Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xmax abs vs. vespa gts vs. piaggio xevo (hepsi 250 cc)

Yeto

Öne çıkan mesajlar

motoru arka bahçeye kotun alt kısmına koymaymayı dusunuyorum. bahçeye giremeden kimse göremez. kaldı ki aşağıda dükkanın servis motorları var. herif bi tane bitik activayı arka bahçeye kilitsiz militsiz bırakıyor bir şey olduğu yok. bunun yanında tabi ki brandasıyla bırakmayı duşunuyorum.

valla aklımda dediğim gibi bir masterlock kilit, bir de alarmlı disk kilidi takmak var. hatta dıyorum 2. bir dandık caydırıcı olsun dıye zincir kilit daha mı alsam :)

paranoyağa bağladım.
Sosyal ağlarda paylaş

dieevil said:

ılk mesajda soylentıyı yazdım . Anlasılan sehır efsanesı .Islak zemınde yere yapışmaktan kurtarıyor

[video]https://www.youtube.com/watch?v=MUauU4OpcUE?feature=oembed" width="459">

ABS varsa hart diye asılıyosun frene ve sistem elinden geleni yapıyor. Yoksa iş sürücüye kalmış. Çok iyi sürücüler gerçekten de daha kısa mesafede durabilir. Bu anlamda söylenen yanlış değil aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani düz kazık fren mutlaka daha kısa mesafede durur da, düz durabilirsen :p İş iki teker olunca en ufak bir yatay hız bileşeni ya da dengesizlik dizinin üstüne yapışmak demek. Hele ıslak zemin veya viraj içiyse kurtuluş yok resmen. O yüzden ABS baya faydalı motorda, arabadan 3-5 kat faydalı.

Ben olsam ilk motorda almam gerçi, almadım da zaten, hani normal panik fren nasıl yapılacak bir öğrenmiş ol da ikinci uzun soluklu motorunu ABS alabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,

işi değiştirdim her gün bahçelievler - piyalepaşa (kasımpaşa) ya gitmem gerekiyor.
3 vesait değiştiriyorum günde 3 saatimi alıyor yol :(

şimdi motor hevesim vardı bu aralar arıtk canıma tak etti diye giriştim araştırmaya.

vespa falan varken aklımda, vazgeçtim çok hafif motor dayanıksız gibi geliyor.

X-Max kesinlikle çok hoşuma gitti hatta abs'li harika olur. Ancak otomobille dahi istanbul trafiği tecrübem yok ve tırsıyorum bu kaza bela haberlerini gördükçe
ek olarak da motoru nasıl muhafaza edeceğim bahçelievler de ara sokak :)

ayrıca ileride enduro kullanmak istiyorum bu nedenle x-max gibi scooter ile tecrübe ne kadar doğru olur bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Pahalı bir motosiklet alacaksan mutlaka otoparka bırak.Bırakamıyorsan alarmlı kilit ,disk kilidi ,halat kilidini alıp örtüsünüde iyice ört .Başıma gelmez aman nolcak deme anında yürütüyorlar motosikletleri.

O bildiğin racing makinaları 10 sn de götürüyorlar.

Motosiklet nasıl çalınır

Son olarak kesinlikle ama kesinlikle xmax abs diyorum.Binebileceğin en konforlu en donanımlı 250 cc scooter .
Sosyal ağlarda paylaş

xmax'i aldım arkaya koydum beyler.

500 lira verip abus kilidi de yapıştırdım, zincir havada da durmuyor. arkaya da alarmlı disk kilidini yapışyırıyorum, naj çalarlar artık.

işe gidip gelmeye başladım, köprü geçiyorum. eskiden 2.5 saat süren git-gel sürem artık 40dk'ya indi. halimden memnunum.

xmax hakkında sorusu olana yardımcı olmak ısterım.
Sosyal ağlarda paylaş

vallahi memnunum.

ama tabi hayatımda daha önce bununla kıyaslayabileğim başka bir motor kullanmadım. ben topcase'li aldım, o yüzden hayvan gibi bagajım var. montumu, dizliklerimi ve kaskımı motorda bırakıyorum.

korumalarda aslında kaskta kazıklandım. sharp 5 yıldız caberg v2rr aldım zannediyordum. aldıktan sonra internetten baktım ki aslında ara bir model almışım ve kaskın tırt olma ihtimali yüksek. o yüzden en yakın zamanda bir arai, shoei veye schubert'e geçmeyi planlıyorum. onun dışına yazlık mont diye gittim file oxford marka bir mont aldım. o da dökülüyor. en sonunda anladım ki bu işte biraz daha ucuzuna bile kaçmayacaksın abicim. basacaksın parayı.

aleti ise 14k'ya aldım. 1800 km'de 2014 model. alırken içime de sindi, çok kafa bir arkadaştan aldım. şimdi sırada eğitim işini halletmek var.

herkesin dediği gibi, paran yoksa motor almayacaksın abicim.

motor + 3k olarak düşünün koruma aksesuarlarını. 1.5 kask, kalanı mont ve eldiven. ben daha ayakkabı işine giremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...