Anhora Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 6 aydan beri vücudumun çeşitli yerlerinde sivilce gibi küçük kırmızı yaralar çıkmaya başladı. Kaşıyınca daha çok büyüyor. Ve çok kaşındırıyor. Göz kapaklarımda bile çıkmaya başladı. Nasıl kurtulucam ben bundan? Var mı bu hastalığı yaşayan ve devasını bulan? Vücut için elecon, göz kapakları için hipokort kullanıyorum. Elecon geçiriyor, ama hipokort sadece hafifletiyor geçirmiyor. Bir de bir yerde geçse başka yerde tekrar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 travocort tavsiye edebilirim. yine de doktora sormadan kullanma istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cacik Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Mucizevi bi kremim var , 500 lira gönder , mucizeyi sür anında geçiricektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Para gonder sakasi icin gelmistim, umdugumu hemen buldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2015 k1nJo said: travocort tavsiye edebilirim. yine de doktora sormadan kullanma istersen. Geçen gittim sedef hastalığı dedi. Tekrar gidicem cildiye'ye başka şehirde. Bu ilacı da sorarım sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 egzamanin kremleri hep gecici cozum ve kortizonlu. ben simdi bi krem buldum kortizonsuz sozde be daha uzun sure etkili. ama soylemiycem adam gibi doktora git bu ne ya kafasina gore egzama demis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Adam doktora gitmis, doktor sedef demis, bu hala egzama tedavisi ariyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 merve deseydi kotuydu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2015 al .. bunun 1 tl ye satanlari da var.. cok yayginsa deli kabukluysa filan bunlara basvuracaksin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Kurdeşende olmasın, egzama biraz daha değişik yada farklı bir şey olabilir. Geçmiş olsun.Sıkıntı yapma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 deri hastalıklarında bir doktorun verdiği tanı ve ilaçlar işe yaramıyorsa başka daha tecrübeli doktorlara görünmekte fayda var ve kullandığın ilaç işe yaramıyorsa aynı işi yapan başka ilaçları deneyebilirsin. ayrıca kortizonlu bazı ilaçların kortizon içermeyenleri de oluyor araştır bak. doktorlar sallamaz direk yazar kortizonluyu ayrıca egzama, sedef, seboreik dermatit gibi sık görülen deri hastalıklarına verilen ilaçlar hep semptom tedavisi yaparlar. hastalığı geçirmezler iki hafta ay sonra yine başlar stressi azalt, bol sebzeli sağlıklı dengeli beslen, antioksidan yiyecekler ye. ve "en önemlisi" vücut nem ve yağ dengesine dikkat et. kuru bölgeleri nemli tut, yağlı bölgeleri kuru gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Hmm anladım. Evet şimdi farklı bir doktora görünücem. Sorunların çoğu dengesiz beslenmeden kaynaklanıyor zaten. İşimiz zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Beslenme Sıvı alımı O alanların 24 saat Nemlendirici ile desteklenmesi Psikolojik olarak stressiz ve rahat ruh hali. ( deri ile sinir hücreleri embriolojik olarak aynı Kökten ) Ve En önemlisi istikrarlı şekilde güvendiğin tek doktor ile devam. ( ellerim kuruyup kanıyordu. Sınırlı alan olduğundan pratik tedaviler bile denedim. Yıllar aldı Çözümü) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2015 Büyük ihtimal sıkıntıdan dolayı oluyordur. Ama istersen derine gümüş suyu sürmeyi dene. Çok memnun olan var bu tarz hastalıklar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2015 fizban said: Adam doktora gitmis, doktor sedef demis, bu hala egzama tedavisi ariyor. :D :D muhteşem ya. sedefin tedavisi yok. sadece azaltan ilaçlar var. onları da devamlı sürmek falan büyük sıkıntı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2015 kübada var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Benim de suratımda var kaşıntı falan yok ama kızarıklık için 4 farklı doktora gittim. Kalıcı bir tedavisi yok krem sürüp , 50+ koruyucu kremlede dışarda güneşte durmıycan dediler. Hatta istanbulda ki en iyi cildiye uzmaı Uzm. Dr. Serkis Barış ( Surp-Pırgıç ermeni hastanesi ) gittim. Adam cilt kurumasının dışında aşırı stres e varana kadar etkenlerin yapabildiğini söylemişti ama kalıcı çözüm yok. Cildi nemli tutucaksın , koruyucu krem kullanacaksın dedi. Birde bu doktora görünebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Seninki farklı o zaman, benimkinin güneşle alakası yok. Zaten kış ayında başladı. Stresten kaynaklanıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Ben 20 tane doktora gittim, egzama geçmedi. Eğer egzama ise cildiyenin verdiği ilaçlar geçici çözüm olur. Şunu kullan 1 ay sonra tekrar gel diyor. Böyle böyle 1 yıl boyunca gidiyorsun bi bok olmuyor. Bende yıllardır var artık bıraktım yani. Ama tabi doktor sedef dediyse büyük ihtimal sedeftir. Ben egzamayım şahibinden 500liraya ilaç alayım deme. Doktorun dediğini dinle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Abi benim bildiğim sedef yara değil derideki benek benek renk değiştirmelerinden kaynaklanır. Egzama'ysa içi su dolu yaralar olur. Benimki egzamaya uyuyor. Genç doktor karıştırmış olabilir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 sedef yara degil renk degistirmesiymis arkadas. demek ki michael jackson sedef hastasi oldugu icin rengi acilmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Şunu diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 pics Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Çeşitleri Plak tipi sedef (psoriazis) : Hastalığın en sık görülen türüdür. Diz ve dirseklerde kızarık, pullanan ve kabuklanmalar yapar. Ters (inverse) sedef : Sıklıkla koltuk altı, kasıklar gibi derinin katlanma yerlerinde ortaya çıkar. Sıklıkla kesin tanı öncesinde diğer egzama türleriyle karışır. Eritrodermik sedef : Hastanın tüm vücudunda yaygın kızarıklık ve deri dökülmesi bulunmaktadır. Hastada sıvı ve elektrolit dengesizliğine neden olabildiğinden sıklıkla hastane şartlarında tedavi edilir. Damla (guttat) tipi sedef : Özellikle çocuklarda görülen sedefin bu türünde sedef yaraları damlalar şeklinde tüm vücutta görülür. İçi su dolu sedefte varmış demekki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2015 ya anhora cok aptal, ya da cok iyi troll, hangisi bilemedim. 0ne'i iyi gostermek icin foruma gelmis biri kendisi. koydugun resmin adina bak bari: Deride-renk-kaybina-neden-olan-hastalik-sedef-degil-vitiligo-adli-baska-bir-cilt-hastaligidir.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar