Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çeşitli sorular


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar,

Albüm topağında paylaştığım gibi yaklaşık 10 gün önce bizim de 2 aylık bir yavru kedimiz oldu. Fakat bazı sorunlarımız var.

Daha 3. gününde (işe gidip evde yalnız bıraktığımız ilk gün) döndüğümüzde sağ ön patisine basamıyordu, kırık çıkık yok gibiydi ama 3-4 saat hiç iyileşmeyip arada da ağlayınca acemilikle dayanamadık götürdük. Gece olduğu için fazla seçeneğimiz yoktu, doktoru iyi olduğu söylenen ama muayene odası mezbaha gibi olan bir yere gittik. Röntgen çektiler, bir şey yok diyip ağrı kesici de yaptılar, o gece taşıma çantasında yatırdık daha da zorlamasın diye falan, geçti eli ertesi gün.

Bu olaydan 1-2 gün sonra eski neşesini ve oynaklığını biraz kaybetti, topu lazeri falan öyle iştahlı takip etmez oldu. Arada gelip anlamsız ağlamalara başladı, kucak mı istiyor diyorsun ama sonra yere geri inmek istiyor, mama/su/kaka yerine gitmeye mi üşendi diye bırakıyorsun hiçbirine ellemiyor falan. İştahında suyunda bir problem yok ama, hapşırmıyor, kusmuyor.

Sonra yine yalnız bıraktığımız iki gün üst üste birer defa kumunun dışına kaka yaptı. Kıvamsız, cıvık, ishal gibi kakalar ama. Tutamamış da kaçırmış gibiydi yani, bizim yanımızda hiç tekrarlamadığı için acaba trip mi atıyor dedik ama son olarak dün gece uyurken yine biraz kaçırmış ve bu sefer içinde kan da gördük. Veterinere gittik tabii hemen.

Ateşini ölçtüler, iştahı denemek için tokken ıslak mama verdiler inanılmaz saldırdı falan. "Plasenta gibi sindirilmemiş temiz kan bu, korkulacak bir şey yok, bizlerdeki hemoroid gibi bazen böyle bağırsaktan plasenta çıkabilir" dediler. Bir de mide düzenleyici hap verdiler, 2-3 gün günde bir defa kapsülü açıp tozunu ağzına dökün diye.

Bir kere 4-5 gün önce bir tırnak kadar beyaz peynir vermiş eşim, başka yabancı bir şey de yemedi, hep kuru mamasını yiyor ve su içiyor, süt müt de vermedik. Hills yavru maması var, çok iştahsız yiyor, mecbur kalınca resmen. Proplan deneyeyim dedim ama "mama değişikliği başlı başına sindirimi bozan bir şey, şu şikayetler geçince yapın onu" dediler. Ödül maması da vermeyin, onun yerine haftada 2 defa ıslak mama yedirin, başka lokma yemek yemesin dediler.

Soru güncelleme: İlk sefer yaptıkları ağrı kesici ağır gelmiş ya da pis muayene odasından mikrop kapmış olabilir mi?

Bazen de yemeğini koklayıp, yemeyip, kabının yanındaki mermere toprak kapatır gibi hareket yapıyor. "Tokum ama üstünü kapatayım görmesinler acıkınca yerim" falan mı bu, yoksa rahatsızlığı veya mamayı beğenmemesiyle ilgili bir şey mi?

Tüm tecrübelere açığız, teşekkürler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

olm sen ben kediye bakacak adamlar değiliz zaten.
alma kedi fln
böyle bokuyla uğraşıyorsun sonra

op senin kediye de geçmiş olsun, düzelir umarız.


olm kafayı yerim hayvanın yaptığı her antin kuntin hareket kafama takılır iyice bozarım düzelticem diye ona üzülüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Köpek al alıcaksan zaten daha net, kolay hayvan. Kedi birey gibi takılıyor evde öyle kendi halinde, hiç sana muhtaçmış aman beni sevmiş derdi değil..

Keyfine kalmış herşey onun, sevdirmeyi de arada bir canı isterse yapar gelir iki gurlar falan asdf 2 tane 8 yıllık kardeş kedilerim var ama köpek rulz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz de daha köpek insanıydık ama şu anki evimiz hiç uygun değil, hayvana da bize de komşulara da eziyet olur. O yüzden bahçeli bir ev alana kadar kediyle başladık bakalım.

Kedinin öyle sahibimi mutlu edeyim falan umrunda değil, sen onu 5 seversen o da seni 2-3 sevip biraz güveniyor işte, Türk kızı gibi resmen :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başı dertten kurtulmadı kızın ya, dün de iç paraziti tekrarlanacaktı doktor hap verdi, "2-3 saat içinde kusabilir, kusarsa bir dahakine iğneyle yapıcaz mecbur" dedi. Geldik eve yemek yedi, biraz oynadı, biraz uyudu falan; tam hallettik artık iyi derken 30 saniye gözden kaybettik ki gitmiş halıya kusmuş, içinde mama var diye de geri yemeye çalışıyor. Tekrar uyuyana kadar da başı dönermiş gibi salak salak gezdi, kum kutusuna zor inip çıktı, omurları da dışarıdan okşarken diken diken hissedilir oldu. Sabah geçmişti ama akşam ne olacak bakalım, taşınacak mıyız yine doktora.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...