Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi Mayalı Artisan Ekmek


Drall

Öne çıkan mesajlar

İyi günler. Bir seneden fazladır ekmek almıyoruz eve. Hep kendimiz yapıyoruz, acaba dedik satsak ilgilenen olur mu ya da uğraştığımıza değer mi, zor iş sonuçta. Cihangir taraflarında oturup (buralarda ekmek alacak bi datlı maya var düzgün, orada da 350-400 gr ekmek 8 lira) almak isteyen, denemek isteyen vb olursa ses etsin. Ben kilosunu 10-12 liradan satmayı düşünüyorum, çok hoşunuza gider de bunun hakettiği daha fazlası kardeş derseniz fiyatı arttırabilirsiniz :) ayrıca bazen şanssızlık eseri içi çiğ kalabiliyor ya da fazla pişmiş olabiliyor, standardizasyon yok sonuçta öğrenci işi ekşi mayalı el yapımı ekmekten söz ediyoruz. Öyle durumlarda ekmeği alıp parayı veririm anında, o yüzden kargo ya da avcılar beylikdüzü falan değil de bu tarafta olan patileri tercih ederim.
Çavdarlı, tam buğdaylı, sade beyaz, sade çavdar, sadeye yakın tam buğday (sade tambuğdayda sıkıntı oluyo, hiç kabarmaması bir yana tadı da bi garip oluyo) yapabilirim. Bilgisayara geçince fotoğraflarını da yüklerim yaptığım ekmeklerin. Bu arada ekmeğimiz el değerek üretilmektedir. Unu da tarabyada bi taş değirmen var ordan alıyorum baya güzel bir un. Beyaz un hafif sarıya çalan köy unu gibin bişey. Onun da resmini koyarım, kimyasallarla beyazlatılmış o kar beyaz unlardan değil yani. Sabah çavdarlı ekmekten iki dilimle kahvaltı yaptığımda öğle yemeğini atlayıp saat iki gibi yemek yemeyi hatırladığım oluyo, tok tutuculuğu ciddi anlamda başarılı yani

Unutmayın, ne yiyorsanız osunuz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ekmek o ekmekten değil kardaş. Bunu yiyen ölmez

Ha bu arada isteyene ekşi maya da vereyim. Kendi ekmeğini kendi yapan insan kadar beni mutlu eden çok az şey var


Fırın olarak arçeliğin inox ankastre bi fırını var onu kullanıyoruz. EYM gereksiz bir şey bence, ya ekmek yoğurma mikseri alırım param olsa, ya da daha büyük bi tezgah yaptırırım eve. Ekmek yapma makinesi son alacağım şey. Ekmeğin boyutuna ve şekil talebine göre döküm tencere(yuvarlak), döküm tava, çelik(alu da olabilir ama alaşım bi kap,bu bibuçuk kiloluk ayvalık tostu tadında sandviç ekmeği çıkarıyo) ya da teflon ekmek kalıbı(standart bunu kullanıyorum, ikeadaki gri teflon. Bulaşık makinesine atmıyorum ve en ufak birizik olmaması için maksimum özenle kullanıyorum) kullanıyorum. Kendime pratiklik açısından teflonda yapıyorum hep. Tost ekmeği boyutlarında bir şey çıkıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

neyde yapıyosunuz peki nasıl bi fırın? ekmek yapma makinası almayı planlıyorum ben kullananlar memnun hep.

Alma abi ekmek makinesi,kafadan ilk 3 ayda 7-8 kg alıyorsun,gecenin yarısı,sabahın körü farketmiyor sıcak ekmek cıkınca normalın 2-3 katı ekmek tüketiyorsun,ekmek içine katılan fındık fıstık,zeytin,peynir vs de cabası
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek yapmaya başladım 67kg, o kadar zaman geçti hala böyleyim. Ki arada açma, simit, poaça, pizza, pide vs her tür hamurişine abandık. Zeytinli ekmekler, cevizli pekmezli ekmekler vb de cabası. Her türlü girin ekmek yapma işine. Un ve maya güzel olursa kilo almazsınız, harcarsınız yediğinizi. Ama pakmaya ve söke unla yapacağın ekmekle seni temin ederim ki bufaloya falan dönüşürsün
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İsteyene yapmayı öğretir ve ekşi maya da veririm diyorum abi zaten, niye şimdi yakıştıramadımlar falan :( cüce 500 kapora artı bi beyaz ekmek yolla vereyim adresi sdf
Pazartesi sınavım var, ondan sonra iletişim bilgileri, ekmek fotoları falan her şeyi paylaşayım. Şimdi paylaşsam da ekmek yapacak vaktim yok pazartesiye kadar. İyi günler herkese
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çalmanın başında hem yok. hem yarısını okuyosun hem de kitaplığına hapasdiyosun kısmının altını çizmiştin. böyle beni kitabı hem okumayıp hemde kendine saklayan bencil kitaplığında gösteriş için kitap saklayan salak insan olarak gösterdin :( gönderiyim bak ilgini fazlasıyla çeker emin ol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahah pardon ya saldırmışım resmen sdfrgb

var bu aralar öyle bi sıkıntım, laflarımla tokatlamaya çalıştığımı söylüyo sınıfımdaki insanlar da. gitsem mi bi psikiyatra acep. neyse

ekmek fotolarından buldum bilgisayara geçince, imgur'a girmiyo ama benim modem niyeyse, başka bir foto yükleme sitesi bakıyorum

aile evi burası karşim. kedi konusunda da baya dikkatliyiz esasen, henüz başımıza gelmedi ekmekten kıl çıkması ama bilemedim de bak şimdi. ben bi iki ariyim ekmeğin içinde kıl, eğer çıkıyor da ben farkında değilsem satış işinden vazgeçeyim haklısın o konuda. ha iddia ediyorum içinden kedi kılı çıkacak olsa bile beyaz ekmekten iyidir sdf
ama isteyene ekşi maya verip yapmayı öğreteyim bak, cidden yemeyin o hazır ekmekleri. pakmaya da kullanmayın. yaptığımız pizzaların, pidelerin falan da fotoğrafını koyayım hatta ekşi maya konusunda gaza getirmek için sizi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

yav said:

ben alırım ya, 500 gram olur mu?
geleyim bi kedinizi de seveyim


Sana satmam olm. Gel yapmayı öğreteyim, uğraş olur hem. Ama eylemin 27 tane finali var, bu ara gelme dışarıda buluşalım sdf

para vermem zaten ya bira ısmarlardım sdf
benim fırınım yok maalesef :/
kolay gelsin selam söyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...