Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bankacı pati var mı? Ya da para sihirbazı pati?

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

ya anlamıyorum. demo hesap normal ortamda normal değişkenlerle sanal parayla işleyen bişey. ne farkı var abi ne demek demoyla olur.

demoyla sadece risk alabilirsin çünkü oyuncak para o

Yok aynı diyorlarda fark ediyor... masus kazandırtıyorlar aynı değil veriler

http://www.youtube.com/watch?v=gDvf-YBs2rs
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar, profesyonelim ben, yazdiklariniz iddia ettikleriniz falan gozlerimi yasartiyor napiyorsunuz abi siz...

gidin acilen goldman'a basvurun lutfen, gunde 15% kazaniyorum garanti, diplerden gbp/jpy aliyorum cok klasim falan diye.

Yahu napiyorsunuz arkadaslar, bankada calismiyorsaniz, veya bankada calisip size her gun researchlerini ve flow bilgilerini yollamayan birilerini tanimiyorsaniz FX bildigin sizin icin kumardir. Bildigim en tassakli traderlarin her gun para kazanma durumu yok, ki arka planda donen bilgi aktarimi falan tahmin bile edemezsiniz.

Barclays, Goldman veya global top 10 bankada falan calismiyorsaniz o biligler elinizde olmayacak ve anca bazen bala gote cizdiginiz direnc cizgilerden falan para kazandiginizi zannedip ilk downswingde oleceksiniz.

yapmayin etmeyin gozunuzu seveyim, akilli olun akilli seyler yapin. Illa da girecekseniz bu ise tek bir olaya odaklanin. Hic bir hazinede kimse hem fixed income, hem IRS, hem FX spot, hem FX forward, hem optoins exotic, greek veya baska birsey traderi falan degil yok oyle bir sey.

size tavsiyem, buyuk bankada size bilgi verip kitaplarindaki orderlari bildirecek, 7/24 her merkez bankasi konusmasini ve her g10 ulkesi + EM ulkesinin verilerini aninda verecek sisteminiz yoksa girmeyin bu ise, girecekseniz de kumar duzeyinde olup keyif icin yapin. biz bosu bosuna 6 kisilik bir takim degiliz, bosu bosuna dunyadaki her buyuk bankayla 7/24 chatimiz yok yani... haddinizi bilin falan diye demiyorum, uzulmeyin diyorum, sansiniz yaver gider siz de buyuk paralar kazanabilirsiniz elbette, ama en tassakli adam bile aniden gelecek bir merkez bankasi konusmasi veya yorumundan korunamaz, bakin sirf EUR/CHF floor olayindan (hani isvicre frangi bi anda hayvan gibi deger kazanmisti ya yilin basinda?) bir suru hedge fund batti, Citibank falan korkunc losslar bildirmek zorunda kaldi, musterilerini olan kurun cok cok ustunden coverlamak zorunda kaldi.

Tesekkurler, iyi gunler.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

arkadaslar, profesyonelim ben, yazdiklariniz iddia ettikleriniz falan gozlerimi yasartiyor napiyorsunuz abi siz...

gidin acilen goldman'a basvurun lutfen, gunde 15% kazaniyorum garanti, diplerden gbp/jpy aliyorum cok klasim falan diye.

Yahu napiyorsunuz arkadaslar, bankada calismiyorsaniz, veya bankada calisip size her gun researchlerini ve flow bilgilerini yollamayan birilerini tanimiyorsaniz FX bildigin sizin icin kumardir. Bildigim en tassakli traderlarin her gun para kazanma durumu yok, ki arka planda donen bilgi aktarimi falan tahmin bile edemezsiniz.

Barclays, Goldman veya global top 10 bankada falan calismiyorsaniz o biligler elinizde olmayacak ve anca bazen bala gote cizdiginiz direnc cizgilerden falan para kazandiginizi zannedip ilk downswingde oleceksiniz.

yapmayin etmeyin gozunuzu seveyim, akilli olun akilli seyler yapin. Illa da girecekseniz bu ise tek bir olaya odaklanin. Hic bir hazinede kimse hem fixed income, hem IRS, hem FX spot, hem FX forward, hem optoins exotic, greek veya baska birsey traderi falan degil yok oyle bir sey.

size tavsiyem, buyuk bankada size bilgi verip kitaplarindaki orderlari bildirecek, 7/24 her merkez bankasi konusmasini ve her g10 ulkesi + EM ulkesinin verilerini aninda verecek sisteminiz yoksa girmeyin bu ise, girecekseniz de kumar duzeyinde olup keyif icin yapin.

Tesekkurler, iyi gunler.

sen beceremiyosun diye bu adamlar beceremicek diye bişey yok.
tanırım hepsi zehir gibi çocuklar.
Sosyal ağlarda paylaş

scalp gecerli bir strateji evet, ozellikle bireysel traderlarda... biz pek sevmiyoruz cunku 5-10 pip yapmak icin onun yarisini riske etmen lazim, bilemedin en kotu ihtimalle 1:1 riske etmen lazim ve bu da bir cok parite icin fazla dar bir stop.

eger win/loss ratio iyise guzel, basarilar dilerim sana, ama dikkatli ve disiplinli olman gerektigini zaten biliyorsundur ve verecegim tek tavsiye de TP ve SL lerine mutlaka uy.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...