Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Martian (2015)

moriQ

Öne çıkan mesajlar

Grego said:

prometheus için aynı yönetmene aynı desteği vermedi nasa, röportaj vardı bir yerde. mars için pr diyorum, hala filmi anlamamışsın diyen var.

- Marsta bir astronotun hayatta kalma hikayesini olabildiğince gerçekçi anlatmaya çalışan bir kitabın filmi.

vs.

- 2 milyar yıl önce dünyaya gelip bizi yaratan, sonra da öldürmeye karar veren uzaylıların gezegenine gidiş filmi. Bu arada insansı androidler ve üstün teknolojili predatorlar falan var evrende.

Kardeş mantık zincirine hayran kaldım. Aynı karar süreçlerini civ oynarken, hatta su içerken bile kullanabilmen evrim adına büyük başarı.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmde herşeyin bukadar kolay olması sizede garip gelmedi mi yahu?Adam marsta karnına mızrak gibi demir girerek hayatta kaldı,sanki evinin arka bahçesinde takılıyormuş gibi davrandı.Film bana marsta yaşam mücadelesi hissi vermedi.Bildiğin yazlığının bahçesinde takılan botanist ve anılarını dinledik bi 45 dakika..

Sosyal ağlarda paylaş

sen benim dediğimi kendi kişisel evriminden geçip böyle tanımlarsan elbette evrim adına büyük bir başarı oluyor axedice. evrimimden çık, kendin evril karşim.

evrim demişken herhangi bir primatın anlayacağı şekilde yazayım.

nasa aynı yönetmenin marsla ilgili filmine normal kurgusal danışmanlığı aşacak bir destek vermeyi terchi etti. prometheus ta gemi marsa nasıl iner, araçların tasarımı nasıl olmalı gibi makyaj desteğinden daha fazla.

ama hangi filmin desteklenebilir, desteklenemez olduğunu seçmiyoruz. ben seçmiyorum, sen seçeceksen seç. ben filmi kötü yapan şeyden bahsediyorum. nasa nın, herhangi bir filmi, pr yaparcasına tercihi ve desteklemesi.

onların dahil olduğu film, onların desteği sayesinde gereksiz bir şekilde pürüzsüz, kolay ve kusurdan uzak. doğal değil senaryo. gerçek bir inişi çıkışı yok filmin; uzay ile ilgili en büyük sorunlardan biri o kadar yıl insanı bir geminin içinde nasıl ruhsal durumu bozulmadan tutmak iken, marsta su bulup kirletmemek adına bile kaç türlü hesap yapılırken, adamın şehrin hayhuyundan uzak ege kasabasına taşınmışcasına marsta patates yetiştirmesini bize bilimsel bir çerçevede anlatıyor diye avel avel izleyip etkileniyorsanız o sizin tercihiniz oluyor.

profesyonelce trolleyeceksen, evrimin çok tatlıştan girmeyecen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yazip cizen biri degil de bilimle icli disli olan biri olsan anlicam su tepkilerini de degilsin, ona ragmen ne sacma diye bok atiyosun. Tamam begenmediysen begenmedin de, adamlar Asimov romani gibi film cekmisler. 10 numara 5 yildiz.

Buna ragmen kahve agziyla "olur mu yea oyle" diyorsan, o senin cahilligin artik, filmle alakasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

NASA bugüne kadar yazılmış muhtemelen en gerçekçi uzak bilimkurgu romanının, film uyarlamasına yardım ettiği için, film kötü oldu. muhteşemmiş mantık

adam kitabı yazarken onlarca NASA görevlisi ve botanist ile brainstorming yaptığı için, kitap da kötü zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...