Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

isg uzmanı oldum (c sınıfı)

mawiman

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar sınav sonucu açıklandı 50 sorudan 36 doğru yaptım 72 puan almışım ve ve sınavı geçtim ve C sınıfı isg uzmanı oldum ...

şöyle bir sorun var ben şu anda bir fabrikada kimyager olarak çalışmaktayım ... sigortam ödeniyor C sınıfı isg belgemi OSGB lerden birine kiralama şansım varmı?

yoksa yaptığım işi bırakıp isg de tam zamanlı çalışmam daha mı uygun olur?

isg konusunda bilgisi olan varsa gerçekten bilgiye ihtiyacım var ...
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

kiralama ..butun dogacak zimbirtilardan sen sorumlusun..

2-3 sene once c grubuna tam gun calismali 2 2.5 filan veriyorlardi simdi nedir bilmem..cok da buyuk birsey bekleme o isten..

şu anda çalıştığım yerden 2.2k alıyorum çalıştığım sertivikamı çalışıyor göstere bilirmiyim ?
Sosyal ağlarda paylaş

zaten resmi kurum degildir..o yuzden gosterebilirsin ama belli saat ustunden olabiliyordu o ..yani ben dr lar icin olani biliyorum devlet memuru bile olsan ustune 300 iscilik yer alabiliyordun..

sende simdi tam gun gorunuyorsundur ustune belli bir zaman parttime gosterebilirsin..ama osgb ler calisan adam ariyor diploma icin para veren cok az..esas ayak isini yapacak eleman lazim..
Sosyal ağlarda paylaş

benjani said:

nasıl aldın.kursa mı gittin, ne kadar sürüyor ve kaç para

kursa gittim

önce uzaktan eğitim dedikleri internetten eğitim verdiler sonra kursa devam ettim toplamda 1 ay sürdü 15 gün internet 15 gün kurs ..

kurs için 1100 tl verdim kitap ve yayınlar içinde 150 tl verdim sonra sınava girdim sınav değişti bu sene 5 şıklı oldu ve 50 soru soruldu ... eskiden 60 soru 4 şıklı imiş...

yüzde 70 başarı istiyor sınav bende geçtim ...

bunları iş yerinden habersiz yaptım fakat şimdi c sertivikası ile ne yapılır tam bir bilgim yok malasef

şu anki işimden memnunum fakat Sertivikamıda büyütmek istiyorum bunun için aktif çalışıyor görünmesi gerekiyormuş sertivika... nasıl olucak bilemiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi Isgkatip'den sözleşme yapabileceğin bir firma bulman lazım b sınıfına geçmek için bu yüzden mümkünse çalıştığın firmayla anlaşabilirsen hem para alırsın hem de bu işi halletmiş olursun. Yok biz senle anlaşmayız derlerse başka bir firma bulman lazım yada osgb ile anlaşacaksın. Haftada 45 saat çalıştığını varsayıyorum, eleman sayısına göre 2-3 cumartesi gidersin.

Sertifika kiralama işine hiç girme hem etik değil hem de burası Türkiye her gün kaza olan bir memleket.
Ben çalıştığım yerde bile bazı kazalara engel olamıyorum. O kadar garip şeyler oluyor ki.

Tam zamanlı isg uzmanlığı en azından c sınıfı için leş, osgb'ler tam bir köle taciri. Ben sektörel uzmanlık çıkana tam zamanlı yapmayı düşünmüyorum. En fazla ek gelir olur.
Sosyal ağlarda paylaş

yeahh1986 said:

Şimdi Isgkatip'den sözleşme yapabileceğin bir firma bulman lazım b sınıfına geçmek için bu yüzden mümkünse çalıştığın firmayla anlaşabilirsen hem para alırsın hem de bu işi halletmiş olursun. Yok biz senle anlaşmayız derlerse başka bir firma bulman lazım yada osgb ile anlaşacaksın. Haftada 45 saat çalıştığını varsayıyorum, eleman sayısına göre 2-3 cumartesi gidersin.

Sertifika kiralama işine hiç girme hem etik değil hem de burası Türkiye her gün kaza olan bir memleket.
Ben çalıştığım yerde bile bazı kazalara engel olamıyorum. O kadar garip şeyler oluyor ki.

Tam zamanlı isg uzmanlığı en azından c sınıfı için leş, osgb'ler tam bir köle taciri. Ben sektörel uzmanlık çıkana tam zamanlı yapmayı düşünmüyorum. En fazla ek gelir olur.

C sınıfını tam zamanlı nasıl yapabilirim ki zaten çalışıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

benjani said:

nasıl aldın.kursa mı gittin, ne kadar sürüyor ve kaç para

kursa gittim

önce uzaktan eğitim dedikleri internetten eğitim verdiler sonra kursa devam ettim toplamda 1 ay sürdü 15 gün internet 15 gün kurs ..

kurs için 1100 tl verdim kitap ve yayınlar içinde 150 tl verdim sonra sınava girdim sınav değişti bu sene 5 şıklı oldu ve 50 soru soruldu ... eskiden 60 soru 4 şıklı imiş...

yüzde 70 başarı istiyor sınav bende geçtim ...

bunları iş yerinden habersiz yaptım fakat şimdi c sertivikası ile ne yapılır tam bir bilgim yok malasef

şu anki işimden memnunum fakat Sertivikamıda büyütmek istiyorum bunun için aktif çalışıyor görünmesi gerekiyormuş sertivika... nasıl olucak bilemiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

nedeni a sinifi olanlara -ki ozellikle buyuk insaat firmalari mecburen bundan bulunduruyordu 20 30 milyar vermek zorunda kalmalari..simdi b lere cakip 4-5 e hallediyorlar..

bi 10 sene once a sinifi sayisi tr de 10 kisi mi neymis ole dusunun..

bir de tabi direkt bait tehlike aninda ilk gidecek isguvenligi elemani..santiye sefi ..isyeri hekimi..ilk birakilacak da is yeri hekimi..sonrasi ..
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

C sınıfını tam zamanlı nasıl yapabilirim ki zaten çalışıyorum...

Haftada 45 saat çalıştığını varsaydım, gidersin 50-60 kişilik bir atolyeye ben cumartesileri gelir eğitimimi verir, eksiklikleri yapar, kurul toplantısını yaparım dersin. O şekilde bağlayabilirsin. Zaten Ayda 15-16 saat yetiyor olması lazım 50-60 kişiye.

Yada tanıdık bir berbere yapıyormuş gibi fln gösterirsin. Öyle saçma ki şu yıl muhabbeti.
Sosyal ağlarda paylaş

hocam hayırlı olsun ama sana kötü haberlerim var..

:)öncelikle biraz piyasayı sor soruştur derim. osgb'lere falan git ne yapıyorlar ne durumdalar gör. çünkü artık memlekette elini sallasan uzmana çarpıyor(ben dahil) ve maaşlar 2-3 seneye göre ya yerinde sayıyor ya da daha düşük.

neyse işin özü tr'de iş güvenliği politikaya ve patronlara kurban edilmiş bir sistem. sakın ola mevcut işinden çıkma :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...