Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kat irtifaklı ev almak

xaty

Öne çıkan mesajlar

ev yapılmış, 8 yıldır oturuyor içindekiler. ama mülkiyet olmamış

Fistan'ın dediği gibi yapısal bi sıkıntı var, ama gerektiğinde masraf yapıp düzeltip kurtulunabilecek bir şey mi, yoksa daireyi değiştircek/küçültcek bir şey mi onu anlamak aslında benim derdim

bir de akirafes'in bahsettiği 15 yıl konusu kafama takıldı. kat irtifakı geçerlilik süresi 15 yıl mı? bu süre tamamlanıp hala mülkiyet yoksa ne oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bir arkadaşımda var çok geniş hem deniz hem doğa manzaralı ve şehir merkezine 400 mt. mesafede hafif yokuşta ve havadar amma velakin bir türlü satamıyor bu durum yüzünden. Gerçekten karın ağrıtıcı bir iş. Emlak işinin ırıspısı değilsen pek bulaşma derim.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Ev beğendik, 8 yıllık apartman. Kat irtifakı var ama mülkiyeti yok. Alırken nelere dikkat etmek lazım? Projeye sadık yapılmadı denilip yıkcaz deme ihtimali ne belediyenin?

Bir de ev alırken belediyeden, tapudan vs. neleri doğrulatıp kendimizi güvenceye almalıyız?

Birkaç ay önce aynı durumu yaşadım.Öncelikle evin geçici iskan belgesini alıyorsun,daha sonra bu belge ile belediyeye gidiyorsun ve kontrol ettiriyorsun sorun varmı yok mu diye.Orda herşey ortaya cıkıyor zaten,eğer evi projeye uygun yapmadılarsa orda söylenır size.Bu arada elektrik ve su abonelıklerini arastırmanız lazım,bazen onda da projede sorun cıkabılıyor
bu arada iskan olayı söyle kısaca
1- proje ciziyorsun ve beledıyeye basvuruyorsun
2-proje onaylanıyor ve gecıcı iskan verılıyor
3-iş bitince bu gecici iskanla elektrik su baglatmak ıcın basvuruyorsun
4-her mulk sahıbı toplanıp 420 tl vererek topluca veya 1100 kusur tl vererek bireysel basvuruyor ve iskan belgesini alıyor.(bu aynı zamanda kat mulkıyeti demek oluyor)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...