axedice Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Vatanda pazarlık diye bişey var mı? Sabit değil mi fiyatlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Pazarlık etmek gerçekten bir sanat , yapamıyorum diye çok üzülmemek lazım. Ben berberde bile pazarlık ederim mesela. Aileden gelen birşey , bir kültür. Benim enişte eskiden otoyoldan para ile geçiş yapılırken , orada pazarlık ederdi adamla. Bu gişedekiler tır filan geçince ondan tır parası alıp , orda binek araç giriyorlardı. adama diyordi ki , sen al şu parayı tır mır geçirip araba yazıyosun ,diyip pazarlık ediyordu. Ben o günden sonra heryerde pazarlık edilir prensibini benimsedim mesela :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 pazarlık / çirkeflik arasında da çok ince bir çizgi var yalnız o çizgiyi geçtin mi irite edersin karşı tarafı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Teshirden indirim yapmislardir belki ama 600 liralik indirim biraz ruyalanma gibi. Pazarlik bi kere malin talebine gore , senin odeme sekline-gucune-bilinirligine gore degisen birsey. Simdi toplu konut yapiyosun kale den 150 tane kapi alcan , 9 ay vadeyle odersin agaoglu isen, mert yapi isen 6 ay vade arti daha yuksek fiyat odersin. Bu boyle . Sen mert yapinin satin almacisiysan , kisisel iliskiler ve yetenegin on plana cikar. Sen agaoglunda comze sekreter bile olsan sana verilecek fiyat az cok bellidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 bu sanatta muhim olan karsi tarafin tahrisi degil senin kactan aldigindir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Esh said: Simdi toplu konut yapiyosun kale den 150 tane kapi alcan , 9 ay vadeyle odersin agaoglu isen, mert yapi isen 6 ay vade arti daha yuksek fiyat odersin. Bu boyle . koc san da 150 tane kapiya para odeyecegine gidip fabrikasini kurup kendin uretip digerlerine pazarlarsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 ya pazarlık dediniz de...aklıma kaplıçarşı'daki halıcılar geldi. arkadaş,adamlar (kaç kez şahit oldum), 20 bin dolar dedikleri halıyı 6500 dolara, 15 bin dolar dedikleri halıyı 3750 dolara falan sattılar. peeeeehhh?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Onları alanlar arkadaşlarına anlatırken "aslında 20 k'ydı şansımıza denk geldi" desinler diye yapıyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Kapalicarsi tamamen gecirme uzerine kurulu. 10 dolarlik sovyet rozetine 1000$ dediler bana orada sdfg. Dunyanin en gereksiz yeri zira. Bi iste hali cini taki falan almaya yarar, geri kalan kontrgerilla mk Onlarda da pazarlik + hanut isler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 KuddusiMavra said: ya pazarlık dediniz de...aklıma kaplıçarşı'daki halıcılar geldi. arkadaş,adamlar kaç kez şahit oldum. 20 bin dolar dedikleri halıyı 6500 dolara, 15 bin dolar dedikleri halıyı 3750 dolara falan sattılar. peeeeehhh?!?! esasinda halilarin degerleri maksimum 1000 1500 tl olunca..nereden biliyorsun derseniz 1-2 gunumu bir sekilde halicilarin oralarda bekleyerek gecirmek durumunda kaldim hali alirken..oralardayken bole minibuslu elemanlar makine halilari aliyor abi yiginla atiyor kamyonete sonra anadoluda koy koy dolasiyor ozellikle isim yapmis herekesidir bilmemne bolgelerinde ev ev dolasip eski halilari kilimleri yada elde uretilmis her halti alip ustune makine halisi arti para veriyorlar.adam makine halisi arti 100 200 verse getirip dukkana 500 600 e bilemedin 1000 e satiyor.dukkan sahibi artik neresinden yakalarsa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flam Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Theridone said: Hayatini surdurmek istiyorsan yap-sat Zengin olmak istiyorsan al-sat şu saatten sonra rusu nasıl yapayım abi? öleyim mi yani. aç mı kalayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 her malın piyasa fiyatı belli 3 aşağı 5 yukarı. çok firmadan fiyat alman gerekir. bunun için çok araştırman lazım. eğer kolay bulunan, önemsiz bir malsa üreticilerle, ithalatçılarla direkt temasa geçebilirsin. kritik bir malsa, üreticiler bayilik düzenine özen gösteriyorsa zaten büyük firmalarla çalışıyorsun demektir, fiyat konusunda fazla şansın olmaz. ama her ne yapıyorsan yap asla ve asla düzgün firmaları kendinden soğutma. sonuçta satın alma işinde fiyat önemliyse de en önemli şey tedarik ve kalitede devamlılıktır. bir seferlik fiyatı ucuz olan bir firma yarın bir gün yapacağı tek hatayla sana çok daha pahalıya mal olabilir. milletin verdiği fiyatı bir başkasına okuma işi kısa süre için mantıklı gelebilir sana; ama gene kısa sürede afişe olursun, uzun vadede bedelini ödetirler sana. kimsenin kucağına oturacak pozisyona düşme, görüştüğün, fiyat aldığın herkesle her an çalışabilir durumda kalman gerekir. kişisel ilişkiler genelde en önemli konu satın almada. karşı tarafın pazarlamacısı, satış sorumlusu her zaman belli bir marja sahiptir fiyat konusunda. kendini sevdirmen, karşı tarafta saygı uyandırman sana her zaman olumlu yansır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 axedice said: Vatanda pazarlık diye bişey var mı? Sabit değil mi fiyatlar? satış şeflerinin 1, 2 puan filan hakkı var, adamla muhabbetin varsa, sürekli müşterisi isen kullanabiliyorlar bu haklarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 ya ben niye keriz gibi vatan'da electroworld'de etiket fiyatını basıyorum senelerdir? :( migros'ta da pazarlık yapın bari mezarcılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 pazarlık gücün marketteki alternatifler kadar oluyor ya. adam tekse piyasayı belirliyor. teknik satın almada mecbur kalabiliyorsun. min %30 dan geçiriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2015 genelde yurtdışı tedarik o yüzden distribütör mü geçiriryor, üretici mi silkeliyor bilemiyorum bir de türk firmaları var, onlara da fiyatı düşür diyemiyorum (belki adam o parayla mercedes almak yerine yatırım yapacak, ürün geliştirecek bir umut), sen yap yapabileceğin indirimi diyip kapatıyroum hem de fazla uzun sürmüyor konuşma gerçi bu yüzden bu kadar az indirim mi yapılır diye firmanın üstünü çizdiler, çok saçma edit. satınalmacı değilim de alınacak şeyleri ben araştırdım diye üstüme kalıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2015 düzgün çalışan bir işletmeysen hedef fiyat belirleyebilirsin, tek kalemi bilmemek çok koymaz. Sana uyan fiyata inip inmediğine göre tamam ya da olmaz dersin. Karşı tarafa yalan da söylemene gerek kalmaz, daha rahat pazarlık edersin. O malı o üreticiden almaya mahkumsan zaten pazarlık yapamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2015 Rerore said: ... bir de türk firmaları var, onlara da fiyatı düşür diyemiyorum (belki adam o parayla mercedes almak yerine yatırım yapacak, ürün geliştirecek bir umut) ASDJKLŞ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar