Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Elon Musk Dünya'ya daha iyi bir akıllı telefon değil, daha iyi bir gelecek tanıttı

Anhora

Öne çıkan mesajlar

türkiye şartlarında sübvansiyonalrla önce ticari kullanıma girer daha sonra evlere ulaşır ki bu da çoook zaman demek ha şu da var adamlar bu ürünü çıkartır 2 aya çin üretimi olan daha ucuz ama ömrü daha kısa muadilleri piyasaya girer

bi de çin üretm, "türk malı" rünler gelir kullanım ömrü 2 yıl olan sdf

uzun vadede avrupa ve abd gibi yerlerde yaygınlaşması bile büyük bir artı olur, sonrasında yerel parsı yabancı dövize göre güçsüz olan bizim gibi ülkelere gelri devlet desteği vs ile

gayet güzel br gelişme, biraz zamanın ötesinde ama şimdi açıkladıklarına göre güneş pnellerinin verimliliğinde bir artış öngörmüşler demektir
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen off grid olan sistemler icin storagecost/kwh i basarılı. Lead acid baterilere gore daha "temiz" bir opsiyon.

On grid sistemler icinse yeterli degil. Ama elektrigin ucuz oldugu saatlerde sarjlama islemini gerceklestirir de boyle bir back up yaratırsa yine biraz daha kabul edilebilir olabilir.

Simdi almanların boyle bir projesi varmıs. Onlar 10kw icin 10bin doların altında olacak demisler. Tesla bu fiyattan cıkardıgı icin onları da asagı cekecektir.

Basarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

Frostbite said:

bu olayı ufak ticari bir faaliyete dökebilirmiyiz?iskenderun da tarıma elverişsiz çük kadar arazim var (2 arkadaş oralarda çalışırken almıştık falan uzun hikaye)

güneş panalleri falan kursam uzun vadede kazanabilirmiyim ki??

Frostbite EPDK 1 MW a kadar güneşte lisans alma zorunluluğu getirmiyor. 2014 Kasım gibi teşvikler de 13.3 dolar cent'ti diye hatırlıyorum kw başına. fizibilite çalışması sende.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Steve Jobs gibi çığır açıcı (breakthrough) inovatif bir insan. Richard Branson da öyle.

insanlara eski donanimli vasat aletleri kakalamak cigir acici olmak ise vapurdaki her satici kendi basina bir stiv jobs

elon musk vizyoner, stiv ise ac gozlu, kimseye faydasi olmiyan, agresif ve kibirli egomanyagin teki idi. elon musk ise adeta golgelerde dolasan ve insanligin gelecegi ve refahi icin fedakarlikla calisan gercek bir vizyoner.

http://sourcefed.com/wp-content/uploads/2013/09/Elon-Musk-is-Tony-Stark.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu kadar şaşırmamız ve elon musk'ı övmek için tam olarak ne yapılmış anlamadım? adam "büyük şarzlı pil yaptım abi, güneş paneliyle kullanın. fiyatı da aha şu gördüğünüz kolum kadar" demiş Woah!! olmuş.

ya da ben anlamadım pek üşendim araştırmaya yeni bi teknoloji, yeni bir buluş değilki bu.

aydınlatın pls.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...