Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşar Nuri'nin son kitabı üzerine

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Edriel said:

Bu ateist ve deist olan arkadaşlar dine inanmamalarının en belli başlı 3-4 nedenini yazabilir mi ? Beyin fırtınası yapıyoruz da kendi aramızda konu başlığı olsun. Fazla trollemeden (troll üslupla yazılsa da neden belli olsun yeter)

tüm din kitapları çelişkilerle dolu, sorgulanması yasak, buyurucu metinler. buna karşılık bilimdeki en saygın teoriler bile sadece aksi kanıtlanana kadar doğru kabul edilir. bilim ve dini aynı kefeye koymuyorum kesinlikle, amaç bir şeyler öğrenmekse bunu belli kaynaklardan yapabiliyoruz. çoğu insan dini seçip "heaa ademle havvadan gelmişiz ok" diye tatmin olurken, işin doğrusunu öğrenmek isteyenler bilimi güvenilir buluyor. bilimle içli dışlı oldukça da inanç sistemleri çocukça geliyor kulağa. bu nedenle dinsiz bilim insanları ezici çoğunlukta mesela.

işin bir de tarihi yönü var, tüm ruhban sınıfları dini insanları kontrol altında tutmak için araç olarak kullanmış ve çok da başarılı olmuşlar bu konuda.

din dediğin şeyin kaynağı insanın kendisi, evrimimiz sırasında arta kalan derin korkularımız, bilinmeyene karşı duyulan çekinceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilim adamlarından dine inanlar var ama baya. Bilimdeki kuram ve teorilerin değişebilir olması gayet mantıklı çünkü görüp bildiğimiz kadarıyla yorumluyoruz insan olarak eksik anektotlamı yeterli veriyle mi teorem oluşturuyoruz bilemiyoruz.

Din kitaplarında yazanlar pek bilimle çakışıyor gibi gelmiyor bana. Bilinmeyen şeylere (ruh/yaratılış vbz.) Din kitaplarında kısmen bahsedilmesi bilimi yalanlamıyor bence.

Ki günümüz 21. Yüzyılında baya bir değişiklik oldu bilim dallarında yanlış hesaplamışız gibisinden.

Ben daha çok soruma cevap olarak şunları bekliyorum;

Ör: biri diyebilirki ben bu dinin adı geçen peygamber ya da bilgi birikimli bir grup tarafından çıkarıldığına ve kitabının yazıldığına inanıyorum kanıtlarıda şunlar ... şunlar ... vbz
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Edriel said:

Bu ateist ve deist olan arkadaşlar dine inanmamalarının en belli başlı 3-4 nedenini yazabilir mi ? Beyin fırtınası yapıyoruz da kendi aramızda konu başlığı olsun. Fazla trollemeden (troll üslupla yazılsa da neden belli olsun yeter)

Burada buyuk bir hata var ama, dine inanmam icin bir neden yok. Hic inanmadim zaten. Ateizm neden gerektirmez, burden of proof benim uzerimde degil, senin uzerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ehaueh turkiye'deki rektorlerinin yarisinin benden az bilimsel makalesi var kuddusibey, sen ne diyon? dawkins agnostik, ateist degil, once bunu kafana sok. sen adam icin eskiden ateistti simdi deist oldu dedin diye oyle olmuyor.

ehaueh ben sana bilimsel makale yazamazsın demedim ki fizban bey.
adam bundan 10 sene önce ateistti.
sonra agnostikim dedi.
şimdi de koşar adım deistim olm ben deme yolunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Sorular geri kalan cevrilemeyen ya da cevrilmemis %10 dan gelirse is zor.. Calisamadim cevrilmemisti hocam da yemez :(

%10 çevirilemeyen değil, anlam eksilmesini anlatmak için verdim o sayıyı örnek olsun diye. Yani bu Kuran'daki "müteşabih" denen ayetlerle ilgili birden fazla anlamı olan zamana ve mekana göre farklı yorumlanan ayetler. Zaten anlam eksilmesini önlemek için o tip ayetlerde geçen sözlerin o dönemle ilgili tüm anlamları bir arada verince problem çözülmüş oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

lan ne çok allahsızken allahlı olan karaktersiz bilim adamını seven adam varmış ya.

ben çalışmaya devam edeyim.

B)-

daha ne kadar kendinin bile inanmadığın yanlısı dayatmaya calısıcaksın?
acıklı artık, komik bile gelmiyo, abzürd bile gelmiyo. utanıyoruz senin adına.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben senı karıstırmıyorum zaten, gelip yalan yanlıs seyler yazıp bide israr ediyosun. toplumda konusuyosun, herkezin görevi hatalarını söylemek. Bunda utanılcak sıkınılcak bişi yok herkez hata yapar herskez bir sürü seyi yanlıs biliyordur, ama yok inaat işte bu cahil inat kötü ve utanılcak bişi. keşke bu kadar zorlamasan bu ukala ve sımarık tavırınıda bizde utanmasak senın adına.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...