Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 abi efsane trollse çok iyi ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Üç kat ceza ödemiyorsun, işlediğin suçun karşılığı olan cezanın beşte birini ödüyorsun yalakalık yaparak. Suçu işlemeni de "herkes dönüyor çakallar pusuya yatmış" falan diye empoze ediyorsun kendi kendine. Daha kaliteli biliyordum valla kusura bakma :p Olayın da polise diklendi diye başına bir şey gelmeyle uzaktan yakından alakası yok bu arada, ben hala neye vır vır ettiğinizi anlayamıyorum. Dolandırıcı polis için "sen de neden öyle soru sordun abi" diyen bir takım adamcıklar var sadece. Polis ya da Afterdeep o soruları sormasalar da yaşanacaktı aynı senaryo, o konuyla ilgili hatası makineyi dikkatli incelememek. Bu akşam eve dönerken aynısını size de yapmaya çalışabilirler gayet, ne kadar yavşarsanız yavşayın. Karşındaki adamın tavrına ve yapısına göre o ışığı görürsen "abi madem üfleticen niye soruyonuz ya ehi" diye senin yapmacık hemşehri/yandaş muhabbetlerinden çok daha eğlenceli bir ortam yaratabilirsin bu arada. Buna da politika deniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 hangi sekilde yaptiginin onemi yok. isi yokusa surup zararli cikmamaktan bahsediyorum. ister hemsehri muhabbeti yap, istersen kari kiz muhabbeti yap, o zaten karsindakine gore degisir hangisinin daha iyi tutacagi. simdi ben gecenki polisle yine karsilastigim zaman, ki kesin karsilasirim, direkt oo ortak diycem. adamla bildigin arkadas muhabbeti yapicam. noldu ben karaktersiz oldum, ben yalakalik yapmis oldum. oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 cezan neyse öde yalakalığını trafik kurallarına uymak şeklinde yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Herkes yapıyormuş ama... çakal polis. ACAB. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 cevirmeyin lafi. ordaki ornek. adama da dedim taa ileriden donuyodum, herkes buradan donunce ben de buradan donmeye basladim iyi yakaladin dedim. olay o degil. gerci anladiniz olayi da, cevirmek keyifli tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 çok seviyoruz çevirmeyi hmpfs hmpfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Baggio said: Olayın da polise diklendi diye başına bir şey gelmeyle uzaktan yakından alakası yok bu arada, ben hala neye vır vır ettiğinizi anlayamıyorum. Dolandırıcı polis için "sen de neden öyle soru sordun abi" diyen bir takım adamcıklar var sadece. Polis ya da Afterdeep o soruları sormasalar da yaşanacaktı aynı senaryo, o konuyla ilgili hatası makineyi dikkatli incelememek. Bu akşam eve dönerken aynısını size de yapmaya çalışabilirler gayet, ne kadar yavşarsanız yavşayın. Karşındaki adamın tavrına ve yapısına göre o ışığı görürsen "abi madem üfleticen niye soruyonuz ya ehi" diye senin yapmacık hemşehri/yandaş muhabbetlerinden çok daha eğlenceli bir ortam yaratabilirsin bu arada. Buna da politika deniyor. Afterdeep said: Herkese Merhaba, Dün akşam İstinye Park'ta Avengers'ı izledikten sonra dönüş yolunda Ataşehir'de alkol kontrolüne girdik. Arkadaşım arabayı kullanıyordu ve zerre alkol yok (Cuma'dan beri içmemişti). Bu nedenden dolayı güle oynaya girdik çevirmeye. Polis; "alkol aldık mı?" diye sordu, sonra üfletti. Ben de "neden hem sorup hem üfletiyorsun" dedim. Kendisi sorduğunda alkol alıp alınmadığını anladığını söyledi, ben de demek anlamıyorsun çünkü yine de üfletiyorsun dedim. Tam bu sırada alkolmetreyi bize çevirdi ve ekranda 0.77 promil yazıyordu!!!!! Zaten polisi çok sevmeyen ben adamları 20 dakika yerin dibine soktum, hiç sesleri çıkmadı. Ne yapacağız bunu önlemek için dedik, direkt Haydarpaşa Numune dediler. Alkol tutanağını yazdılar. Buraya dikkat, tutanağı 00:27'de tuttular ve tarihe 03.05.2015 yazdılar, bakmadan alıp gitsek hiçbirşey kanıtlayamadan ehliyet gitmiş olacaktı. Saat 00:00'ı geçtiğinde tarih 04.05.2015 olmuştu halbuki. "Aaaa bugün 4'ümü oldu" gibi gerzek bir hareketle üzerini kapamaya çalıştılar. Ben yine saydırmaya başladım bunun üzerine. Neyse cezayı vs. kestiler, ehliyeti aldılar, arabayı ben aldım doğru hastaneye gittik, içeriye girdik kimliksiz işlem yapmıyoruz dediler! Koştur koştur arkadaşımın evine gidip kimlik aldım (2 saat içerisinde kan tahlilini yaptırmanız gerekiyor dedi polisler). Tahlil yapıldı,sonuç: alkol 10%'dan az (direkt 0% diye vermiyor). Hastanedekilere "bu şikayetle gelen çok oluyor mu?" diye sordum. "Tahmin edemeyeceğiniz kadar" dediler. Bugün arkadaşım Göztepe'deki emniyet müdürlüğüne gitti. Biz ilgili kan testi ile gidince ehliyeti geri alacak diye biliyorduk, zira polisler dün gece böyle söyledi. Vermemişler, dava açmanız gerek demişler. Şimdi dünya kadar uğraşacak. Ardından kamu davası açacak ben de seve seve şahit olacağım, tabi sonu ne olur bilemiyorum. Nette yakın tarihli çok az bilgiye ulaştım, çevrenizde benzer bir olay başına gelen kimse var mı? Var ise ne yaptılar? Ben makinelerin bozuk olduğuna çok inanmıyorum bence kasıtlı olarak yapılan bir hareket var. Ne lanet bir ülke olduk ya, bir an önce gitmek istiyorum artık, itle köpekle uğraşmaktan çok sıkıldım... Polis haklı sen haketmişsin falan kesinlikle demiyorum ama, bu olayın başınıza gelmesinde tutumunun etkisi olduğu kesin bence. Böyle bir ülkeyiz yani olay bu. Dava açıp işin peşinden koşmanızı takdir ettim orası ayrı ama bir daha ki polisle olan dialoglarında en azından daha en başından durduk yere ortam germemelisin. Yok benim vergimle yaşıyor yok halka refah sağlamak görevi gibi söylemler anlamsız kalıyor zira bu adamın elinde seni rahatsız edecek yetkisi var mı o anda ? Var. E o basit düşünce yapısıyla bunu her türlü kullanacaktır yani, şaşmamak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Geçmiş olsun bu arada umarım lehinize sonuçlanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afterdeep Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Bana hak verebilirsiniz ya da vermeyebilirsiniz. Benim doğam bu, ben senin verdiğin örnekte herkes oradan dönüyor diye oradan dönmeyen adamım malesef. O dönenlere de bir ton söven adamım. Herhangi birini haksız durumda görsemde çıkıp yanına yardıma koşanım, hiç düşünmedim acaba ne olur diye bugüne kadar, birgün kurşun yiyip kalırım bir yerlerde muhtemel. Yaşım 33, tek bir cezam var hayatımda o da EDS kamerasına kırmızıda geçerken yakalanmak (bir yanımda kamyon diğer yanımda minibus olduğundan ışığın rengini dur kalk sırasında görememiştim.) Kurallara aşırı uyarım. Sülalem asker, üniformaya saygıyı birçok kişiden fazla bilirim, polise de onun bana olduğu oranda saygılı olurum, bir arkadaş "devletin polisi" demiş ama o "devletin polisini" Gezi olaylarında da gördüm ben o nedenle o laflara karnım tok artık. Hatalı birşey yaptığımda susarım, üste çıkmam, yalamam, cezam ne ise öderim koşulsuz şartsız ama aynı oradan haksızlık olduğunda nevrim dönüyor elimde değil. Bu özel hayatım için de böyle, kurumsal hayatım için de, sosyal hayatım için de, değişmez. Şunu da belirteyim, alkol çevirmesinde bu haksızlığa uğrayan arkadaşım sağlam ama bir o derece mülayim bir insandır, mahkeme ardından da kamu davası vs. ne gerekiyorsa yapacağız. Hepimizin bir yerlerde tanıdıkları öyle ya da böyle var ama onları kullanmak bana göre işin kolayı, hala hukuk devleti olduğumuz inancı ile gerekli platformlarda hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Ben idealist biriyim belki ama tek dileğim herkesin biraz duruş göstermesi, yukarıda bir arkadaşımın dediği gibi herkes karakterli ve duruş sahibi olsa bugün ülkede birçok şeyin yaşanış şekli çok farklı şekilde olurdu eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2015 Selam, Bence Afterdeep'in o soruyu sormasından bağımsız bir şekilde, o polis yaptığı usülsüz işlemin artığını birine kitleyecekti. O veya ondan sonra gelecek olan kişi; tamamen o soru cümlesinden bağımsız. Burada şerefsizlik yapan o polis memuru. Ayrıca ben karşımdakinin egosuna oynayarak politika yapmayı severim. Trafikteki kural ihlallerimin hiçbirinde politika yapmadım. Sadece muayenesi geçmişken ceza yazmasınlar diye ego okşamışlığım var ve üstüne 'başka eksik birşey var mı abi? Köprü çıkışındaki ekibe de anons etsen de onlar da yanlışlıkla pişti yapıp çevirmesinler' demişliğim var. Bir de PTT'de gümrüğe takılan eşyalarımı KDV'siz kurtarma manevralarım falan var :P Ayrıca bu tür söylemlerde, vurguyla cümlenin yapısı oldukça değiştirilebilir. Afterdeep'in ukala bir tavırla söylemiş olacağını sanmıyorum; bu cümleyi anlamsızca tekrarlayan memura ironiyi göstermiş sadece. Memur dediğin kişinin 'bana laf soktu sanırım' düşüncesi ile konumunu sana karşı avantaj olarak kullanma hakkı da yok. Olayda tek tartışılabilecek husus alınan rüşvet sonrası, cezanın başkasına itelenmeye çalışılmasıdır. Simültane diğer gelişmeler o an orada olmadığımız sürece tartışması yersiz hususlardır. iş bu vesile ile, gereksiz hak ihlalleri içinde bulunmayalım. Bizde yazılan cezalar, arkadan gelenlere kitlenmez! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Baggio said: "Karşı sürücüyü radara karşı uyarmak" bile trafik kanununda suç abi ülkemizde, her ne kadar mahkeme o cezaları bozsa da trafik polisinin ve mevzuatının amacı belli yani. Hızı, kazaları, alkolü vb. tamamen önlemek değil de ceza/rüşvet maksimizasyonu sağlamak. Medeni ülkelerde amaç trafik güvenliğini sağlamak. Bu yüzden 20 tane "radar var" tabelası koyup sadece 1 tane radar koyuyolar. Araçlar tabelayı görüp yavaşlasın diye. Bizde tam tersi gizli radar koyuyolar ki ceza kessinler. Herkes hızlı gitsin, herkese ceza kessinler, trafik güvenliği önemli değil. Çevirme konusunda ben de şunu tavsiye ediyorum. Şu sıralar seçim zamanı çok kolay promosyon vs bulabilirsiniz, arbaya bi akp bayrağı koyun, polisin görebileceği bir yere. Üfletmez bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lithran Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2015 Geçen yaz motosikletle şehir dışı gidiyorum.Çevirme değil bildiğin pusmuş bayır aşşağısı ağaç dibine .Görünce hızı düşürdüm arabanın içinden el kol yapıyor dur diye. Durduk ehliyet ruhsat.Baktı evraklara döndü bana baktı.Aracın muayenesi yok.Nasıl yok araç zaten 2013 model tescil tarihinden itibaren 3 sene değilmi .Muayene kağıdı yok git nerdeyse ara birini getirsin. İyide abiğğcimmm araç zaten 0 nasıl muayene tarihi olucak ruhsatta vss.Yan koltukdaki abide ehliyetten ceza kağıdına bilgileri yazıyor.Napıyorsunuz abi?? bilen birini arayın yanlış bu ceza arayın sorun amirinize . Üsteliyorum tabi ben .Üsteleyince telsizle aracın plaka vs bilgilerini verdi.Merkezden araç hakkında bir sıkıntı yoktur .Muayenesi gelmemiştir diye bir bağırtı geldi. Sonra bu yandaki meğmur reyiz öbrüne döndü dediki .Yazdık bu kağıdı napıcaz felan dedi.Neyse hallederiz al evrakları devam et hadi dedi. Sonra motosikletin yanına gidiyorum nasıl sövüyorum ama belliki bir kaşıntıları var bilmesek alt dudak alacaklar.Öyle bi anı işte ,artık bariz çevirme yoksa durmuyorum basıyorum gidiyorum önlerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar