Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oy ve ötesi

Suark

Öne çıkan mesajlar

Bu sene sandık kurulu başkanı seçim sistemi değişti. Eskiden devlet memurları atanıyordu(genellikle öğretmenler), bu sene partilerin gösterdiği adaylar arasından kurayla seçildi.

İmkanınız varsa üşenmeyin sandık başına yazılın, bütün gün duramam uzaktan geleceğim vs. demeyin. 10 saat değil, 5 saat dursanız bile hiç yoktan iyidir. Adamlar böyle bir kontrol olduğunu bilirse, daha dikkatli davranmak zorunda kalır. Sandık başı ve oy sayımı önemsiz değil, %1 fark eder nereden baksanız.
Üstelik mevcut olduğumuz sandıklardan ıslak imzalı tutanağı sayım biter bitmez alıp veya fotoğrafını çekip merkeze iletiyoruz. Böylece resmi sonuçlarla karşılaştırma fırsatı doğuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

valla, yerel seçim 2 sandık ve 4 pusula olduğu için çok daha yorucuydu. Yine yorulacaksın ama tatmin olacaksın, yani akşam sonuçlar açıklandığında elimden geleni yaptım diyeceksin.

CHP'liler çoğunlukta deyip geçme, bir kere CHP'nin müşahiti dahi olsa sandıkta, adam ne kadar uyanık, ne kadar enerjik, en önemlisi ne kadar biliyor.
40 türlü sorun çıkabiliyor, eğitimlere girmediysen de oku öğren. Göründüğünden daha komplike. Bina başkanı sağlam sorumluluk.

Kesinlikle, bütün ekip bir kez buluşmanız lazım(tabi gelebilenler). Seçim günü kim kaçta gelecek, kim nereden gelecek, ne yapılacak bunları yüz yüze konuşmanız lazım.

Çok kritik noktalar var, mesela senin bina sorumlusu olarak 7'de orada olman gerekiyor. Zarflara mühür vurulma işlemi var, bilinen seçim hilelerinden biri seçmenlere doldurulmuş oy pusulasını vererek boşunu getir diyorlar, getirirse para veriliyor.

Bunun önüne geçmek çok kolay, sabah zarflar mühürlenirken her zarfta mühür aynı yere vurulacak(mesela sol alt köşe) bundan farklı bir yerde mühür olan zarf çıkarsa sandıktan geçersiz olacak. Ama bunun için sandık kurulu başkanını ikna etmen gerekiyor, ikna etmek için işlem sırasında orada olman gerekiyor :).

Kolay gelsin, sakın cayma, vebali büyük olur.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

ya bina başganı oldum

milleti organize ettim de eğitimlere hiç girmedim
başganlık yapacağım okulda da %90 CHP falan çıkıyor :)

değer mi değmez mi saatlerce beklemeye çalışan adamım zaten bi pazar tatilimiz var

bi gaza geldim de gün yaklaştıkça üşeniyorum

yorulduğuna değmez
Sosyal ağlarda paylaş

WaNTeD said:

parti sahip çıksın oyuna

o oy senin oyun partiden önce. O oyun sonucu senin hayatını da etkiliyor. Ayrıca bir parti bünyesinde çalışmanız için de hiç bir engel yok, parti insanlardan bağımsız soyut bir şey değil. Girersin istediğin parti örgütüne çalışırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

verdiğim oy hiç etkilemedi bugune kadar öyle düşünürsek, herhangi bir parti için zaten niye çalışayım. oyun nemasını alacak olan parti %99.999999 ki hani ıslak imzalı sonuç vs geçen seçimde de topladık gönderdik karşılaştırıldı vs hiç değişmedi tutarsızlıklara rağmen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...