Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gakkou Gurashi! / School-Life!

Fly

Öne çıkan mesajlar

en hazzetmedigim janr ama ilgimi cekti, merdivenalti basligindan tasfiye etsek fena olmaz gibi

anlayacaginiz uzere sirin hanimefendiler sirin seyler yapiyor animesi
yine bir okul klubu (okulda yasama konseptli) ve dortlu ana grup var elbette, az cok alisageldik formulu uyguluyor.

kek mek yiyip arada gitar calan seker kizli tonla sey varken ne gerek vardi simdi ali riza bey diyecek olursaniz, gunumuzde salgin haline gelen teknolojiye turlu elestiriler getirmesi ile kendini one cikariyor diyebilirim.

bu ne yahu maytap mi geciyorsun demeden once en azindan ilk bolumu bitirin.

Sosyal ağlarda paylaş

1 & 2 spo

yazi salakca oldu ama spoillenmesin millet

mangasini bilmiyordum, diger baslikta sadece izleyin denince kesin bir pislik cikacak diye bekledim, karatahtadaki yui ayaga kalkinca 2 3 saniye gozuken engrishi farkedip okumamla beraber beklemeye koyuldum
ya purgatory ya da felaket sonrasi biseyler cikacak derken sasirtmadi ama guzel twistti ahah

morlu da %99.9 deluzyon
ilk bolumun sonlara dogru odada kiz hic zaiyat vermedik dediginde tepki veriyordu
muhtemelen bilincaltinda olayin farkinda olan kisminin olen bir yakini seklinde tezahuru olarak cikacak

Sosyal ağlarda paylaş

Görüyorum ve arttırıyorum; ilk bölümü bitirin, üzerine tekrar izleyin.
Sezonun en iyilerinden. Moeshit demeyin, izleyin.

Yalnız öyle tanıtım olmaz abi ya hahah. Lafı döndürüp dolaştırıp moeshit ama aynı zamanda değil işte demek

Zombili filan olduğunu bile bile izleyip o twist sonrasında kilitlenmenin hissi paha biçilemez.
-ki synopsis i görmüştüm, zombili olduğunu bile bile izledim ama yine de kilitlendim. Cute girls doing cute things diye gider, zombiler aptalca bir şekilde hikayeye girişir, sonrası da komikli şakalı zombie survival parodisi olarak devam eder diye bekliyordum. Beklemediğim yerden vurdu, twistin girişi filan efsaneydi.

Üzerine bir de ilk bölümü tekrar izleyince karakterlerin tepkilerinin filan ne kadar başarılı olduğunu farkediyorsunuz.
2. bölümde de aynısı geçerli, ayrıca Kurumi nin zombileri insan sayıp saymama çelişkisi filan çok iyi işlenmiş.

Megu-nee çok bariz ölü.
Yuki kafayı sıyırmış olsa da olanların farkında az da olsa. Megu-nee de bir nevi alter ego gibi, common sense + survival instinct görevi görüyor işte.

Sosyal ağlarda paylaş

konu hakkında hiç bi bilgim yoktu sadece buradaki kesin izleyin yorumlarını görünce baktım. İlk bölüm bildiğin köpeği falna kovalamalar etrafta moe moe hareketler bu ne lan dedim böle sürekli pause edip başka şeylere bakarak izledim. Sonunda plot twist olunca baya şaşırttı hehe. Ama bu kadar güzel güzel dediğiniz için plot twist bekliodum ama böle bişey değil.

İkinci bölümde ama tabi biraz daha zombi moda bağladılar. Bence ilk bölümdeki plot twist bi insanı çekiyor ama, diğer bölümler standart moe + zombi draması olursa yine bayabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Ben de geçen hafta mangaya başlayıp bitirdim, bazı yerler mangada daha güzeldi anime çok tekdüze olmuş. Final anime original sayılır, olaylar farklı gelişti de S2 gelirse aynı yere bağlayacaklar herhalde.

manga spoiler

Mangada helikopterin gelip bi halta yaramadan patlaması kötüydü, arcı bitirmek için saçma bi seçenek olmuş. İşte bir tek suffering için plot device+foreshadowinge yaradı o kadar, animede helikopterin olmaması iyi olmuş o yüzden.

Yukinin böyle tek seferde travmadan kurtulması kötü, mangada böyle geçişi daha güzel yapmışlardı kademeli geçiş, durumundaki gidiş/gelişler filan daha düzgündü. Anime S2 gelirse (-ki gelir büyük ihtimalle, sonda yeni manga karakterini gösterdiler) belki benzer şekilde devam edebilirler.
Mangada da Yuuri için aynı formülü tekrarlıyorlar, o da hiç hoşuma gitmedi (tabi bir yandan da yazar o kadar salak değildir diye umuyorum, loli gerçek çıkabilir :p)

Ama asıl sufferinge Kurumi ile doyucaz sanırım, hem pilot foreshadowingi ile, hem sonradan yaptıklarıyla filan çok fena sinyal verdiler.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...