Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Egzama Tedavisi

Anhora

Öne çıkan mesajlar

6 aydan beri vücudumun çeşitli yerlerinde sivilce gibi küçük kırmızı yaralar çıkmaya başladı. Kaşıyınca daha çok büyüyor. Ve çok kaşındırıyor. Göz kapaklarımda bile çıkmaya başladı. Nasıl kurtulucam ben bundan? Var mı bu hastalığı yaşayan ve devasını bulan?

Vücut için elecon, göz kapakları için hipokort kullanıyorum. Elecon geçiriyor, ama hipokort sadece hafifletiyor geçirmiyor. Bir de bir yerde geçse başka yerde tekrar çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

deri hastalıklarında bir doktorun verdiği tanı ve ilaçlar işe yaramıyorsa başka daha tecrübeli doktorlara görünmekte fayda var

ve kullandığın ilaç işe yaramıyorsa aynı işi yapan başka ilaçları deneyebilirsin. ayrıca kortizonlu bazı ilaçların kortizon içermeyenleri de oluyor araştır bak. doktorlar sallamaz direk yazar kortizonluyu

ayrıca egzama, sedef, seboreik dermatit gibi sık görülen deri hastalıklarına verilen ilaçlar hep semptom tedavisi yaparlar. hastalığı geçirmezler iki hafta ay sonra yine başlar

stressi azalt, bol sebzeli sağlıklı dengeli beslen, antioksidan yiyecekler ye. ve "en önemlisi" vücut nem ve yağ dengesine dikkat et. kuru bölgeleri nemli tut, yağlı bölgeleri kuru gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Beslenme
Sıvı alımı
O alanların 24 saat Nemlendirici ile desteklenmesi
Psikolojik olarak stressiz ve rahat ruh hali. ( deri ile sinir hücreleri embriolojik olarak aynı Kökten )
Ve
En önemlisi istikrarlı şekilde güvendiğin tek doktor ile devam.

( ellerim kuruyup kanıyordu. Sınırlı alan olduğundan pratik tedaviler bile denedim. Yıllar aldı Çözümü)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de suratımda var kaşıntı falan yok ama kızarıklık için 4 farklı doktora gittim. Kalıcı bir tedavisi yok krem sürüp , 50+ koruyucu kremlede dışarda güneşte durmıycan dediler. Hatta istanbulda ki en iyi cildiye uzmaı Uzm. Dr. Serkis Barış ( Surp-Pırgıç ermeni hastanesi ) gittim. Adam cilt kurumasının dışında aşırı stres e varana kadar etkenlerin yapabildiğini söylemişti ama kalıcı çözüm yok. Cildi nemli tutucaksın , koruyucu krem kullanacaksın dedi.
Birde bu doktora görünebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 20 tane doktora gittim, egzama geçmedi. Eğer egzama ise cildiyenin verdiği ilaçlar geçici çözüm olur. Şunu kullan 1 ay sonra tekrar gel diyor. Böyle böyle 1 yıl boyunca gidiyorsun bi bok olmuyor. Bende yıllardır var artık bıraktım yani.

Ama tabi doktor sedef dediyse büyük ihtimal sedeftir. Ben egzamayım şahibinden 500liraya ilaç alayım deme. Doktorun dediğini dinle.
Sosyal ağlarda paylaş

Çeşitleri

Plak tipi sedef (psoriazis) : Hastalığın en sık görülen türüdür. Diz ve dirseklerde kızarık, pullanan ve kabuklanmalar yapar.
Ters (inverse) sedef : Sıklıkla koltuk altı, kasıklar gibi derinin katlanma yerlerinde ortaya çıkar. Sıklıkla kesin tanı öncesinde diğer egzama türleriyle karışır.
Eritrodermik sedef : Hastanın tüm vücudunda yaygın kızarıklık ve deri dökülmesi bulunmaktadır. Hastada sıvı ve elektrolit dengesizliğine neden olabildiğinden sıklıkla hastane şartlarında tedavi edilir.
Damla (guttat) tipi sedef : Özellikle çocuklarda görülen sedefin bu türünde sedef yaraları damlalar şeklinde tüm vücutta görülür.

İçi su dolu sedefte varmış demekki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...