışıyor. ön araştırma yapıyorum süreci hızlandırmak için. nasıl çalıştığını bilirsem ona göre brief hazırlayabilirim. Bak buradan incele. İki örnek mesela. 1- Renkler aynı, tonlar farklı. Ortalama alırsan iki ton arasındaki rengi verdi. http://meyerweb.com/eric/tools/color-blend/#FF9999:FF6666:1:rgbd 2- Renkler çok farklı. Ortalama alınca alakasız renk verdi.(3 kod da değiştiğinden oluyor bu) http://meyerweb.com/eric/tools/color-blend/#0000FF:FFFF00:1:rgbd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 off bi de open source, şahane oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Ana çok zevkli lan şu tarz olaylar. Aslında evde önemli bi işe kasıyo olmasam zevkine yapardım şunu HTML5 ile falan :( Yapılacak şey basit, bi canvas'a resim basılacak, üzerine bi marquee selection overlay'i gelicek, adamın seçtiği alan içerisindeki piksellerin R, G, B değerlerinin ortalaması alınıp sağdaki bi karede gösterilecek. Hatta HTML5 olunca illa upload edilmesine falan da gerek yok, direk HTML5 file API'siyle canvas'a basılabilir büyük ihtimal resimler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 realize edebilirsek paylaşırım :) direkt ciddi ciro yaratacak bir proje gibime geliyor bakalım. bizim yazılımcı baya iyi bu konularda, umutluyum güzel bir şey çıkabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Napcaksınız. Online olarak fondoten seçtirtip, sonra belli tonlardaki/renklerdeki ten üzerine sürdürtüp, sonucu mu göstereceksiniz. Hadi bak süper fikir verdim. Kız arkadaşımın kozmetiklerini bedavaya yollasanız yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 hadi inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 yazıp, işlevsel hale getirebilirsek paylaşırım abi. baya detaylı bir şey. sistemi yazmaktan ziyade, onu kullanacak datayı oluşturmak çok meşakkatli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2015 Bunu atlamisim ben ya. Gel anlat bana bingil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar