Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Not: 10.11 vaktinde acmistik konuyu, baslik guncelleniyor. 4 gundur kullaniyorum. Memnunum. Bir kararsizlik fark etmedim. Ciddi ciddi daha hizli caliyor. Daha once hep daha hizli derlerdi ama fark etmezdim bir sey, bu sefer fark edilir bir fark var. System Integrity Protection diye yeni bir ozellik gelmis, rootless diyorlar. Root access olayini buyuk oranda kaldiriyor bu, sistem dosyalari root iken bile degistirilemiyor. Kapatmak mumkun tabii, temelli acik degil. TotalFinder gibi seyleri calismaz yapmis ama bu. Safari epey gelismis, ana yukleme nedenlerimden ilki buydu zaten. Ikinci olarak da ambient light compensation gelmis. Sensorleri kullanarak ortam isigina gore renk ayari yapiyor. Cok basarili. Benim gibi flux kullanamayan birini bile memnun etti. Begendim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 İki olumsuz durum var, devamli olarak ekran parlaklığını değiştiriyor, fluxa alışmış bünyeye dayak gibi geldi. İkincisi ki bence önemli video oynatırken hem altyazılarda hemde genel çözünürlükte sapitmalar oluyor, tırtıklı hale geliyor görüntüler. Önce işlemci yetmiyormu acaba dedim ama değil, MKV dosyası, avı vs farketmeden tüm dosyalarda aynı hatayı veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Her zaman kapattigim otomatik parlaklik ayarini ilk kez acip memnun kaldim bense. Ozellikle light compensation ile birlikte super geldi bana yeni hali. Video sorununu ise yasamadim. mpv kullaniyorum. Kendim derledim Homebrew ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 yanlış yere attım lan xd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 beta mı bu geldi mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Public Beta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Bakıcam indirip ama update etmek yerine 0'dan kurmak daha sağlıklı olmuştu yosmite için 8, o yüzden bekliyim en iyisi release olmasını 0'dan kurarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Guncelledim ben. Iki-uc app sorun cikardi rootless yuzunden ama cozdum. Bu arada rootless'i temelli kapatmak gerekmiyormus, sorun cikaran applari cozunce geri actim rootless'i, sorunsuz calisiyor su anda. En buyuk kayip benim icin TotalFinder oldu ama. Calismiyor artik, rootless engelliyor. Guncellemeyi dene, sifirdan yuklemenin Yosemite tarzi bir performans katkisi olmaz bence, rootless nedeniyle anladigim kadariyla tum sistemi soft-format tarzi yenileniyor cunku, yaptigim degisiklikler gitmisti. Hibernate'i ve sleepimage'i kapatmistim, onlar filan geri gelmis hep. Biraktim bu sefer ama, sleepimage'in kapladigi yeri yariya indirmisler. Vanilla olmustu tam olarak system folder. Sistem'e degisiklik yapan applar da bu nedenle calismaz hale gelmisti. Rootless olayi konusunda kararsizim biraz. Bir acidan epey saglam bir guvenlik onlemi, bir acidan da ben ne yaptigimi biliyorum abi yahu =) Dursun ama, gerektiginde kapatip, isimi bitirip, geri acarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2015 Deneyeyim ben de bugün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2015 Net daha hızlı. :) Split Screen ve Mouse Pointer'ın büyümesi olayı, özellikle sunumlarda çok faydalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Beta 2 çıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 2GB maşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Safarinin kapanışı sizde yavasladimi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2015 KOnuyla dogrudan alakası yok ama belki işinize yarar.Asagıdakı sıtede uygulamalar indirime girmiş,özellıkle crossover baya işe yarar gözuktu ve 5 dolara aldım(10 ayrı uygulma toplam 5 dolar) https://deals.cultofmac.com/sales/pay-what-you-want-magic-mac-bundle CrossOver 14 Mac:windows programlarını macos ta calıstırmak ıcın,oyunlarıda desteklıyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2015 Ya Eylül'de Amerika'ya gittiğimde ölen eski kasa MacBook Pro yerine yeni MacBook almak istiyorum. Model olarak şuan sanırım içlerinde 13 inç Retina öne çıkıyor. Yeni renkli kasa MacBook'lar yeterince güçlü görünmedi. Acaba yeni kasa Pro'ları ne zaman tanıtırlar onu beklesem mi? 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 GERGE said: 4 gundur kullaniyorum. Memnunum. Bir kararsizlik fark etmedim. Ciddi ciddi daha hizli caliyor. Daha once hep daha hizli derlerdi ama fark etmezdim bir sey, bu sefer fark edilir bir fark var. System Integrity Protection diye yeni bir ozellik gelmis, rootless diyorlar. Root access olayini buyuk oranda kaldiriyor bu, sistem dosyalari root iken bile degistirilemiyor. Kapatmak mumkun tabii, temelli acik degil. TotalFinder gibi seyleri calismaz yapmis ama bu. Safari epey gelismis, ana yukleme nedenlerimden ilki buydu zaten. Ikinci olarak da ambient light compensation gelmis. Sensorleri kullanarak ortam isigina gore renk ayari yapiyor. Cok basarili. Benim gibi flux kullanamayan birini bile memnun etti. Begendim yani. Gerge, sence Mac Mini alınır mı? İş görür mü yani? Mac'e geçmek istiyorum da bir yerden başlayayım dedim. Yoksa sanal makineye mi kursam ? Ya da dual boot olarak mı kullansam? Bunların, mac mini'ye göre performans kaybı olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Miniligi kalmadi onun, rahatca kullanirsin. Al yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Anhora said: Gerge, sence Mac Mini alınır mı? İş görür mü yani? Mac'e geçmek istiyorum da bir yerden başlayayım dedim. Yoksa sanal makineye mi kursam ? Ya da dual boot olarak mı kullansam? Bunların, mac mini'ye göre performans kaybı olur mu? Yaklasik 2 senelik mac mini var sadece kendim ramlerini update ettim 4core'lu i7 var icin 16 ram sdd ciddi anlamda cok rahatim elimde mac book pro olsa bile genel developmenti genelde onda yapiyorumn giris icin iyi alet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 totalspaces'i de bozduguna gore gule gule osx diyorum sanirim terminali kaldirip ios app kivamina getirin direk, poweruser sizin neyinize angut herifler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Dimi her işi yaparsın, hatta ileride hep laptop'u devre dışı bırakıp bütün işlerimi macten hallederim diye düşünüyorum. Sanal makineye yine kurulabiliyor windows. Ama mini'nin ekran kartı düşük performans gibi geliyor bana, 10-15 mbps video bitrate'li 1080p filmi sorunsuz oynatabilir mi acaba? Video konusunda çekincelerim var. Edit: http://forums.macrumors.com/threads/entry-level-mac-mini-cant-play-1080p-videos.1858754/#post-20939598 Tamam Blu-ray disc bile oynatıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2015 Bozuldugu filan yok, BinaryAge'in aptalligi TotalSpaces ve TotalFinder'a destegi kesmeleri tamamen. SIP (System Integrity Protection iste, Rootless) tamamen guzel bir sey. Babamin iMac'ini kac kere formatladim bilmiyorum root access alabildigi icin rahatca. SIP var artik ama, isteyen, ne yaptigini bilen rahatca kapatabiliyor (bir kerelik 2 dakika suren ve iki klavye tusu ve uc tiklama iceren bir islem). SIP kapatinca iki program da Yosemite ile ayni usul devam ediyor. Ama TotalFInder'dan destegi kesiyoruz dediler diye XtraFinder'a gectim ben de. BinaryAge'deki mallar It will require some effort to re-write the missing features. We are not currently intending to do a full port for El Capitan diyorlar. Para verdik biz programiniza. Ver emegini sen de. Istiyorsan TotalFinder 2 cikar, guncelleme ucreti iste, o da kabul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Selam, Şuradan sorayım, ayrı bir başlığa gerek kalmadan; benim kuzen imac almak istiyor. Fakat oyunları çalıştıramayacağı için ios harici windows da kurabilir miymiş? Tabi bu işin kolayca yapılabiliyor olması gerek :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 ios degil, macos. kurabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2015 miyaw33 said: KOnuyla dogrudan alakası yok ama belki işinize yarar.Asagıdakı sıtede uygulamalar indirime girmiş,özellıkle crossover baya işe yarar gözuktu ve 5 dolara aldım(10 ayrı uygulma toplam 5 dolar) https://deals.cultofmac.com/sales/pay-what-you-want-magic-mac-bundle CrossOver 14 Mac:windows programlarını macos ta calıstırmak ıcın,oyunlarıda desteklıyormus Oha cok iyiymis bu, aliyorum direk Bi ekleme: Crossover ile butun oyunlari portlamak mumkun degil, iskenceli bi mevzu o baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2015 CrossOver'la her programı kurabiliyor muyuz? Atıyorum STATA, e-views gibi popüler olmayan şeyleri çalıştırabiliyor mu? Unity kullanıyordum eski mac'te, yenisine daha kurmadım ama lazım olacaklar yakında. Çok araştırasım da gelmedi şimdi, hazır bilgiye çökeyim dedim sdşlfdjkg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar