Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uğur mumcu


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

öleli 12 yıl oldu
öldüğü günü hatırlıyorujm, babam haberi öğrenince nerdeyse bizde trafi kakzasıyla gidiyoduk..

ve sanırım hala failleri bulunamadı değil mi?[signature][hline]Aket Atum
"so hoder, why don't they let you shoot at your brother?
here, take this arrow, i'll help you aim..."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin


Gazeteci Uğur Mumcu anılıyor

Bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Mumcu, ölümünün 12. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 12. yılında, ''12. Adalet ve Kalkınma Haftası'' adı altında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Etkinlikler, bugün saat 11.00'de Batıkent'teki Uğur Mumcu Parkı'nda anıta çelenk konulmasıyla başlıyor. Saat 13.00'te, Mumcu'nun, 12 yıl önce aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdiği Uğur Mumcu Sokağı'nda karanfil ve mumlarla sessiz protesto gerçekleştirilecek, saat 14.30'da Mumcu'nun Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilecek.

Etkinlikler çerçevesinde son olarak Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) ve Devlet Tiyatroları organizasyonuyla AKÜN Sahnesi'nde saat 20.00'de, ''Uğur Mumcu sesleniyor 2005-Ben Uğur Mumcuyum'' adlı müzikal oyun sahnelenecek.

Mumcu anısına, um:ag ve Sinema Eserleri Meslek Birliği'nin 25 Ocak Salı günü düzenleyeceği etkinlikte ''Savaşla Başbaşa'' adlı belgesel film, Çankaya Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'nde seyirci karşısına çıkacak. Aynı gün, Deneme Lisesi Mezunları Derneği'nce hazırlanan, Ali Sirmen, Fikret Bila ve Berhan Şimşek'in konuşmacı olarak katılacağı ''Türkiye AB ilişkileri-Tam Bağımsızlık-Karşılıklı Bağımlılık'' konulu açıkoturum düzenlenecek, Edebiyatçılar Derneği'nin düzenlediği, ''Barış ve Özgürlük Şiirleri-Müzik Dinletisi'' sunulacak.

Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri, 26 Ocak Çarşamba günü ''Duvarların Ardında'' adlı belgeselin gösterimiyle sürecek. Türk Psikologlar Derneği aynı gün ''Psikolojinin Penceresinden Terör ve Şiddet'' konusunu Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'nde tartışacak.

Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği'nce düzenlenen ''Ulusal Açıdan Yerellik Sorunu'' konulu açıkoturum, ''Pinochet'in Çocukları'' adlı belgesel film gösterimi ve CHP Ankara İl Başkanlığı'nca hazırlanan Tolga Çandar, Seza Kırgız konseri, 27 Ocak
Perşembe günü Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'ndeki etkinlikler olacak.

Mumcu için 28 Ocak Cuma günü de Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'nde, ''İçlerinden Biri'' adlı belgesel film gösterilecek, Ankara Cumhuriyet Okurları (CUMOK) tarafından ''Irak İşgali ve Medya'' konulu açıkoturum düzenlenecek.

Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri, 29 Ocak Cumartesi günü, belgesel film gösterimi ve ''Uluslararası Düzeyde Suçluların Cezalandırılması Gereği'' konulu söyleşiyle sürecek. Cumhuriyet Kadınları Derneği aynı gün ''Ortadoğu'da Kanlı Fırtına'' konulu açıkoturum düzenleyecek.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Dil Derneği'nin organizasyonuyla yapılacak ''Yaşamak Bir Yürek İşçiliğidir'' adlı dinleti de aynı günün etkinlikleri arasında yer alacak.

Etkinlikler, 30 Ocak Pazar günü, ''Katılımcı Demokrasi ve Aktif Yurttaşlık'' adlı söyleşi, ''Niçin Yerel Örgütlenme'' konulu açıkoturum ile devam edecek, Pir Sultan Abdal Derneği'nce düzenlenen ''Barışa Semah'' ve Eğit-Der'in hazırladığı konser-drama gösterileri ile son bulacak.

''12. Adalet ve Kalkınma Haftası'', 31 Ocak 1990'da Ankara'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'u anma etkinlikleri ile tamamlanacak


Kaynak


Nereye buluyorsun faillerini
Gerizekalı embesiller bomba patladıktan sonra başbakan gelcek diye ortalıgı temizleyip bütün kanıtlarıda yok etmişlerdi, ve bunları tv den izlerken 11 yaşında oldugumu göz önüne alırsak kanıtların silindigini anlayabiliyorsam bunu yapanların nasıl bir planlı haraket içinde olduklarını anlamak pek de zor olmasa gerek.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pısı pısıne gıttı faılı sonsuza kadar mechul kalıcak derın devlet ayagana Ugur Mumcunun tek sucu Ataturkcu olmak ve vatanını sevmektı tıpkı nazım hikmet ve ahmet taner kışlalı gıbı ve bazıalrı onun bu vatanseverlıgını bır bomba ıle odullendırdıler ne dıyelım turkıye boyle bır ulke[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cenazesinin kaldırıldığı gün deli gibi yağan yağmura karşılık korteje girip çıkanlarla birlikte toplam sayı Ankara nüfusunu geçiyordu. Sadece bu bile ne kadar doğru yaptığının, ne derece sevildiğinin bir göstergesidir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin en büyük aydınlarından Uğur Mumcu, kendilerini bir davanın savaşçısı sanan ama kendilerine şerefsizden başka birşey söylenmeyecek insanlar tarafından 12 yıl önce katledildi.
Ama çağdaş Türklerin kafalarında yaşamaya devam edecek.
Seni unutmayacağız...[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 24 Ocak 2005 12:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...