Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Martian (2015)

moriQ

Öne çıkan mesajlar

the walk patlamış, yokmuş fazla gideni usa box office öyle diyor.

yanlış okumadıysam imax olarak amerikada da girmemiş martian, hepsine walk dayamışlar. 2m anca gişe yapmış lel. bitti artık zemeckis spielberg dönemi. konu zaten kısır.

daha sonra girecekmiş martian imax ama bize gelir mi bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

Uzay'da tek başına kalmışlık ve bunu yansıtması açısından evet.

+ Kevin Spacey.

Do not open before watch

Iron Man muhabbeti, Çin'den yardım isteme, aynı disko müzik esprisinin 4 kere tekrarlanması, züper nerd zencinin nasa yetkililerine yaptığı komik gösterilmeye çalışılmış sunum sahnesi vs... Daha sayamadığım onca sahne.

Hatta düşündüm şimdi

6/10

bidakka sen neil degrasse tysona laf mı ettin?
Sosyal ağlarda paylaş

dur geliyorum. kopipaste yapayım son yazdığımı.

yahu onu biliyorum, yapılan herşeyin bilimsel açıklaması mevcut filmde ve gerçekte. ama HİÇ Mİ SORUN ÇIKMAZ arkadaş. dünyayı dön, yörüngeden geri marsa uç, havada kap erzağı. bu kadar mı naif bir yer uzay ulan derler adama. bak yer çekimsiz ortamda ironman geyiğiyle adam yakalamaya daha birşey demedim bile.

yani özeti gerçekçi olmamış. mars pr çalışması bildiğin. alıştırıyorlar heralde ufaktan.

Sosyal ağlarda paylaş

@grego

nasil izledin filmi ben onu anlayamadim. Nasil "hic mi problem cikmaz" ?
Olabilecek HERSEY ters gidiyor, kitabin da filmin de olayi o zaten.

Tek problem olmayan yer zaten o -leap of faith- kismi ironman esprisi ile yaptigi, o da plot armor artik o kadar olacak.

Sosyal ağlarda paylaş

Grego said:

dur geliyorum. kopipaste yapayım son yazdığımı.

yahu onu biliyorum, yapılan herşeyin bilimsel açıklaması mevcut filmde ve gerçekte. ama HİÇ Mİ SORUN ÇIKMAZ arkadaş. dünyayı dön, yörüngeden geri marsa uç, havada kap erzağı. bu kadar mı naif bir yer uzay ulan derler adama. bak yer çekimsiz ortamda ironman geyiğiyle adam yakalamaya daha birşey demedim bile.

yani özeti gerçekçi olmamış. mars pr çalışması bildiğin. alıştırıyorlar heralde ufaktan.

Kharon diger konuda yazdi abi bak cevabini. Onu oku, bunu alintila, devam edelim.

http://forum.paticik.com/read.php?11,7650616,8205982#msg-8205982
Sosyal ağlarda paylaş

filmi izlemedim, kitabı okudum. ters gitme olayıyla ilgili:

her şey ters gidiyor ve her şeyi çat çat çözüyor herif. bu yüzden aslında bir noktadan sonra "heh şimdi bakalım ne problem çıkacak da bizim mcgyver çat diye çözecek acaba?" diye beklemeye başlıyorsun. bari NASA ile etkileşim daha fazla olaydı da, NASA falan yardım edeydi 3-5.

ha ama bütün bunlara rağmen muhteşem akıcı ve güzeldi kitap. filmin de her yerde aldığı puanlara bakınca aynı kalitede olduğu gözüküyor. bu hafta içinde gidicem inşallah.

Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

@grego

nasil izledin filmi ben onu anlayamadim. Nasil "hic mi problem cikmaz" ?
Olabilecek HERSEY ters gidiyor, kitabin da filmin de olayi o zaten.

Tek problem olmayan yer zaten o -leap of faith- kismi ironman esprisi ile yaptigi, o da plot armor artik o kadar olacak.

biri ölmeden o aksilik hissini alamıyorum ben ya. filmin sonuna kadar süpriz birşey bekleyip durdum di yüzünden, o sondaki dediği olay ironman miş meğersem. beklentiyle gitmenin sonucu oldu. imdb 8.5 da gayet beklenti yükselten birşey.

hah, sabonis beni daha net ifade etmiş.

çok kolay ilerliyor, tamam aptala anlatılır gibi herşey açıklanıyor ama matt karşim hakkaten, uzayın doğukan mançosu heralde. öyle bir survival yok.

Sosyal ağlarda paylaş

Grego said:

biri ölmeden o aksilik hissini alamıyorum ben ya. filmin sonuna kadar süpriz birşey bekleyip durdum di yüzünden, o sondaki dediği olay ironman miş meğersem. beklentiyle gitmenin sonucu oldu. imdb 8.5 da gayet beklenti yükselten birşey.

Bir kişi dahi ölse filmin hiçbir anlamı kalmazdı farkındasın değil mi? :)

Sosyal ağlarda paylaş

spark piramitten ban yemişsin, geçmiş olsun karşim. istediği milleyetçiliği yapabilir film elbette de, buraya sadece beğenenler mi yazabiliyor?

filmi beğenemedim, sebebi de açık, herşey fazla yolunda gidiyor, gitmese bile sabonis in dediği gibi anında çözüm üretiyor herif. çaresizlik yok, adamın o kadar zamanı tek geçirmesine rağmen, ruhsal psikolojik durumu hep şeker kız candy. karakter hiç çözülmüyor, çözülse de çok üzerinde durulmuyor.

ve poşet. poşete ben fena taktım. mekik deviren fırtına yada marstaki versiyonu herneyse, yaşam alanının kapısındaki poşete birşey yapamıyor he mi. hadi onun da bilimsel açıklaması olsun. onu da kabul edelim. ama adamın bu kadar amacına odaklanmışi taviz vermeden, herşeyi çözüp, sonuca böyle kayar gibi ulaşması, fazla mükemmel.

Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Bu arada

NASA yardim ediyo zaten. Haberlesiyolar bi yerden sonra, soyle yap boyle yap diyolar.

filmi bilmiyorum, kitapta

NASA ile 3-5 iletişim kuruyor, sonra iletişimin mına koyuyor watney, yani NASA bi alo diyor sonra kayboluyor.

Grego said:

sene 2015 hala amariganın arkada kimseyi bırakmayız tribi devam ediyor. allahtan kara şahin bir kere düştü. holivud kezbanlığı bu bildiğin. savunmayın bari. filmin anlamı 1 kişiyi kurtarmak üzerine değil ya.

abbbbbbbbbooooooooooooooooooo asfuhsdaufasdufha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...