Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İs gorusmesine gidiyorum


SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Gecen hafta boyunca 5 kere falan mulakata girdim yalniz bu sefer masanin diger tarafinda oturuyodum. Gelenleri teknik olarak degerlendireyim diye beni de aldilar gorusmelere. Farkettim ki zamaninda "ya bilmedigim yerden geldi ama iyi kivirdim" dedigim dunya koca bi yalanmis.

Kabak gibi belli oluyo karsidakinin kivirdigi, desteksiz attigi. Bir de "yapariz yea nolcak tripleri" is yapmiyo ve genel olarak cumle icinde "ama" geciyosa o "ama"nin sadece bir tarafini duyuyo karsidaki ki o da genelde olumsuz olan oluyo.

Benzer durumlarla karsilasirsaniz ya "yapmadim" deyip kestirin ya da "ama"dan sonra gelen kisim baskin olsun.

Guclu yanlarinizi vurgulayin, sunu yaptim, bunu yaptim, dunyayi soyle kurtardim deyin.

Olumsuz cevap vermek gerektiginde isin icine "ama" girmiyosa kivirmayin, bilmediginize bilmiyorum deyin cunku "ya simdi boyle diyosun da dunya da oyle bisey mi kaldi azizim ehe ehe" diye takilmayin.

5 yil sonra kendini nerde goruyosun sorusu artik cok klise, gavur tenezzul etmiyo mesela oyle seylere ama hali hazirda bir isiniz varsa neden yeni bir is arayisiniza girdiginiz, neden bu firmada calismak istediginiz onemli. O konulara kafa yorun. Eksantrik olcam diye kasmayin, ne hissediyosaniz ya da dogru cevabin ne oldugunu dusunuyosaniz onu soyleyin.

Samimiyet onem tasiyo karakterinizi yansitmasi acisindan ama o samimiyet "ooo sizin sekreter de tas gibiymis ehe ehe" olmasin.

Isiniz haricinde sorumluluklariniz varsa, aile sahibiyseniz cocuk babasiysaniz bunun ustune cok durmayin, mumkunse aile ve is hayatinizi birbirinden keskin cizgilerle ayirdiginizi belirtin cunku sizi ise alacak olan kisi sizden maksimum verim bekleyecek ve aile ve kucuk cocuk bunun en buyuk engellerinden. Olur mu oyle sey diyeceksiniz ama dillendirilmese de durum bu.

Is taniminda istenen ve sahip olmadiginiz bir deneyim/yeti varsa, "bence gereksiz bisey bu" diye girmeden once dusunun. "Neden" sorusu gelince verecek saglam temelli bir cevabiniz var mi yoksa siz mi oyle dusunuyosunuz. Siz oyle dusunuyosaniz gereksiz demeyin, henuz deneyimleme firsatim olmadi deyin.

Kisacasi yaptiklariniz on plana ciksin, yapmadiklariniz konusunda da kafa yorun, cevaplar hazirlayin ya da en azindan mulakat oncesi sizi kurtaracak kadar goz atin zira konu alaninizla alakali olunca, ucundan kiyisindan fikriniz olunca kavramaniz, o konu ustunde uzmanlasmaniz gayet kolay oluyor.

Iki satir yazayim diye girdim WOT oldu, sorry.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesleki kısım imba geçti.

Ama dil kısmı inanılmaz kötüydü. Yani kötü değil direk kilitlendim ben.

Hani klasik "Türkçe sorsa anlatamazdım zaten yea" olayı var ya, onbu fln geçtim. Sevmediğim bi konu cidden kendi özelliklerini anlat vs de, yani inanılmaz bi şekilde kelime çıkmadı ağzımdan, sanki 3. yaşgünümü kutlamak için pastanın başında bekliyo gibi sadece eblek eblek kaldım.

Neyse stresten fln diye muhabbeti başlattı adam tekrar Türkçe olarak.

Ulan ben 5-6 farklı ülkedeki plantlardan gelen eblek ingilizceli adamlarla anlaşıp günlerce gezdirip iş yapardım. 2 YIL ÇALIŞTIM LAN BEN BÖYLE. Askerlik resmen reslemiş kafamı. =/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...