Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi Mayalı Artisan Ekmek


Drall

Öne çıkan mesajlar

imamizer said:

kedili pis öğrenci evinden ekmek almam ben. kıl vardır o evin heryerinde. osbirli ellerle dokunulmuştur herşeye.

http://static.fjcdn.com/gifs/Legit+axe+throw+seem+legit_0b673c_3616533.gif


Bu arada son yaptığım ekmeği dilimlerken bi tane kedi kılı denk geldi o kadar dikkat etmeme rağmen, o yüzden satış meselesini iptal ediyorum dostlar. İsteyenler iletişime geçsin maya yapmayı da ekmek yapmayı da öğreteyim kendi bildiğim yöntemlerle. Ya da internetten araştırıp yapın yani bi şekilde. Kolay iş. Hem lezzetli hem sağlıklı hem doyurucu hem eğlenceli. Win-win
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

imamizer said:

kedili pis öğrenci evinden ekmek almam ben. kıl vardır o evin heryerinde. osbirli ellerle dokunulmuştur herşeye.

http://static.fjcdn.com/gifs/Legit+axe+throw+seem+legit_0b673c_3616533.gif


Bu arada son yaptığım ekmeği dilimlerken bi tane kedi kılı denk geldi o kadar dikkat etmeme rağmen, o yüzden satış meselesini iptal ediyorum dostlar. İsteyenler iletişime geçsin maya yapmayı da ekmek yapmayı da öğreteyim kendi bildiğim yöntemlerle. Ya da internetten araştırıp yapın yani bi şekilde. Kolay iş. Hem lezzetli hem sağlıklı hem doyurucu hem eğlenceli. Win-win


öyle itliğine yazmıştım ben onu ya. üzüldüm şimdi.

adam çok dürüst ve titiz beyler. istanbulda olsam kesin ekmek alırdım senden. ciddiyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wazzaptan konuşalım yavuzcum
Tarabyada bi değirmenci var, evine taş değirmen kurmuş rizeli bi amca. Ondan alıyorum unlarımı. Hacıosman'da inince orman gibin bişeyin olduğu çıkıştan yürüyosun aşağı doğru, karfur var ordan sağa dönüyorsun dümdüz yürüyorsun, orda rizeli değirmenci diye sordun mu gösteriyo teyzeler.
Kendime genelde beyaz ve çavdar kullanıyorum, tam buğdayını henüz denemedim oranın. Beyaz unu baya güzel ama çavdarı çavdardan çok tambuğdaya benziyo bence. Tam alman çavdarı değil yani en azından. Tam alman çavdarını birkaç yere ekmek yapıp satan bi arkadaşım bulmuştu bir sefer bir yerden birisi aracılığıyla(gerçekten böyle oldu sdf) sonra o da bi daha bulamadı. Sorarım ama var mı haber diye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Wazzaptan konuşalım yavuzcum
Tarabyada bi değirmenci var, evine taş değirmen kurmuş rizeli bi amca. Ondan alıyorum unlarımı. Hacıosman'da inince orman gibin bişeyin olduğu çıkıştan yürüyosun aşağı doğru, karfur var ordan sağa dönüyorsun dümdüz yürüyorsun, orda rizeli değirmenci diye sordun mu gösteriyo teyzeler.
Kendime genelde beyaz ve çavdar kullanıyorum, tam buğdayını henüz denemedim oranın. Beyaz unu baya güzel ama çavdarı çavdardan çok tambuğdaya benziyo bence. Tam alman çavdarı değil yani en azından. Tam alman çavdarını birkaç yere ekmek yapıp satan bi arkadaşım bulmuştu bir sefer bir yerden birisi aracılığıyla(gerçekten böyle oldu sdf) sonra o da bi daha bulamadı. Sorarım ama var mı haber diye


şunu sonra okudum ya pardon bu amca onu yapmıyordur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de o konuda çok hassasım, önceki sayfalarda yazdım zaten bu un unbleached flour renginde direkt, hafif sarımtırak. Piyasadaki tambuğday unlar da hayvan gibi ilaçlı unların kabuğu soyulmadan öğütülmüş unlar olduğu için kullanmıyordum. Bu adamdan da buğday nasıldır bilemediğimden tambuğday almadım hiç. Bi de halam köyden kendi unundan yolladığında da çok hoşuma gitmemişti tam buğday, mayamı beslemekte kullanmıştım sadece. Bugün yarın gittiğimde de on kilo beyaz alcam zaten, bi bel kilo da tambuğday taşıyacak gücüm olmaz muhtemelen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...