Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arcanum


Milamber

Öne çıkan mesajlar

taşınmayabilirdi bu konu. ben arcanumda geçen ve yaklaşık 1 sene falan süren bi campaign yapmıştım bi vakitte. gerçi bi halt hatırlamıyom şimdi :) ama ozaman baya bişey hazırlamıştım...[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me
-The Legend of Selim Wormrider
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji kullanımcıları ciddi eziyet çekiyodu valla oyunda. sinir olmuştum. kardeşim ogre summon edip ortalığı daatırken, zart zurt teleport ederken ben sürünüyodum ya... neymiş trene binemiyomuş.. binmesin! hayır heal de edemiyorum kendimi...[signature][hline]freeedom, 15 Ocak 2005 19:35 tarihinde demiş ki:
beyler kotulemeyin nargileyi sutlu nargilede var peki o damı zararlı o nası zara veriyo acaba sutle su farklı maddeler o zmn o alveollere ne yapıo bunacaıklık getirin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaws taşınmamalıydı doğru ben bunu masaüstü oynıyacaz ne yaptınız yawssss :) pcoyunu olarak deil de daha çok o diyar coğrafyası skiller hakkında fln bilgiler lazım bana oyununu oynayacaz iüfantezivebilimkurgu topluluğu altında düzenlenecek oyun[signature][hline]HisarOyun.Com&FrpNet.Net
CeyhunAlyeşil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 22 Ocak 2005 15:04 tarihinde demiş ki:
troika nın ilk girişimlerinden, hoş da bi nebze.her halikarda bu ortamda pure rpg çabasını takdir ediorum oyun bi blackisle klasiğinin yarısı bile etmese bile :D


oo bakıyorum çetelesini tutmuşsun. lol be adamlar üç tane oyun yaptı zaten, bu ilki, toee ikincisi, vtm: bloodlines üçüncüsü. "ilk oyunlarındanmış" heh

horace'ın dediği gibi ciddi bir dengesizlik vardı, iki alanda profesör olup automaton yapıyordum da fareleri dövemiyordu alet.. :-p

ama işin dialog, dünyanın zenginliği ve npc'ler boyutuna gelince fallout'la yarışabilen ender oyunlardan biridir kendileri. daha geçenlerde sırf bu yüzden oynayasım geldi bloodlines'ı bitirdikten sonra 3 int'li half-ogre'me quest verirlerken attığım kahkahaları hatırlayıp.. (öylesine deneme maksadıyla açmıştım iki saat güldüm deliler gibi, sadece bloodlines'daki malkavian dialogları geçebildi bunu)

fallout'un combat sistemi hayli daha iyi olmasa her açıdan yarışır hatta, ikincisini çıkaracaklarını umuyorum..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
Zamanında oynamıştım da ilerlememiştim hiç.

Gaza geldim, oynamak için indirdim kurdum.

Yalnız şöyle birşey var ki, oyunun combat sistemini bir türlü beceremedim.
veriyorlar ayarı, bir tuhaf oluyorum.

Bir mage açtım, harm çok etkili. Pata küte düşmanları taa uzaktan uzaktan indiriyorum.
Ama fatigue çok çabuk bitiyor, ve bitince de adam yere düşüyor bayılıyor.
Yanımdaki henchmenler beceriksiz olunca da direk gameover.

Bir dwarf rifleman deneyeyim dedim.
Böyle oturup technology kasmak felan çok zevkli.
Mage gibi fatigue derdi de yok.
Ama bunun da damage'i baya düşük. İlk rifle'ımı yaptım mesela. Ama bir fareyi bile 3-4 vuruşta indirmek zorunda kalıyorum.

Sorun şu ki,
karakter kasmayı beceremedim.
Büyü öğrenmek için int gerekli dedi, int kasayım dedim, ama büyüler için minimum int değil de minimum willpower gerektiğini gördüm. Willpower'a yöneldim. Ama willpower çok az mana (fatigue) getiriyordu, direk fatigue arttırıyım dedim, bu sefer willpower ve büyüler geride kaldı felan.

Oyun eğlenceli, questler felan güzel,
ama şu karakter işini bir türlü beceremedim ben yav.

Eski oyunculardan ipuçları alayım, işime yarar oyunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de,

black mountain bölümü

burda fareler, kurtlar cirit atıyor, lvl 15 mi öyle birşeyim. ama bir yerde lvl 25 golem çıktı afalladım. ölmedi de herif. nasıl öldürcez bunu? es mi geçmemiş gerekli? yoksa lvl 25 olup mu gelmek gerekli?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya tarant şehrinde bug gibi bişey vardı. dükkanların icine giriodun ve yatak odalarında uyuyordun sonra gece uyanıp uyuyan dükkan sahibinden para ve item calabiliodun daha rahat şekilde. sonra sabah onları geri satıp devam ediyodun. hayvan gibi item yapmıştım onu hatırlıorum :=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
oyunun en kötü yanı mage veya tüfek kullanıcı ile ilerlemenin zor olmasıdır


yok be naaptın ya...mage acaip kolay.tek yapman gereken hangi büyülerin işe yaradığını bilmek,bi de fatigue in az olduğu ilk lvl ları atlatmak.

bi de bone oyunda bi köpek var onu mutlaka bul.bi kasabaya girdiğinde hemen gidip döven adamdan kurtarman lazım.böyle sevimli bişey,statlara bakıyosun bi olayı yok ama nedense acaip güçlü :P oyunu oynayalı çok oldu o yüzden kasabanın adını tam hatırlamıyorum.

harm ı zaten biliyosun.summoning okulu bayaa işe yarıyor.bi de şu güç kalkanı yapan bi okul vardı.harm yemeyenlere ordan lightning atıyosun.hem o kalkan da fena değildi diye hatırlıyorum.

bu arada iyi bitirildikten sonra bi evil bitirilmesi lazım oyunun.

ee yanlız bu arcanum un betası gibi bişey vardı piyasada.mesela axedice ve kaede deki versiyonlarda bendeki npcler yoktu,oyun bi yerde takılıyordu,bi de herşey harm yiyodu (ben de robotlar,o necro knightlar yemiyodu diye hatırlıyorum).onada dikkat ediver.nasıl anlarsın bilmem gerçi :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben techo dwarfla oynamıs bıtırmıstım, bazı sılahlar cok tırt ama bütün arsenali kullnınca guzel oluyı, molotov koktelylidir el bombasıdır bol bol yapabiliyosun zaten oyunda,

zaten cok uzun bi süre fine crafted revolver (sanırım adı buydu malzemleride cok basit bulunuyo) kullanmıstımki cok basarılı bi silahtı bide yanına kalkan alabiliyodun.

böle full plateli elde shutgun pistol, steam powered axe cekic şeklinde bi dwarf guzel oluyo,

etrafa bomba momba atıyosun.


technonun asıl sorunu inventory, bazen yanında taşıyamıycağım adar mal ve ekipman gerekiyo yapıcak pek bişi olmuyo.

bide heal'ı cok iyi technonu direk her köşe basındaki herblerden yapılan healing salve'ı var, ayrıca hitpointlerinle scale ediyo veya techno yatkınlığınla hatırlamıyorum pek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böle full plateli elde shutgun pistol, steam powered axe cekic şeklinde bi dwarf guzel oluyo,


ben shotgun silahla oyun zor oluyor dedim.axe veya kılıc yani melee ile kolay oluyor biliyorum zaten yazmıştım.

mage olayına gelince fatique veya mavi poolun bitip kolay kolay dolmamasından mage oynamak biraz zor dedim.yoksa beklerseniz doluyor.ama biraz fazla bekliyoruz.yeni patch felan cıkıp düzelttilermi bilmiyorum ilk cıktığı günlerde öyle idi biliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir sürü patch çıkarmışlar da dediğin konudda değişiklik yok.

şu puan verme işini hala çözemedim.
dialoglar ve party için int yerine charisma mı kasmak gerekiyor burda?
büyüler için int yerine willpower mı gidiceğiz?
o zaman mana çok az oluyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dialoglar, beaty charisma int konusma skilli, elinde silah tutup tutmamandanda üstüne giydiğin giysiye akdar her şeyiyle değişiyo,

füll plate zırhla iplemiyolar veya cıplak gezeince beaty rezaletse küfrediyolar yok superse ohş yapıyolar..

ilginc oyun arcanum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcanum'un tek bahtsızlığı combat sisteminin hayli dengesiz olmasıydı. archer & mage bir char yapmıştım, real-time açınca saniyede 3-5 ok sallıyordu neredeyse char. şaka gibiydi teknolojistler. bir mechanized arachnid yapmak o kadar kasıyordu ama daha karşınıza siz yapamadan düşman olarak çıkıyordu onlar heh

troika'nın kapanmasına en büyük üzüntüm hala arcanum'un devamının gelmeyecek olmasıdır. hem free-form hem de öyle dialoglu rpg kalmadı artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya az önce iso hunttan torrent vasıtasıyla indirip kurdum oyunu. Çift tıklıyorum siyah oluyo ekran sonra hemen masaüstüne atıyor. Compatibility mode denedim o zaman hiç açılmıyor.

Yüklenirken tam %99'da sierra/arcanum/Wormantown.dat bulunamadı diye hata verdi. İgnore dedim öyle kuruldu oyun.

Ondan mıdır yoksa oynamamın başka yolu var mıdır?

Bir yardım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...