Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

macOS 10.14 - Mojave

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Not: 10.11 vaktinde acmistik konuyu, baslik guncelleniyor.

4 gundur kullaniyorum. Memnunum.

Bir kararsizlik fark etmedim. Ciddi ciddi daha hizli caliyor. Daha once hep daha hizli derlerdi ama fark etmezdim bir sey, bu sefer fark edilir bir fark var.

System Integrity Protection diye yeni bir ozellik gelmis, rootless diyorlar. Root access olayini buyuk oranda kaldiriyor bu, sistem dosyalari root iken bile degistirilemiyor. Kapatmak mumkun tabii, temelli acik degil. TotalFinder gibi seyleri calismaz yapmis ama bu.

Safari epey gelismis, ana yukleme nedenlerimden ilki buydu zaten.

Ikinci olarak da ambient light compensation gelmis. Sensorleri kullanarak ortam isigina gore renk ayari yapiyor. Cok basarili. Benim gibi flux kullanamayan birini bile memnun etti.

Begendim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

İki olumsuz durum var, devamli olarak ekran parlaklığını değiştiriyor, fluxa alışmış bünyeye dayak gibi geldi.
İkincisi ki bence önemli video oynatırken hem altyazılarda hemde genel çözünürlükte sapitmalar oluyor, tırtıklı hale geliyor görüntüler. Önce işlemci yetmiyormu acaba dedim ama değil, MKV dosyası, avı vs farketmeden tüm dosyalarda aynı hatayı veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Her zaman kapattigim otomatik parlaklik ayarini ilk kez acip memnun kaldim bense. Ozellikle light compensation ile birlikte super geldi bana yeni hali.

Video sorununu ise yasamadim. mpv kullaniyorum. Kendim derledim Homebrew ile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Guncelledim ben. Iki-uc app sorun cikardi rootless yuzunden ama cozdum. Bu arada rootless'i temelli kapatmak gerekmiyormus, sorun cikaran applari cozunce geri actim rootless'i, sorunsuz calisiyor su anda.

En buyuk kayip benim icin TotalFinder oldu ama. Calismiyor artik, rootless engelliyor.

Guncellemeyi dene, sifirdan yuklemenin Yosemite tarzi bir performans katkisi olmaz bence, rootless nedeniyle anladigim kadariyla tum sistemi soft-format tarzi yenileniyor cunku, yaptigim degisiklikler gitmisti. Hibernate'i ve sleepimage'i kapatmistim, onlar filan geri gelmis hep. Biraktim bu sefer ama, sleepimage'in kapladigi yeri yariya indirmisler. Vanilla olmustu tam olarak system folder. Sistem'e degisiklik yapan applar da bu nedenle calismaz hale gelmisti.

Rootless olayi konusunda kararsizim biraz. Bir acidan epey saglam bir guvenlik onlemi, bir acidan da ben ne yaptigimi biliyorum abi yahu =) Dursun ama, gerektiginde kapatip, isimi bitirip, geri acarim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
KOnuyla dogrudan alakası yok ama belki işinize yarar.Asagıdakı sıtede uygulamalar indirime girmiş,özellıkle crossover baya işe yarar gözuktu ve 5 dolara aldım(10 ayrı uygulma toplam 5 dolar)
https://deals.cultofmac.com/sales/pay-what-you-want-magic-mac-bundle
CrossOver 14 Mac:windows programlarını macos ta calıstırmak ıcın,oyunlarıda desteklıyormus
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ya Eylül'de Amerika'ya gittiğimde ölen eski kasa MacBook Pro yerine yeni MacBook almak istiyorum. Model olarak şuan sanırım içlerinde 13 inç Retina öne çıkıyor. Yeni renkli kasa MacBook'lar yeterince güçlü görünmedi. Acaba yeni kasa Pro'ları ne zaman tanıtırlar onu beklesem mi? 8-)
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

4 gundur kullaniyorum. Memnunum.

Bir kararsizlik fark etmedim. Ciddi ciddi daha hizli caliyor. Daha once hep daha hizli derlerdi ama fark etmezdim bir sey, bu sefer fark edilir bir fark var.

System Integrity Protection diye yeni bir ozellik gelmis, rootless diyorlar. Root access olayini buyuk oranda kaldiriyor bu, sistem dosyalari root iken bile degistirilemiyor. Kapatmak mumkun tabii, temelli acik degil. TotalFinder gibi seyleri calismaz yapmis ama bu.

Safari epey gelismis, ana yukleme nedenlerimden ilki buydu zaten.

Ikinci olarak da ambient light compensation gelmis. Sensorleri kullanarak ortam isigina gore renk ayari yapiyor. Cok basarili. Benim gibi flux kullanamayan birini bile memnun etti.

Begendim yani.

Gerge, sence Mac Mini alınır mı? İş görür mü yani? Mac'e geçmek istiyorum da bir yerden başlayayım dedim. Yoksa sanal makineye mi kursam ? Ya da dual boot olarak mı kullansam? Bunların, mac mini'ye göre performans kaybı olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Gerge, sence Mac Mini alınır mı? İş görür mü yani? Mac'e geçmek istiyorum da bir yerden başlayayım dedim. Yoksa sanal makineye mi kursam ? Ya da dual boot olarak mı kullansam? Bunların, mac mini'ye göre performans kaybı olur mu?

Yaklasik 2 senelik mac mini var sadece kendim ramlerini update ettim
4core'lu i7 var icin
16 ram
sdd

ciddi anlamda cok rahatim
elimde mac book pro olsa bile genel developmenti genelde onda yapiyorumn
giris icin iyi alet
Sosyal ağlarda paylaş

Dimi her işi yaparsın, hatta ileride hep laptop'u devre dışı bırakıp bütün işlerimi macten hallederim diye düşünüyorum. Sanal makineye yine kurulabiliyor windows.

Ama mini'nin ekran kartı düşük performans gibi geliyor bana, 10-15 mbps video bitrate'li 1080p filmi sorunsuz oynatabilir mi acaba? Video konusunda çekincelerim var.

Edit:
http://forums.macrumors.com/threads/entry-level-mac-mini-cant-play-1080p-videos.1858754/#post-20939598

Tamam Blu-ray disc bile oynatıyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bozuldugu filan yok, BinaryAge'in aptalligi TotalSpaces ve TotalFinder'a destegi kesmeleri tamamen.

SIP (System Integrity Protection iste, Rootless) tamamen guzel bir sey. Babamin iMac'ini kac kere formatladim bilmiyorum root access alabildigi icin rahatca. SIP var artik ama, isteyen, ne yaptigini bilen rahatca kapatabiliyor (bir kerelik 2 dakika suren ve iki klavye tusu ve uc tiklama iceren bir islem).

SIP kapatinca iki program da Yosemite ile ayni usul devam ediyor. Ama TotalFInder'dan destegi kesiyoruz dediler diye XtraFinder'a gectim ben de.

BinaryAge'deki mallar It will require some effort to re-write the missing features. We are not currently intending to do a full port for El Capitan diyorlar. Para verdik biz programiniza. Ver emegini sen de. Istiyorsan TotalFinder 2 cikar, guncelleme ucreti iste, o da kabul.
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

KOnuyla dogrudan alakası yok ama belki işinize yarar.Asagıdakı sıtede uygulamalar indirime girmiş,özellıkle crossover baya işe yarar gözuktu ve 5 dolara aldım(10 ayrı uygulma toplam 5 dolar)
https://deals.cultofmac.com/sales/pay-what-you-want-magic-mac-bundle
CrossOver 14 Mac:windows programlarını macos ta calıstırmak ıcın,oyunlarıda desteklıyormus

Oha cok iyiymis bu, aliyorum direk

Bi ekleme: Crossover ile butun oyunlari portlamak mumkun degil, iskenceli bi mevzu o baya
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...