Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Waterloo


Ardeth

Öne çıkan mesajlar

Buyrun sizinde içinizde kaldıysa waterloo savaşının simülasyonu, sonucu değiştirebilirsiniz :) artık ölsemde gam yemem :p

http://www.pbs.org/empires/napoleon/n_war/ibs/

''French Major Victory - Wellington's army is decimated and Blucher's mauled. With Brussels captured many of Wellington's remaining troops defect back to their former master. With so few remaining troops left, Wellington embarks for England and safety. Left without its allied supporting army the Prussians decide to make the best of a bad situation and make peace with Napoleon. Austria and Russia with two allies now gone, quickly follow suit The napoleonic era continues.''[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler


[Bu mesaj Ardeth tarafından 23 Ocak 2005 20:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Taktın olm Ardeth şu Napolyon'a. Yenildi işte herif, efsaneyi bitirdi orada. Bırak artık, öyle olsaydı böyle olsaydı, traaaaş.

Kendine gel ey Türk evladı, Napolyon'dan ne istiyorsun Fransız değilsin alooo :)[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Heh hemen böyle olaylarıda milliyetçilik duyguları ile yorumlayan insanlara ne desem bilmiyorum. Valla siz benim yada kendinizi Türk olduğunu belirtme ihtiyacı duyuyorsanız bence sorunu yanlış yerde, yanlış kişilerde arıyorsunuz, yanlış kişilere laf atıyorsunuz. Ha böyle hareketlerlede Türklüğü yüceltmek yerine dibe gömüyorsunuz, budur.

Yani diyceğim şuki ben kendi çapımda eğleniyorum, böyle tarihi savaşları severim karşıma geldikçe böyle takılırım incelerim. Ben kendi çapımda eğlenirken gelipte bence gereksiz laflar etmeye gerek yok değilmi? Bir insanın Türklüğünü ve vatanına olan yararını kuru sözleri ile değil ilerde yapıp yapamayacağı işleri ile ölç.

[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler


[Bu mesaj Ardeth tarafından 23 Ocak 2005 23:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bravo Ardeth
Taktırdın dün akşamdan beri waterloo da waterloo.
Şimdi çocuğum, burada söyleyip duruyoruz, tarihte "miş muş olsaymış bitseymiş" yoktur. İngilizcede bunu "If only my aunt had balls, she would be my uncle" şeklinde gayet güzel izah etmişler.
Demek ki, gidip kafaya boş boş takmıyoruz, vatana millete faydalı işler yapmak varken.
İnadında devam edersen, sana Türkçe'de bu durumu açıklayan deyimi söyleyeceğim amma velakin yörünge dışına uçmayalım akşam akşam.
Tövbeeeee....
EDİK: Tarih şakaya/eğlenmeye gelmez!
[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.

[Bu mesaj Deli_Haci tarafından 23 Ocak 2005 23:19 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Deli_Haci tarafından 23 Ocak 2005 23:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu waterloo savaşının işlendiği çeşitli oyunlar vardı bir zamanlar, hex'li mex'li gerçi pek iç açıcı değil ama meraklısı orada değiştirebilir tarihi istediği gibi.. :-)

ha bu arada waterloo'yu kazansa bile öyle hemen herkes pes etmezdi, napolyon ilerleyene kadar rus ve avusturya orduları yardıma gelirdi. napolyon'un tek kaybettiği savaş da waterloo değil benim bildiğim..

blücher ama hızır dede gibi yetişti savaş meydanına, almanlar daha o vakitten başlamışlar blitzkrieg olayına.. 8-)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

napolyon o prusyalıları bulmak için 30000 kişi yolluyo ama herifler az farkla sıyırıyor adamları :p sonra boş boş dolaşıyolar çayırda :p Ama tabi mutlaka bir olmadı, ikincisinde nereye kadar hehe. Osmanlıların nizamı cedit ordusunada yeniliyor sanırım bir kere, ama herhalde pek ciddi bir savaş değil çünkü pek ballandırmıyor kimse o savaşı.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mısır'daki çarpışmaları diyorsan iyi bilmiyorum pek ama ingilizlerle beraber savaşılıyor sanırım. john keegan'ın kitabında vardı, oradaki ingiliz subaylar "osmanlı askerleri fransızlar geri çekilince takip etmek yerine ölüleri yağmaladı" filan diye anlatmış.. bilmiyorum detayını ama osmanlı o vakitlerden hemen sonra kavalalı'yı yenemezken napolyon'u nasıl yener pek bilmiyorum.. :-) ama dediğim gibi biraz araştırmam gerek..

işte napolyon cesareti ve yeteneğini görünce hayran kaldığı bir türk askerini özel koruması olarak alıyor, adam sarıkla cübbeyle filan geziyor yanında, böyle tablolar var..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir yenilgi olduğundan eminim hatta III.Selimin kurduğu nizamı cedit ordusu işte. Ama bende detaylarını fazla görmedim belkide sadece bir çeşit geri çekilme vs falandır.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

napolyon'un Mısır macerası imparatorluk yıllarından önce "toy" bir generalken vuku buluyor.Esasen Mısır'a çıkartma yapan Fransızlar,İngiliz donanmasının müdahalesiyle denizde dağalmış ve ikmal yollarından yoksun kalmışlardır.Sonuçta,yanılmıyorsam Suriye dolaylarında bozguna uğrarlar,paçayı kurtarabilenler zar zor Fransa'ya kaçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...