Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2015 - 2016 Sezonu Genel Tartışma - 1

kizillelma

Öne çıkan mesajlar

* yapılandırma anlaşması; 2016/17, 2017/18, 2018/19 ve 2019/20 sezonlarını kapsamaktadır.

* şirketimiz, 2019/20 izleme periyodunda (2017, 2018 ve 2019 raporlama dönemlerinde) uefa başabaş hesap kriterlerine uymayı taahhüt etmektedir.

* şirketimiz, 2015/16 sezonu için azami 30 milyon avro, 2016/17 sezonu için azami 20 milyon avro, 2017/18 sezonu için azami 10 milyon avro başabaş hesap açığı vermeyi taahhüt etmektedir.

* şirketimiz 2016/17 ve 2017/18 sezonlarında personel giderleri/toplam gelirler oranında ve futbolcu haklarına ait amortisman giderlerinde getirilen sınırlandırmalara uymayı taahhüt etmektedir.

* şirketimiz, uefa a listesine 2016/17 sezonunda 22 oyuncu, 2017/18 sezonunda 23 oyuncu dahil edebilecektir. önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda, 2018/19 sezonundan itibaren bu sınırlandırma sona erecektir.

* şirketimiz, bu anlaşma süresince, uefa a listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir. önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda, 2018/19 sezonundan itibaren bu sınırlandırma sona erecektir.

* şirketimiz toplam 7,5 milyon avro tutarına kadar uefa katılım gelirlerine tedbir konulmasını kabul etmekte olup, bu tutarın 2 milyon avroluk kısmı 2015/16, 2016/17 ve 2017/18 sezonlarında 3 eşit taksit halinde uefa'ya ödenecektir. kalan 5,5 milyon avro üzerindeki tedbir şarta bağlı olup önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda uefa tarafından kaldırılacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

GS ceza aldiginda da yazmistim da bu Avrupa'ya katilamama kosullari, sadece bize mi uygulaniyor nedir bunun genel kurali, her klup denetleniyor mu ayni sekilde?

Ne biliyim Yunan klupleri, Romen klupleri vs cok mu iyi durumdalar. Veya diger bircok ulke klupleri. Hic mi butceyi asmiyorlar, hep mi basabaslar.

GS'den daha kotu durumda olan klup yok mu su an - o kadar para yatirilan klupler - zengin araplarin aldigi bunlar sanki sportif gelirlerde basabas mi.

Tam cozemedim ben bu UEFA olayini, ne kadar seffaf kurallar, ne kadar esit uygulaniyor bilenler aciklayabilirse sevinirim..
Sosyal ağlarda paylaş

Arap ve Rus parasi yasak degil. UEFA'nin her lige gore belirledigi kriterler var. Yani Arap el bin Arap gelip Cemisgezek'e 50 milyon euroluk reklam verirse "kimi yiyon sen" diyor. Ama salliyorum, lestir sitiyle 50 milyon yuroluk sponsorluk anlasmasi kabul gorebilir. (Man. City ilk 2 sene sacmalamisti mesela. Host dediler)

Transfer ise apayri bir konu. Breakeven kuralinda bonservis bedeline bakiliyor, parayi kimin verdigi onemli degil.

Fenerbahce takimin temelini kurdu. Eger 4 yil icinde sacmalamazlarsa ki, Aziz isin maddi tarafinda sacmalamayan bi adam, ceza almadan yirtarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Arap ve Rus parasi yasak degil. UEFA'nin her lige gore belirledigi kriterler var. Yani Arap el bin Arap gelip Cemisgezek'e 50 milyon euroluk reklam verirse "kimi yiyon sen" diyor. Ama salliyorum, lestir sitiyle 50 milyon yuroluk sponsorluk anlasmasi kabul gorebilir. (Man. City ilk 2 sene sacmalamisti mesela. Host dediler)

Transfer ise apayri bir konu. Breakeven kuralinda bonservis bedeline bakiliyor, parayi kimin verdigi onemli degil.

Benim dedidiğim direkt verilen paralar. 200-300 çakıyorlardı ortada bir şey yokken, onları yasakladılar.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

hangi temel abi o ?
gg caner topal yolcu
nani kalmayacak gibi duruyor
Diego isliklaniyor.
meyreles de bitti sanırım sozlesme
Alves gidici. kadlec zaten gitti

rvp hasan ali fernandao ozan volkan alper falan kalıyor elde

Alves'in de sözleşmesi bitti. Porto'ya gidiyo. GG ve Topalı ellerinde tutacaklardır. Bu saatten sonra işe yaradıkları ortada olan adamları beleşe bırakacak değiller.

Caner, Meyreleş, Alves ve Kadlec'nin gidişiyle Breakeven'daki maaş kuralından ciddi anlamda rahatlayacaklardır. Tek sorun

* şirketimiz, bu anlaşma süresince, uefa a listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir. önümüzdeki sezonlarda bu anlaşmada yer alan operasyonel ve mali kriterlere uyum gösterilmesi durumunda, 2018/19 sezonundan itibaren bu sınırlandırma sona erecektir.

gereği transfer yapmak istiyorlarsa birilerini satmak ZORUNDALAR. Kim kaça satılacak? Sow gibi bir hamleyi Fernandao için neden görmeyelim? Ya da kimse hatırlamıyor belki ama Emenike için? Sallıyorum Al Ahly gelse 10 milyon yuro bonservisle Emenike'yi alsa şaşırır mısın?

Aziz efendi işin cezasından yırtar. Transfer de yapar ama yapacağı transferler bu kısıtlamalar varken yeterli olur mu bak orasını bilemem. Azıcık kafalarını çalıştırsalar kabul edilebilir bir kadro kurabilirler. Sonuçta ilk 11'inin 6-7 pozisyonu hali hazırda dolu. Eksikleri kapatmaları gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...