Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayın Seksi SAP Uzmanları

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Bu arada anladığım kadarı ile ufak çaplı bir operasyonsunuz. Ben SAP konusunda hayvan gibi know how a sahip bir şirkette çalışyorum, kendim de uzun süredir product cost planning - purchasing kısımlarını kullanıyorum. Öyle çok sıkışırsan falan sor bana ben bizim uzmanlara bana lazımmış gibi paslarım.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

bingildak said:

Xaenin said:

30k bedava falan ben sana öyle diyeyim.

büyük markalar için öyle olabilir de küçük markalar için öyle değil işte. 105K'a ben personel alırım, asgari ücretle 8 yıl çalıştırırım asdasd. aynı işi yapar azı olmaz fazlası olur. kuracağı iletişim müşteri kartına satışları yazmak, stok düşmek, sipariş oluşturmak. öyle matah bir fonksiyon söz konusu değil.

benzeri entegrasyonu web servisle nebime 3k mı 5k tl e mi ne yapmıştı. kampanya modülleri bok gibiydi orası ayrı.

entegre olmakla da bitmiyor tabii, custom kampanya modülleri yazdırmamız falan gerekecekti üstüne. abandon sap bastım direkt.

depodaki eleman manuel giriyor her bir boku. hacim artınca 2. adam koyucam yanına yapacak bir şey yok.

hacı bu arada olay ztn çalışanın işini kolaylaştırmak değilki erp'de.. sistem üzernde kontrol sağlanması, çalışanların sistemde görebildiği yerleri kısıtlayıp otomatik yaptırması falan. yoksa emin ol patron falan sen işini daha rahat yap diye almıyo :D

yok ben iş veren tarafından kullanışını çok iyi anlıyorum ki mükemmel de sistemler gerçekten. kim geliştiriyorsa elleri dert görmesin ama ufak operasyonlarda hareketi çok kısıtlıyor. özel bir kampanya yapmak istiyorsun mesela, default kampanya tanımları belli, bu kalıplara sığmayan bir şey varsa geliştirme yapmadan aksiyon alamıyorsun veya kayıt dışına çıkman gerekiyor. o da büyük sıkıntı oluyor. geliştirme çok pahalı + yavaş oluyor.

bizim kullandığımız fonksiyonlar çok basit olduğu için hataya yer yok zaten. sipariş giriyorsun. hesaba giren para, depodan çıkan mal kayıt altında faturalı. sadece depodaki adam siparişi eliyle giriyor (zaman, kaynak sarfiyatı), servis tarafından otomatik oluşturulmuyor. hata yaparsa yaptığı anda fark ediyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

bingil

bingildak said:

mokoko said:

bingildak said:

Xaenin said:

30k bedava falan ben sana öyle diyeyim.

büyük markalar için öyle olabilir de küçük markalar için öyle değil işte. 105K'a ben personel alırım, asgari ücretle 8 yıl çalıştırırım asdasd. aynı işi yapar azı olmaz fazlası olur. kuracağı iletişim müşteri kartına satışları yazmak, stok düşmek, sipariş oluşturmak. öyle matah bir fonksiyon söz konusu değil.

benzeri entegrasyonu web servisle nebime 3k mı 5k tl e mi ne yapmıştı. kampanya modülleri bok gibiydi orası ayrı.

entegre olmakla da bitmiyor tabii, custom kampanya modülleri yazdırmamız falan gerekecekti üstüne. abandon sap bastım direkt.

depodaki eleman manuel giriyor her bir boku. hacim artınca 2. adam koyucam yanına yapacak bir şey yok.

hacı bu arada olay ztn çalışanın işini kolaylaştırmak değilki erp'de.. sistem üzernde kontrol sağlanması, çalışanların sistemde görebildiği yerleri kısıtlayıp otomatik yaptırması falan. yoksa emin ol patron falan sen işini daha rahat yap diye almıyo :D

yok ben iş veren tarafından kullanışını çok iyi anlıyorum ki mükemmel de sistemler gerçekten. kim geliştiriyorsa elleri dert görmesin ama ufak operasyonlarda hareketi çok kısıtlıyor. özel bir kampanya yapmak istiyorsun mesela, default kampanya tanımları belli, bu kalıplara sığmayan bir şey varsa geliştirme yapmadan aksiyon alamıyorsun veya kayıt dışına çıkman gerekiyor. o da büyük sıkıntı oluyor. geliştirme çok pahalı + yavaş oluyor.

bizim kullandığımız fonksiyonlar çok basit olduğu için hataya yer yok zaten. sipariş giriyorsun. hesaba giren para, depodan çıkan mal kayıt altında faturalı. sadece depodaki adam siparişi eliyle giriyor (zaman, kaynak sarfiyatı), servis tarafından otomatik oluşturulmuyor. hata yaparsa yaptığı anda fark ediyor zaten.

retail şirketi misiniz?

sadfsadfasfd

bingilların şirketin projesinde bende vardım asfdsadfas
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

oldun said:

a

Bak birde söyle dusun bu kadar SAP danısmanı calısmıyor cayır cayır fatura kesiyor naptın patide takıldım.

https://pbs.twimg.com/media/B3CsoDWIUAEGc0a.jpg

SEN BİZİ İŞİMİZDEN Mİ ETMEK İSTİYOSUN BİLAE!!!...111

ahahahh lan bir dakka ben kendime de vuruyom

http://2.images.southparkstudios.com/blogs/southparkstudios.com/files/2014/04/0806-Took-Jerbs.jpg?quality=0.8
Sosyal ağlarda paylaş

sizin şirket gibi şirketler bi yerden sora danışmanlık firmalarından destek almayı bırakıyolar tek bir kişiden belli şeyler üzerinden destek alıyolar.

tek başına freelance bi danışman bir şirkete proje yapamaz belki ama aktif sap sistemi olan şirketlere geliştirme yapar, rollin rollout projesi varsa onu yapar falan gibi şeyler.

bide freelance çalışan danışmanların ortaklaşa kurduğu küçük çaplı proje şirketleri var. onlarda hala freelance olarak geçiyolar mı bilmiyorum ama az kişi olunca daha iyi para var sap'de. çünkü iş aynı iş aslında. parada aynı para oluyo tabi. sadece dağıtılacağı kişi sayısı az :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...