Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müşteki Olarak İfadeye Çağrılmak


souldarkorn

Öne çıkan mesajlar

Bundan 1.5 sene evvel kimlik fotokopisi kullanarak adıma hat çıkarıp telefon almışlardı. Savcılığa şikayette bulundum. Avea ya durumu anlattım. 1 Haftaya durum çözüldü. Mahkeme beklemeden bütün adıma olan borçları sildiler.

Ama 1.5 sene sonra yapılmakta olan bir hazırlık tahkikatına esas olmak üzere Müşteki olarak ek ifadenize ihtiyaç var diyerek çağırdılar.

Ben şimdi bu adamla uğraşmak istemiyorum. Zaten benim sıkıntım kalmadı. Vazgeçtim desem ileride bana sıkıntı olur mu ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:

iyide nasıl müşteki mağdur müşteki mi? yoksa sanık müşteki mi? müşteki taraf demek sadece.


müşteki taraf demek değil, şikayetçi demek.

@soul: şikeyetini gerçi çekmeye gerek yok bence. 1 defa mahkemede ifadeni verirsin sonra da seni çağırmazlar. olur da çağırırlarsa ikinci mahkemede aynı ifadeyi verir, hakime de uygun bi dille bi daha çağırılmama gerek var mı diye sorarsın o da muhtemelen gerek görmez çağırmazlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh.. bende bir iki birşey söyleyeyim bu işin içinde çalışan birisi olarak


Arkadaşlar müşteki demek mağdur olan taraf demekdir. Malumunuz ceza davalarında şikayetçi her zaman K.H 'dır (Kamu Hukuku yani savcı)

Siz olaydan mağdur olan taraf olarak dinleneceksiniz... Korkmanızı yada endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok demekki sizin adınıza bir sıkıntı olmuş gelin savcılık kalemindeki memur arkadaşlarım size yardımcı olacaktır. İfadenizi verin sonrada işinize bakın... Gelmezseniz sıkıcı prosedürlerle karşılaşabilirsiniz (polis zoruyla getirme filan )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet 1.5 saat süren bir ifade oldu. Çünkü herşey arapsaçı olmuş. Verdiğim ifadeler başka savcılığa yollanmış. Orada ki savcıda tekrar dinlemek istemiş olayı. Asayiş Yan-Dol a verdiğim ifade eksikti onu ekledi savcı dosyaların içerisine. Biraz olayı derleyip toplayan bir ifade oluşturdu tekrardan.

Benim gibi mağdur edilmiş dolandırılmış birkaç kişi daha varmış. Adamın sicili de kabarıkmış.

Yapılan kimlik ve imza sahteciliği çok kolay anlaşılıyor. Adam herhangib bir ehliyet örneğine adımı soyadımı yazıp kendi fotosunu yapıştırmış. Geri kalan bilgilerin benle alakası yok. Bir yerden ehliyet fotokopisi falan bulmamış yani. Kendi düzenlemiş komple. İmza desen bir çizgi üzerine yuvarlak. Epey yaratıcı.

Bu kadar denetimsiz bir şekilde onay verenlere de helal olsun. İsim soyisim gör tamamdır. Yeter ki satış olsun.

Neyse umarım kısa sürede mahkeme süreci de çözülür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...