Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün ne yesek? / Tariflerimiz bardak ve kaşıkladır


Drall

Öne çıkan mesajlar

abi internette okunur evet. hatta aynı şeyi tutorials bölümü için de söyleyebilin. çünkü hepsi internette vardır, yok diyemen. ama işin olayı senin benim gibi casual adamların vereceği ufak tüyolar, küçük detaylar. o yani. yoksa internette herşey var. ama şurda birisi çıkıp "beyler ben ete dereotu sürdüm, güzel aroma verdi bi deneyin" dese olay değişir yani anladabiliyom mu. çünkü burdaki adam daha samimi. ha mesela drall tandır/slow cook demiş ne güzel. ben bunu irdelicem şimdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Kalamar tarifi olan var mı ya en serisinden özet? Taze kalamar aldım temizledim zarını soydum duruyo şimdi öyle. İçine mantar soğan sarımsak peynir vs doldurup kalamar dolması yapiyim dedim ama çok da yorgunum, kolay mı bunu yapması? Daha önce hiç yapmadım, hızlı oluyo mu? Halp

Ya da bu temizlenmiş kalamarı yarına sakliyim desem nası sakliyim? Zeytinyağlayıp mı sakliyim napiyim?

Şu stir fry güzel bişeye benziyo ama hakkaten yorgunum, kalamar için olan kombinasyonu biri özet geçebilir mi sdg

Son edit: mutfağın da toplanması gerekiyomuş daha, kalamar yalan olur. Zeytinyağlasam sğa kalır mı yarına? Cumadan beri dolapta duruyodu bugün temizledim daha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kalamarı halka halka kesicen.

Ondan sonra 1 kilo kalamara 2-3 çorba kaşığı şeker+soda(bira daha güzel olur) 1 çay kaşığı tuz atıp iyice yoğurucan. Kalamar köpürür zaten.

Çok iyi ovalayıp yoğurman lazım o köpüğü gitsin diye.SOnrasında (4-5 saat) una bulayıp çok kızgın yağa at.

Zeytinyağında kızartma olmaz. Kanola, ayçiçek ya da mısır özünde yapman lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yarına saklıcam şimdi hiçbir şeye uğraşamam. Bi de zeytinyağında kızartma yapılabilir yavaş ısıtırsan, ama bu ayrı bi tartışma konusu. Kanola yağını mutfağıma sokanı evden kovarım btw

Dolma yapmak için de sodada bekletmek lazım mı? Evde karbonat ve yoğurt var, yoğurtta falan bekletsem karbonatlayıp, ya da karbonatlı suda bekletsem olur mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/balik-yemekleri/kalamar-dolma

Al bro dolma tarifi güzel gibi ama pastırma falan da var bunda beğenir misin bilmem.

He bi de ızgaraymış bu yapabiliyosan ızgara daha güzel olabilir..

http://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/balik-yemekleri/citir-kalamar

Buda klasik balıkçılardaki cips tarzı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Izgara yapıcam ben de harcını pişirip, bakiyim bi tarife eyv. Peki yarına nası saklıyim bu kalamarları? Karbonatlı suda 3 saat diyo ama 15-20 saat beklese sıkıntı olmaz herhal?

Şu tarif de hoşuma gitti: http://yemek.com/tarif/kalamar-dolmasi/#.VwpKetS3yrU

Yarına kadar zeytinyağında bekletip yarın karbonatlı suya koyduktan sonra harç hazırlayıp sonra da ızgara yapmaya karar verdim. Yemek yaparken operasyoel zekam yerlerde gezdiğinden fotoğraf çekemiyorum malesef ama güzel olup olmadığını söylerim sdfg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben atmıcaktım hatun yok yok yapılmaz ondan bişi dedi attım ben de boynum kıldan ince diyip :( neyse dört tane kalamar zaten, beğenirsem haftaya alırım bi daha. Ne yapılıyo oralarıyla?

Zaten temizlerken birinin mürekkebi patladı, bol suyla duruladım falan ama etinin birazı boyandı sdkf

Nası da tüm suçu kıza kitlemişim yalnız ha kendimden tiksindim bi an
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...