Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hollanda Taşınma

CapN

Öne çıkan mesajlar

erken dönem alman klasiklerinin belki de en güzellerini yazmış adolf anderssen'in bu konuda çok güzel bi hikayesi vardır.

küçük bi marangoz dükkanının sahibi almond'un kızı klara sürekli bu konudan yakınmaktadır. almond kızına bir gün der ki, keseceğim odunları istediğim gibi yerine dizmekle mükellefsin. eğer dediklerimi harfiyen yaparsan bu sorununa cevap bulacaksın. klara bu işten bi şey anlamaz ama kabul eder. her gün kütükleri babasının istediği yere koymaya başlar. zamanla küçük küçük odunlar evin bahçesinin her yerini kaplar hale gelir. ve son kütüğü de yerine koyduğunda babası klara'yı evin damına çağırır. klara damdan aşağı baktığı zaman hayrete düşer.
yerleştirdiği odunlar bahçede dev bir "DERDİNİ SİLKEYİM” yazısı oluşturmuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

CapN said:

Herhangi bir problem çıkmazsa Eşim önümüzdeki ay. Ben de 3-4 ay içerisinde yanına gitmeyi planlıyorum. Amsterdam'da yaşıcaz.
Baya araştırdımda sizinde fikirlerinizi almak istedim.

Öncelikle eşim Fransız. Benim için oturma ve çalışma iznimde herhangi bir problem çıkarmı ? Expat olarak gidiceği için ayrı bır durumu olabilirmi. Bazı sitelerde 1 sene sürüyor diyor bazı sitelerde 3 ayda hallettik gibi bir durum var. Benım orda bir şirkette çalışma gibi bir durumumum olmaz. Ben kendi işimi bir şekilde oturtmaya çalışıcam kafamda bir kaç proje var gidince belli olacak şeyler.

Burda ev eşyalarımız daha yep yeni aslında götürmek istiyorum birkaç yerden teklif aldım 3700 Euro en ucuz teklif veren yer. Başka bir öneriniz varmı ? (Eşyaları burda satmak ıstesemde 8000-9000 civarı bır kaybım olacaktır diye tahmin ediyorum.)

Ev kiralama olayları biraz sıkıntı ayda 1000 euro verebılırız problem degıl ama soyle sıkıntılar var işte evi tutmak ıcın 3 katı (Bazı evler 4 katı) fazla para kazanman gerekıyor. Bır kac ev buldum onlar ıstemıyor ama onlarda hoşumuza gitmedi. Funda.nl den bakıyorum mesela acıklamaları okuyorum bu sekılde zor ama daha kolay bır yolu varmıdır dedıgım sısteme takılmadan.

Bırde emlakcı komısyonu ıle ılgılı. Funda.nl uzerınden konusuyorum. 900 euro dıyelım kıra depozıt belırtmıs 900 euro dıye. Orda bırde emlakcı ucretı yazıyor mesela 350 euro . Bu ek masrafmı 1 kira + 350 euromu emlakcı komısyonu yoksa 350 euro yu verıp kurtuluyormuyuz?

Genelde forumda aratıp okudum. Sitelerede baktım çeşit çeşit. Zorlancağımızı düşünmüyorum açıkcası. Daha doğrusu burdaki halimizden daha kötü olamayız. Ama yine fikirlerinizi deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Birde burda ki işim sabit bir şirkete bağlı değilim free çalışıyorum proje bazlı. Çok sıkışırsam İstanbul'da kalıcak evimde var bir sure proje bazlı gidip gelebilirimde. burda 2 ay çalışmamla orda 4 ay yetıcek parayı kazanabılıyorum.

Öncelikle eşin orada iş mi buldu? Niye amsterdam da oturacaksınız? Amsterdamın dışında oturup araba/tren/bisiklet ile ulaşım çok rahat amsterdamda kimse oturmuyor çok zengin olmadığı sürece yada öğrenci olmadığı sürece.
Medya sektörü hollandanın baya büyük ve kuvetli ama girmesi de zordur diye tahmin ediyorum. Eşin oraya taşınıp 1 sene yaşadıktan sonra senin oraya gidip gelmende hiç sıkıntı olmayacaktır ama oturma izni daha uzun sürebilir hollanda vatandaşı olmadığınız için onun için problem olmasa da sana problem çıkarabilirler. Fransa da yapsaydınız bunu hikaye farklıydı tabi ama dediğim gibi biraz da şansa bakıyor.

Eşya taşıma işine hiç girme istanbulda ev bırakacaksan. Zaten hemen orada sürekli kalman gibi bir durum söz konusu olmayacak iş bulmazsan sürekli. Eşyayı en ucuz 3700€ zaten 11k tl yapıyor ki anladığım kadarı ile türkiye de satmandan daha çok zarara tekabül ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

Öncelikle eşin orada iş mi buldu? Niye amsterdam da oturacaksınız? Amsterdamın dışında oturup araba/tren/bisiklet ile ulaşım çok rahat amsterdamda kimse oturmuyor çok zengin olmadığı sürece yada öğrenci olmadığı sürece.
Medya sektörü hollandanın baya büyük ve kuvetli ama girmesi de zordur diye tahmin ediyorum. Eşin oraya taşınıp 1 sene yaşadıktan sonra senin oraya gidip gelmende hiç sıkıntı olmayacaktır ama oturma izni daha uzun sürebilir hollanda vatandaşı olmadığınız için onun için problem olmasa da sana problem çıkarabilirler. Fransa da yapsaydınız bunu hikaye farklıydı tabi ama dediğim gibi biraz da şansa bakıyor.

Eşya taşıma işine hiç girme istanbulda ev bırakacaksan. Zaten hemen orada sürekli kalman gibi bir durum söz konusu olmayacak iş bulmazsan sürekli. Eşyayı en ucuz 3700€ zaten 11k tl yapıyor ki anladığım kadarı ile türkiye de satmandan daha çok zarara tekabül ediyor.

İsi hazir esimin ondan yana sikintimiz yok. İse basladiktan bir sure sonrami benim islemlerim baslayabiliyor tam anlamadim bu kismi.
Esya icinse evet satinca daha az zarar ediyorum tasimaktan ama ayni kalitede orda esya alamayabilirim arastirdigim kadariyla bir kac yerden daha teklif bekliyorim bakalim

Amsterdam civari yakin bir yer onerin varsa tabiki bakarim.

Fransada baslayamiyoruz fransizca ogrenmek bana baya uzak. Avrupada yine en iyi yasanilacak yer Hollanda gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Amsterdam içi bakma evet, tren/otobüs ile ulaşım sağlayabileceğin birçok mekan var.

Ben mesela Aalsmeer semtinde yaşadım 2 sene, ulaşım kısıtlıydı ama sessizlik/sakinlik açısından baya iyiydi (İstanbul'un rezalet yapısından sonra ilaç gibi gelmişti.)

Daha yakın bölgeler var Amsterdam'a, sana vereceğim kontakla zaten halledersin.
Sosyal ağlarda paylaş

iki ucun arası 3 saat öyle düşün. Kalite olarak bulursun elbette eşya bence çok takılma eşya olayına.
Eşim fransız dediğin için fransa olsa olay farklı olurdu dedim ama eşin çalışmaya başladıktan sonra senin işlemlerin başlayabiliyor sadece hemen oraya sürekli izin çıkacağını umma biraz sancılı olabiliyor.
İş konusunda öncelik eu vatandaşlarında eu dan o özelliği sağlayamıyorlarsa o zaman dış kaynaklara yönelim var yani eu vatandaşı olsan çok rahat iş bulabilirdin. Türkye ile iş yapan firmalara bakabilirsin kendi işini ayarlayana kadar.
Delft(poeldijk) ve Tilburg da kaldım ama Amsterdam'da iş olmadığı için önemli değildi poeldijk dan tren istasyonuna oradan amsterdama 1 saat yolculuk toplam. Tren kullanıyorlar çokça amsterdam dışından akşam rush hours dışında trafik olmuyor. Belirli saatlerde belirli hız sınırları var ve çok katılar o konuda. Türkiyede araba kullanamya alışmış adam orada çok ceza yer.

Evi mobilyayı oturma iznini falan illa ki halledersin ama senin için en önemli şey iş bence. Hiç piasa araştırması yaptıınmı? Nasıl durumlar yoksa şimdilik geçici bişeylermi bakacaksın?
Sosyal ağlarda paylaş

CapN said:

Herhangi bir problem çıkmazsa Eşim önümüzdeki ay. Ben de 3-4 ay içerisinde yanına gitmeyi planlıyorum. Amsterdam'da yaşıcaz.
Baya araştırdımda sizinde fikirlerinizi almak istedim.

Gelin hacı ama Amsterdam'da pahalı yerde kalmayın yolu ayarlayabiliyorsanız. Çalışanlara yol parası verebiliyor şirketler, commuting çekilmez değil burada. 9292.nl den bakıvericen işte bu eve taşınsam ne kadar yol çekerim diye.

CapN said:

Öncelikle eşim Fransız. Benim için oturma ve çalışma iznimde herhangi bir problem çıkarmı ? Expat olarak gidiceği için ayrı bır durumu olabilirmi. Bazı sitelerde 1 sene sürüyor diyor bazı sitelerde 3 ayda hallettik gibi bir durum var. Benım orda bir şirkette çalışma gibi bir durumumum olmaz. Ben kendi işimi bir şekilde oturtmaya çalışıcam kafamda bir kaç proje var gidince belli olacak şeyler.

Bu konuda direk IND falan iletişim kurun, internette çok bakmana gerek yok. İnsanlar baya saçma hareketler yapabiliyor immigration konularında, sonra gidip 1 sene sürdü vs yazıyorlar internete seni beni geriyorlar. Evet bazen prosedürler sıçabiliyor ama sıçmak zorunda da değil. Benim study permitin çıkması bir ay bile sürmemişti. Permit konularına daha başlamadan gerilmene gerek yok, sorunlar tabiki çıkacak, sakin kafayla yaklaşırsan daha çekilebilir olucak.

CapN said:

Burda ev eşyalarımız daha yep yeni aslında götürmek istiyorum birkaç yerden teklif aldım 3700 Euro en ucuz teklif veren yer. Başka bir öneriniz varmı ? (Eşyaları burda satmak ıstesemde 8000-9000 civarı bır kaybım olacaktır diye tahmin ediyorum.)

Bence önce evi ayarlayın, stabil hale getirin durumu, sonra evin layout'u, mobilyalı mı geldi, var olan mobilya beyaz eşya rahat giricek mi, takıcak yer olucak mı vs bunlara bakarak karar verirsiniz. Özellikle Amsterdam'daki evler daha küçük olucak, bulaşık makinasına yer olmayabilir vs. Ben ufak çapta kişisel eşya taşıdım ama eşyaları önce ablamın evine depoladım, eve çıktıktan bir süre sonra depodan aldım.

CapN said:

Ev kiralama olayları biraz sıkıntı ayda 1000 euro verebılırız problem degıl ama soyle sıkıntılar var işte evi tutmak ıcın 3 katı (Bazı evler 4 katı) fazla para kazanman gerekıyor. Bır kac ev buldum onlar ıstemıyor ama onlarda hoşumuza gitmedi. Funda.nl den bakıyorum mesela acıklamaları okuyorum bu sekılde zor ama daha kolay bır yolu varmıdır dedıgım sısteme takılmadan.

Bırde emlakcı komısyonu ıle ılgılı. Funda.nl uzerınden konusuyorum. 900 euro dıyelım kıra depozıt belırtmıs 900 euro dıye. Orda bırde emlakcı ucretı yazıyor mesela 350 euro . Bu ek masrafmı 1 kira + 350 euromu emlakcı komısyonu yoksa 350 euro yu verıp kurtuluyormuyuz?

Evi para kazanan kişi kiralasın, evet biraz sıkıntı çıkarabiliyor landlordlar özellikle popüler yerlere taşınırsan. Dediğim gibi mümkünse daha az popüler yerlere gidin (ama cami etrafına ghetto yerlere gitmeyin, kebabcı vs olmasın google view'de). Ev ararken kişisel kontaklardan gitmiyorsan çok bir alternatif yok gibi geliyor, bikaç tane daha ev arama sitesi vardı, ama durum biraz böyle. Ben facebook grubundan buldum öğrenciler arasından. Dolandırılmayın bir de, evi dolaşmanız vs gerekiyor.

Emlakçı ücreti yazıyorsa onun üstüne VAT ekliyorsun. 350 + VAT şeklinde olması lazım. Komisyon first month of rent yazmıyor, direk sabit rakam yazıyorsa o şekilde olması lazım. Komisyon first month yazıyorsa ona da VAT ekliyorsun bu arada.

Ek olarak ev fiyatlarında gaz, electricity, water, internet, city tax, building service cost, bu masrafları da hesaba katın.
Gaz heating'den, evin yaşına, pencereler çift cam mı, kombi yeni mi ona bakar.
Benim heating + electricity 2 kişiye 130 Euro.
Water 15 civarı geliyo.

Internet ayda 20 euro civarı oluyor kafadan.

City tax tamamen şehirden şehire değişiyor, yıllık 300-400 euro civarı bişeydi sanırım.

Service cost bina tarafından belirleniyor, ortak alanların temizlenmesi vs gibi şeyler, bir nevi aidat. Bizim ortak alan olmadığı için vermiyoruz ama ayda 50 Euro civarı olabiliyor. Bazen heating, service cost'a dahil şekilde bir durumlar olabiliyor.

Ev konusunda bam büm arayın Skype, acımayın yani, tek tek sorun masrafları.

Öneri olarak:
Sigorta alırken liability insurace alın, çok bi para değil. Ben birisinin motorsikletin boyasını çizdim workshop'un önünden el arabasıyla geçerken, 400 Euro masraf çıktı, sigorta ödedi. Arkadaşın bisikletini birisi yanda duran arabanın üstüne devirmiş, 500-600 Euro masraf çıkmış, liability olmadığı için cebinden ödedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...