Anhora Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Ben de iki makale okuyup ateistim diye gezenleri kastettim zati. Zira onlar atayiz oluyorlar ateist değil sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 edit: yanlış konu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 adam herseyi bildigini dusunen kitlenin pati şubesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Edriel said: Bu ateist ve deist olan arkadaşlar dine inanmamalarının en belli başlı 3-4 nedenini yazabilir mi ? Beyin fırtınası yapıyoruz da kendi aramızda konu başlığı olsun. Fazla trollemeden (troll üslupla yazılsa da neden belli olsun yeter) tüm din kitapları çelişkilerle dolu, sorgulanması yasak, buyurucu metinler. buna karşılık bilimdeki en saygın teoriler bile sadece aksi kanıtlanana kadar doğru kabul edilir. bilim ve dini aynı kefeye koymuyorum kesinlikle, amaç bir şeyler öğrenmekse bunu belli kaynaklardan yapabiliyoruz. çoğu insan dini seçip "heaa ademle havvadan gelmişiz ok" diye tatmin olurken, işin doğrusunu öğrenmek isteyenler bilimi güvenilir buluyor. bilimle içli dışlı oldukça da inanç sistemleri çocukça geliyor kulağa. bu nedenle dinsiz bilim insanları ezici çoğunlukta mesela. işin bir de tarihi yönü var, tüm ruhban sınıfları dini insanları kontrol altında tutmak için araç olarak kullanmış ve çok da başarılı olmuşlar bu konuda. din dediğin şeyin kaynağı insanın kendisi, evrimimiz sırasında arta kalan derin korkularımız, bilinmeyene karşı duyulan çekinceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Bilim adamlarından dine inanlar var ama baya. Bilimdeki kuram ve teorilerin değişebilir olması gayet mantıklı çünkü görüp bildiğimiz kadarıyla yorumluyoruz insan olarak eksik anektotlamı yeterli veriyle mi teorem oluşturuyoruz bilemiyoruz. Din kitaplarında yazanlar pek bilimle çakışıyor gibi gelmiyor bana. Bilinmeyen şeylere (ruh/yaratılış vbz.) Din kitaplarında kısmen bahsedilmesi bilimi yalanlamıyor bence. Ki günümüz 21. Yüzyılında baya bir değişiklik oldu bilim dallarında yanlış hesaplamışız gibisinden. Ben daha çok soruma cevap olarak şunları bekliyorum; Ör: biri diyebilirki ben bu dinin adı geçen peygamber ya da bilgi birikimli bir grup tarafından çıkarıldığına ve kitabının yazıldığına inanıyorum kanıtlarıda şunlar ... şunlar ... vbz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 muhammedin evinde çok durmayın başını ütülemeyin adamın, birde muhoya tüm karılar helal kılındı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Next... Bu arada neutrino ya teşekkür cevap için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 kendini yaratıcı yerine koyduğunda bu tarz şeyler yapar mıydın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 https://i.imgur.com/ndFNkAR.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Edriel said: Bu ateist ve deist olan arkadaşlar dine inanmamalarının en belli başlı 3-4 nedenini yazabilir mi ? Beyin fırtınası yapıyoruz da kendi aramızda konu başlığı olsun. Fazla trollemeden (troll üslupla yazılsa da neden belli olsun yeter) Burada buyuk bir hata var ama, dine inanmam icin bir neden yok. Hic inanmadim zaten. Ateizm neden gerektirmez, burden of proof benim uzerimde degil, senin uzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Bir sey iddia edenler tanrilara inananlar yani, benim bir iddiam yok ki nedenim olsun. Olay bir iddiam olmamasindan zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 GERGE said: Bir sey iddia edenler tanrilara inananlar yani, benim bir iddiam yok ki nedenim olsun. Olay bir iddiam olmamasindan zaten.Evrenin başlangıcı yada yaradılışı ile ilgili kesin kanıtlar olmadığı sürece her türlü düşünce iddiadır. Tanrı yok demekte bir iddia yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 İşte o yüzden Agnostisizm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 fizban said: ehaueh turkiye'deki rektorlerinin yarisinin benden az bilimsel makalesi var kuddusibey, sen ne diyon? dawkins agnostik, ateist degil, once bunu kafana sok. sen adam icin eskiden ateistti simdi deist oldu dedin diye oyle olmuyor. ehaueh ben sana bilimsel makale yazamazsın demedim ki fizban bey. adam bundan 10 sene önce ateistti. sonra agnostikim dedi. şimdi de koşar adım deistim olm ben deme yolunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Papa'nın oyunu hep bunlar. Kontrollü muhalefet yaratarak kararsız kitleleri kendi yanlarına çekip tek başına iktidar olma peşindeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 lan ne çok allahsızken allahlı olan karaktersiz bilim adamını seven adam varmış ya. ben çalışmaya devam edeyim. B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komm Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Kanuni said: Sorular geri kalan cevrilemeyen ya da cevrilmemis %10 dan gelirse is zor.. Calisamadim cevrilmemisti hocam da yemez :( %10 çevirilemeyen değil, anlam eksilmesini anlatmak için verdim o sayıyı örnek olsun diye. Yani bu Kuran'daki "müteşabih" denen ayetlerle ilgili birden fazla anlamı olan zamana ve mekana göre farklı yorumlanan ayetler. Zaten anlam eksilmesini önlemek için o tip ayetlerde geçen sözlerin o dönemle ilgili tüm anlamları bir arada verince problem çözülmüş oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 kur-an türkçeye eksiksiz şekilde çevrilemez demek cehalettir. (yeter şu allahsız allahlı agnostik deizme göz kırpan bilim adamı polemiği) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 KuddusiMavra said: lan ne çok allahsızken allahlı olan karaktersiz bilim adamını seven adam varmış ya. ben çalışmaya devam edeyim. B)- daha ne kadar kendinin bile inanmadığın yanlısı dayatmaya calısıcaksın? acıklı artık, komik bile gelmiyo, abzürd bile gelmiyo. utanıyoruz senin adına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 çeto namaza mı başlamış nedir özet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 cuce...sen kendi adına utan. beni karıştırma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 allagabletsin çeto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Kurultayda konuşulacak konu çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Ben senı karıstırmıyorum zaten, gelip yalan yanlıs seyler yazıp bide israr ediyosun. toplumda konusuyosun, herkezin görevi hatalarını söylemek. Bunda utanılcak sıkınılcak bişi yok herkez hata yapar herskez bir sürü seyi yanlıs biliyordur, ama yok inaat işte bu cahil inat kötü ve utanılcak bişi. keşke bu kadar zorlamasan bu ukala ve sımarık tavırınıda bizde utanmasak senın adına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Bak hala... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar