Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Burdur'da pompalı dehşeti (video)

Mino

Öne çıkan mesajlar

Xenocide said:

Simdi orda adamin ne dusundugunu bilemeyiz ama kendi uzerimden varsayim yaparsam biri beni dovecek, sonrasinda olumle tehdit edecek, polise basvurcam sonuc alamicam, tehditler devam edecek. Mecburen silahlanicam. Ve ansizin beni olumpe tehdit eden adamlar arabamin onunu kesecek. İste bu andan itibaren vucut-beyin normal calismaz abi, survival instinct devreye girer gerisi teferruattir. Ben olsaydim muhtemelen ben de silahim varsa davranirdim ve muhtemelen ben de double tap yapardim ama bunlari bilincli ve sogukkanli yapmazdim. Ha adamgayet sogukkanli gorunuyor ama bilemeyiz. Olayin dogru oldugunu da soyleyrmez kimse de, icgudu abi gg yani.

+1
herkesin hümanist damarı tavan yapmış yine. yanında silah olsa görürüm bu tipleri kendini tehdit eden abilerle karşılaşınca.
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

Xenocide said:

Simdi orda adamin ne dusundugunu bilemeyiz ama kendi uzerimden varsayim yaparsam biri beni dovecek, sonrasinda olumle tehdit edecek, polise basvurcam sonuc alamicam, tehditler devam edecek. Mecburen silahlanicam. Ve ansizin beni olumpe tehdit eden adamlar arabamin onunu kesecek. İste bu andan itibaren vucut-beyin normal calismaz abi, survival instinct devreye girer gerisi teferruattir. Ben olsaydim muhtemelen ben de silahim varsa davranirdim ve muhtemelen ben de double tap yapardim ama bunlari bilincli ve sogukkanli yapmazdim. Ha adamgayet sogukkanli gorunuyor ama bilemeyiz. Olayin dogru oldugunu da soyleyrmez kimse de, icgudu abi gg yani.

abi survival dediğin şey karşındakinin elinde silah varsa tavan yapar. diğer adamı ilkokul taktiği yapıp vurmak için tersten dönmezsin. survival hayati tehliken varsa çalışır. o anda yok öyle bişi adam bildiğin kaçıyor. ha ikinciyi de sıkmazsın tabi, zaten etkisiz hale gelmiş adam.

abi şöyle düşün. ölüm tehlikesi aldığın adam yolda önüne kırıyor. aklına ilk ne gelir? şimdi diktik nalları dersin. bunlar beni öldürecek dersin. o saatten sonra da artık "bakim adamda silah var mı he yokmuş o zaman korkutayım da kaçsın" felan gibi rasyonel düşünceler olmaz. Tabi yaşamadığım için sadece tahminde bulunabilirim. Etkisiz hale getirip bırakma da aynı şekilde. Sen Rage'e girmişsin artık bunun çıkışı yok, hayvan gibi adrenalin pompalıyorsun o sırada. Beyin askıda.
Sosyal ağlarda paylaş

sleepingdeath said:

Aynen ölenler kaşınmış net, olayda yukarıdaki şekilde geliştiyse diyecek bi şey yok. Ancak adam ikisinede 2. vuruşu yapıyor bu çok feci ..

Adam bence haklı ya. Eğer daha önceden 2 kere sopa yediyse bunlardan iyice hırsa gelip 3. kez yine döveceklerdi. Bilemedin belki 4. kez yada 10. kez dövme ihtimalleri var.

Sadece yaralayıp bıraksaydı hem ceza yiyecekti işinden olacaktı hemde karşı grup tarafından aynı şekilde ileride vurulacaktı.

Topyekün 2 tehdittende kurtulmak istedi orada. Eğer 1 ini vurup öldürseydi kardeşi intikam için geri gelecekti 2 sinide vurup bu tehditten kurtulmuş olabilir.

Yazdığım herşey kendimi karşı tarafın piskolojisine sokup yazdım. Ana fikrim kimsenin ölmesine ve yaralanmasına gerek yoktu.

Ama bir laf vardır ya ölmek bayılmaya benzemez diye. Yolda giden adamı darlayıp önüne kırıl dövmek için 2 kişi iniyorsan arabadan başına gelebilecek herşeyi başından kabul etmiş oluyorsun.

Bu olay nefsi müdafaya girer mi?

Evet girer ama cok az indircek cezasını çünkü 2. kerşunlar öldürmek için sıkılıyor.

Dipnot: Öldürülen adamları öldüren adamı ailesi üzerinden bile tehdit ediyor olabilir. Çünkü başka bir yerde biri yazmıştı olayı bilen adamın daha önceden hiç bir suçu yokmuş yaralama vs gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

kim diyo

Cinnet gecirince gozu gormuyo insanin hic bisey. Gozu gormuyo derken cidden gormuyo, yapiyosun karsisindakine bisey o girdigin ruh haliyle ama o anda ne yaptiginin farkinda olmuyosun. Onemi de olmuyo.

Disardan cok sakin gorunen cinnet halleri de mevcut, haliyle surdan konusup ahkam kesmek cok dogru degil gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam polisi bile aramış olm hayatım tehlikede diye.

Türkiyede kaç tane kadın koca tehditi görüyor polise başvuruyor ve sonunda hiç bir şekilde korunamadan ölüyor biliyor musun?

Ne yapacaktı onu söyle?

Polisi aramış polisin umrunda mı? Demek ki tehdit ve tehlike büyüktü hepsini ortadan kaldırdı.

Hiç bir şey yapmasaydı belki o ölecekti orada. yada ne bileyim sonra.

Pazar mafyası diye birşey var bu ülkede. Parasını da versen standda açsan açtırmıyorlar onlarada bişey yedirtmen lazım. Belki yedirtmesi falan fistan.

Ne yapacaktı. Zulme göz yumup ölümünü yada ailesinden birine zarar verilmesini mi bekleyecekti?

Yaralasa zaten karşı taraf kat ve kat fazlasını yapacaktı buna yoksa kimse 2. eli sıkmaz öldürme niyeti olmadan.

Adamında bu insanları öldürme niyeti baştan olsa onların arabasını bu çeviriyor olurdu.

Söyle aquila kankacım sürekli yanlış yanlış diyorsunda bu adam için doğru olan neydi söyle onu bilelim.

Şahsen benim hayatıma karşı birisinin kötü niyeti olsa ve kesinlikle hayatı bana zulm edeceğine inansam ve beni öldürebileceğini düşünsem hiç beklemem ondan önce ben öldürüp hapse girmeyi göze alırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

adam kendisine saldırmamış olan iki kişiyi ateş edip etkisiz hale getirdikten sonra kafalarına nişan alıp vuruyor ve bunu burada savunanlar var.
forum çoluk çocuk doldu ya.

Napacaklardı peki bay pollyanna? Ceblerinde taşıdıkları gül yapraklarını hobarey diyerek başlarından aşağı mı dökeceklerdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

https://en.wikipedia.org/wiki/Stand-your-ground_law

Amerika da tam bir kum zencisi ülkesi herhalde.

adamları sakin bir şekilde vurup üstüne kafalarına shotgun sıkınca stand your ground işlemez onu da göz önünde bulunduralım.

öncesinde birikmiş bir husumet vardır ve bir tartışma esnasında adam çeker silahı vurur, tamam bu tartışılır.
fakat daha adam inmiş gelirken silahı alıp birini vuruyor, yerdeki adamın kafasına sıkıyor. diğeri kaçarken takip ediyor, vuruyor, adam yerde, gidip kafasına tekrar sıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

Nigger_of_the_sand said:

https://en.wikipedia.org/wiki/Stand-your-ground_law

Amerika da tam bir kum zencisi ülkesi herhalde.

adamları sakin bir şekilde vurup üstüne kafalarına shotgun sıkınca stand your ground işlemez onu da göz önünde bulunduralım.

öncesinde birikmiş bir husumet vardır ve bir tartışma esnasında adam çeker silahı vurur, tamam bu tartışılır.
fakat daha adam inmiş gelirken silahı alıp birini vuruyor, yerdeki adamın kafasına sıkıyor. diğeri kaçarken takip ediyor, vuruyor, adam yerde, gidip kafasına tekrar sıkıyor.

Ben ikinci kez sıkmasına stand your ground demedim ki, kaçmak zorunda değil dedim. Anlık bir tehlikeye maruz kalan biri tehlikeden kaçmak zorunda değildir, bertaraf etme hakkına da sahiptir. Her ülkenin kanunlarında yazmasa bile doğal hakkıdır, insan hayatına yahut bedensel bütünlüğüne yapılan bir saldırıdan kaçmadığı için suçlanamaz. Sen de bana bu yüzden kum zencisi dedin, videodaki spesifik olayın gelişimi hakkında yaptığım bir yoruma yönelik söylemedin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...