Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bankacı pati var mı? Ya da para sihirbazı pati?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

frostbite..abi o parayla ank izmir ist de degilsen herhangi bir universite sehrinde 2+1 ev alabilirsin arti cikarsan 1+0 2 daire bile gelebilir.daire basina da min 500 kira cakarsin..1000 1200 civari aylik eline para sayarlar arti evin deger kazanci yanina kar kalir..

standart anadolu emlak yatirimcisi hikayesi -kahvehane hesapcisi..
Sosyal ağlarda paylaş

Bende buna benzer farklı bir soru sorayım;

Şimdi her ay 1400TL civarı bir para geçiyor elime ama benim olmayan. 1 aydan başlayıp 12. aya kadar süren. (Tanıdığım Almanya'da ikamet eden bir arkadaş Türkiye'de emekli konumda ve emekli maaşı diyelim.)

Bu kişi ara sıra tatillere geliyor. Genelde her yılın 5-6 ayları arasında TR'de oluyor. Biriken anaparasını dışında ben bu parayı nasıl işletip kendime ekstra bir kazanç sağlarım :D :D

Tanıdık konusunda sıkıntı yok. Kendisi önerdi zaten değerlendirebiliyorsan benim burada olmadığım vakitlerde değerlendir parayı diye.

Var mıdır bişeyler ana para miktarına dokunmadan her ay bu paradan birşeyler elde etmenin yöntemi?
Sosyal ağlarda paylaş

110k'nın senin toplam varlığının ne kadarı olduğu ve 110k'nın ne kadarını riske edebileceğine göre değişir.

Frostbite said:

abi ben bunu yeni gordum.hala dedugin sey gecerlimi.isbankasi mevduatda 110k var ayriyetden 3k dolar falan biriktirmeye basladim.bu dedigin akbank hesabina girelimmi? dediklerin hala gecerlimi?

Borastus said:

dogru adrese geldin.

bireysel emeklilik iyidir amaa adı üzerinde emeklilik için geçerli birşey bu. yani normal bir yatırım gibi düşünmemek gerek. böyle 2-3 yıl sonra paramı çekeyim mevzusu olmuyor. yoksa yüzde 25 ekstra hiçbir yerde bulamazsınız.
sistemden erken çıkarsanız devlet verdigi parasını geri alıyor (10 yıldan sonra yarısını), banka da kendince bir para çekiyor. emekli olma yaşı ise 58 falan.

peki ne yapayım dersen akbank ın yabancı bir yatırım fonu var

https://www.akbank.com/tr-tr/urunler/Sayfalar/Akbank-FT-Fonlari.aspx

baya iyi bir getirisi var 3 yılda yüzde 80 falan getiri getirmişti ama usa borsasının iyi durumundan da kaynaklanıyor.

genel karşılaştırma surda var istedigini seçersin.

http://www.fonmarket.com/analiz/tur/yatirim-fonlari-para-piyasasi-likit-fonlar
Sosyal ağlarda paylaş

khazadum said:

Bende buna benzer farklı bir soru sorayım;

Şimdi her ay 1400TL civarı bir para geçiyor elime ama benim olmayan. 1 aydan başlayıp 12. aya kadar süren. (Tanıdığım Almanya'da ikamet eden bir arkadaş Türkiye'de emekli konumda ve emekli maaşı diyelim.)

Bu kişi ara sıra tatillere geliyor. Genelde her yılın 5-6 ayları arasında TR'de oluyor. Biriken anaparasını dışında ben bu parayı nasıl işletip kendime ekstra bir kazanç sağlarım :D :D

Tanıdık konusunda sıkıntı yok. Kendisi önerdi zaten değerlendirebiliyorsan benim burada olmadığım vakitlerde değerlendir parayı diye.

Var mıdır bişeyler ana para miktarına dokunmadan her ay bu paradan birşeyler elde etmenin yöntemi?

En mantıklısı bir tane banko bir tanede riskli kupon yapıp parayı iki parça halinde basmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...