Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Manahel Thabet. Dünyanın en zeki insanlarından biri.


sostizm

Öne çıkan mesajlar

Eğer bu Yemenli kadın bir İngiliz veya Amerikalı olsaydı hepimiz adını biliyor olurduk. Big Bang theory 'de sıklıkla anılmış olur, adına açılmış enstitüler v.b. olurdu. Ama google search bile çok fazla sonuç veremiyor.

Tanıştırayım sizi, buyrun, Manahel Thabet:
http://www.lavoixduyemen.com/wp-content/uploads/2013/07/Manahel-Thabet-Photo-by-The-National-UAE-2012.jpg
http://i.ytimg.com/vi/xd-8YVCha2E/hqdefault.jpg

İlk doktorasını 25 yaşında (2008) tamamlamış, Financial Engineering alanında ve bu tez alanda yazılmış en yaratıcı (inventive) çalışmalardan birisi olarak kabul görmüş. Tez "The theory of interest rate behavior" ve "Empirical testing of arbitrage pricing theory" isimli teorilerin şekillenmesinde önemli etkiler yapmış.

Dört yıl sonra 2012'de bu sefer matematik doktorasını Quantum Mathematics üzerine tamamlamış ve tezin sonucu olan formül/denklem 9 sayfa uzunluğunda olup, yazar tezin bu şekilde anılmasından (9 sayfalık formül yazmış lan şeklinde) rahatsızlığını belirtmiştir.


Ölçülmüş IQ'su 168 ve "IQuestion the High IQ society" başkanlığını yürütüyor.

Linkedin sayfasını arapça kullanıyor ve arap kimliğini sürekli kullanıyor. Belki de bu yüzden çoğunlukla görmezden geliniyor.

https://ae.linkedin.com/pub/dr-manahel-thabet/15/ab9/a4a

En zeki insanlar listelerinde görüp merak ettim. Hemen hemen her listede ilk beşde adı geçiyor.

Şu görüntü ve benzerleri çok ciddi bir önyargı oluşturuyor. Arap,kadın,zeki yanyana zor geliyor zihinlerde.

http://www.khaleejtimes.com/images/tha_06052013.jpg
fotoğrafa baktığınızda siz de içinizde bir küçümseme duygusu yaşıyorsanız, üzgünüm, siz de stereotip/önyargı sahibi olmuş/oldurulmuşsunuzdur.


Paylaşmak istedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana çok PR kafası geldi bu yazdıkların

ne ödülü almış BM'den diye aradım,kendi biografisi dışında hiç bi yerde bilgi bulamadım,kendi biyografisinde de ne ödülü olduğu yazmıyor,sadece ödül aldığını belirtiyor

başkanı oldugu grubun internet sitesine bakar mısınız aga,o kadar zeki insan toplanıp daha iyisini yaptıramamışlar mı ?
http://www.iqsociety.org/win-people/manahel-thabet/

dark matter hakkında yazdıgı çalışmayı aradım,bulamadım,lan devrimsel çalışma yapan bilim insanısın niye yayınlamıyorsun? kendi biyografisine göre "en iyi kullanacak gruba verecekmiş çalışmayı,ve nasa fln kapısında bekliyormuş" lol,bilim insanı değilim ama o iş öyle olmuyor


hayır bide keko fransız moda dergisinden aldıgı ödülü fln yazmış çok bişiymiş gibi


abi kadın para akıtabileceği her saçma organizasyona para akıtıp üye olmuş yahut ödül amış,1e10 katıp abartmış kendini,pr firmasınada ballandırtmış,öyle gerçekten accomplished biri olsaydı duyardık adını,kimse kimseyi çekemediğinden değil yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Financial Engineering diye ufaktan dalga geçtiğiniz bölüm en kasış bölümlerden biri. Bir rocket science değil derler ya, aslında rocket science. Mezunlar çok deli yerlerde çok deli paralara çalışıyorlar, yatırım bankacılığı ve danışmanlık firmalarında görebilirsiniz. Hiç yabana atılacak yanı yok, bir endüstri mühendisi olarak ben bile özeniyorum adamların yaptıkları işlere, oynadıkları paralara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dönerde standardizasyon globalde sağlandı zaten, mass manufacturing yıllardır var. Bi bizim güzel ülkemizde yok, manuel kesmesi lazım etle usta arasında o duygusal bağın kurulması lazım, yağın ve terin birbirine karışıp eriyip aroma vermesi lazım ehe =)

http://www.youtube.com/watch?v=3SJf3XpeAB8
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

havaalanında yedim bu otomatik makine dönerinden.

sonra bi baktım adam da ekstra kalan tarafları elle kesiyo.

yani precise bi alet değil bu baya uğraştırıyodur kalibrasyonu falan da.


abi o makine early prototype falandır, ya da dönerci işinden olmak istemeyip meşgul gözükmek istemiştir, ya da canı sıkılıp nostalji olsun istemiştir biraz.

Yoksa işin fiziği mekaniği cartu curtu belli yani.

Hollandaya ayak basayım ilk işim bi Avrupa döneri yemek olcak çok özledim valla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eti bizden daha kalite, ve daha fazla koyuyorlar (150-200gr). Bizdeki gibi 50 gr göstermelik et koyup üstüne patates ve sebze basmak yok yani. Protein eksikliğinde görüyoruz milletçe ne durumdayız sdfsdf

Avrupa dönerine en yakın frango zincirleri var, onlar da pek beceremiyo o tadı, üstüne sos koyunca avrupa döneri oluyo sanıyolar.

http://daysindubai.marrai.de/wp-content/uploads/2013/04/2013-04-18-German-D%C3%B6ner-Kebab-2.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...