sharky Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Yakında atak almaya başlarsın :) Public DNS ler tam dert şu sıralar. Bazı atak tiplerini algılayıp kesen bişey yazdım, çalışıyor bizde sürekli. Onu göndereyim başına gelirse, aklında olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 ahaha tabe dns servisini yüklüosun hop DNS provider oluyorsun anında Hahaha adama rootun nere derler ? sonuçta sana gelen direkt bi dns bilgisi yok bu yüzden sen çekiyorsun biyerden bridge olarak... full phising olur deli gibi hackletirsin milleti hashler havada kapılır filan ohooo bizde cVPN olarak açabilirdik DNS ama açmadık ekibimiz olduğu halde sırf network üzerine eğitimi ve tecrubei olan insanlar dahilinde... Kontrolü zor bir durum dns işi, birde ücretli yapacağımız halde girişmedik. Günde yüzlerce tarama geliyor attack geliyor bizim serverlara adamlar mass IP block tarıyorlar bulduklarına çakıyorlar hatta mass exploiter yazdımı ye kafayı Gidin kendi işinizle ilgilenin yada private olarak yapın bu işi millete maal olmayın! ha bak proxy açtım Paticik için desen neyse ama dns sakat iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Nosfe said: hamstera giriyo mu? AHAHAHAHAHAH aynısını soracaktım şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Root name server'lardan baslayarak ariyor iste, ya ne olacakti? Bu dosyayi aliyor: ftp://ftp.internic.net/domain/named.cache Server-side olarak yeterince guvenli. DNS Spoofing icin yapabilecegim her seyi yaptim, DDoS yerim, o ayri. Sunucu da guvenli, acik bir yeri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 GERGE said: Sunucu da guvenli, acik bir yeri yok. Su da tam "olmeden once son sozler" repligi gibi olmus. ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Barebones baslayip yapabilecegimi yaptim abi. Disardan gelip root access alinmasi icin bir yol biraktigimi sanmiyorum. Yeni acik cikarsa bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Daha önemli hiç bir soruyu cevaplamamış Gerge :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 IP ban yok mu oglum onlarda? Yoksa aciliyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Tabi birde şikayet konusu var, malum formda adın çıkmış durumda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Arkadaş adam ücretsiz hizmet sunmuş, millet deli gibi flamelemiş. Nedir yaw kullanmayın işte güvenli değilse, şurda DNS ayarlarını değiştiren kişi ne kadar güvenli / güvensiz az çok kendi kararını verir diye düşünüyorum. Yeteri kadar yazmışsınız, sakin hele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Hürriyet ve donanimhaberde denedim şimdilik reklamları engelleme Yetersiz adblocka gore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Alan adi tabanli olarak engelleme yapabilir cunku sadece. Mesela reklam bumerangshowsites.hurriyet.com.tr diye bir yerden geliyorsa engeller ama hurriyet.com.tr/reklam'dan geliyorsa engelleyemez. AdBlock kadar estetik ve versatile olmadigini soyledim zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Gerge su forum da troll free ve immune olan bir kac kullanicidan biri, tebrik ediyor basarilarinin devamini diliyorum. DNS i kullanmaya basladim, saolasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 DDos gibi seylerden korumam zor ama. Arastirdim biraz, kurcaladim filan, korumanin tek yontemi var bulabildigim. Log tutmam lazim, sonra fail2ban gibi bir seye o loglari okutup normal kullanip sinirlari disinda kalan sorgulamari yapanlari bir sure banlatmak (saniyede 100 tane sorgu yollayani 10 saniye banla ya da ayni adres icin saniyede 10 sorgu yollayani 10 saniye banla gibi). Ben baska yol bulamadim, yapmiyorum bunu da. O nedenle sunucuyu sadece Turkiye'nin ip block'larina actim ama calisiyor mu bilmiyorum. Baglanabiliyor musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 DDoS 'u sunucu üzerinde engelleyemezsin, başka bir konu o. ISP olman lazım biraz onun için, BGP le trafiği DDoS cihazının üzerine alıp mitigate ettirecen falan filan, pek ISP değilsen yapılacak iş değil. Onun dışında sunucu üzerinde başına en çok gelecek şey subdomain ya da amplification attack. Şu ara çok popüler. Onu da az çok önleyecek şeyi yazdım ben diyorum, göndereyim kurtul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Hobi derecesinde biliyorum bu isi ama suradan yola cikmistim kurcalamaya: https://www.debian-administration.org/article/623/Blocking_a_DNS_DDOS_using_the_fail2ban_package Sunu sorayim o zaman sana: TCP kapali bir kere sunucuda, bu nedenle UDP'den cevap veriyorum. UDP response size'i 1024kb yapsam bir cozum olur mu amplification icin? Bunu nasil yapacagimi biliyorum. 4096'da su anda. Subdomain icin ne yaparim bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Bu DNS le GTA 5 e giremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2015 Hiç alakası yok UDP bufferinin amplification ile. Konuyu application level da çözmen lazım. Google 'in bir dökümanı var public dns security adında. O güzel açıklıyor aslında genel yapılması gerekenleri, ama oturup ya dns koduna müdahale edeceksin, ya da arada bir çalışıp, atakları algılayan bir şey yapacaksın. Sadece sunucu tarafından bakıldığında DNS güvenliği bir yere kadar :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 23, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2015 Bu arada bazi oyunlar DNSSEC kapatinca calismaya basliyor, o acikken sunuculara baglanmiyor. Niye bir fikrim yok. DNSSEC kapatmam ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2015 sharky said: Yakında atak almaya başlarsın :) Public DNS ler tam dert şu sıralar. Bazı atak tiplerini algılayıp kesen bişey yazdım, çalışıyor bizde sürekli. Onu göndereyim başına gelirse, aklında olsun. (tu) sharky'i bana gönderdiği anime cd'lerinden beri severim. çok iyi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Aksamdan aksama statlara bakip resetliyorum sorun var mi, yok mu diye. Cevap veremedigi cok sorgu varsa ya da response time cok artarsa gormek icin. Simdi aksami beklemeden bakip sonucu yazayim dedim. Dun aksamdan beri hali bu: total.num.queries=28130 total.num.cachehits=5127 total.num.cachemiss=23003 total.num.prefetch=283 total.num.recursivereplies=23002 total.requestlist.avg=10.8778 total.requestlist.max=175 total.requestlist.overwritten=0 total.requestlist.exceeded=0 total.requestlist.current.all=0 total.requestlist.current.user=0 total.recursion.time.avg=0.268658 total.recursion.time.median=0.0269319 Gorebildigim tek sey bu liste DNS'den. Arada sirada koyacagim burada. Dun aksamdan beri 28130 sorgu gelmis, cache'den cevap verilenleri cikartirsam bir sorguya cevap verememis. Timeout olabilir site tarafinda, exceeded=0 cunku. Saniyede ortalama 11 sorgu geliyor su anda, 175'e kadar cikmis. Recursion Time onemli ama. Sorgularin %50'sindan fazlasina 0.027ms'den hizli cevap vermis (median), ortalama 0.27ms almis demek. Geri kalani sizin sunucuya baglanma hizinizdan ibaret. Bu arada basta dedigim cache temizlenmesi olayini kapattim. Her guncellendiginde sunucu hosts dosyasi ve DNSSEC bilgileri ile once cache'yi yedekliyor, sonra tekrar yukluyor. Bu sayede cache hitler surekli artacaktir. Normalde cache'de belli bir ure durur sadece cevaplar ama Prefetch ozelligini actim onun icin de, bu ozellik ile cache'de suresi bitmek uzere olan seyi kendisi yeniyor tekrar kontrol edip. Request olarak sayilmiyor bu ama tabii. Yeni ayarladim bunu, biraz zaman alacaktir cache'nin dolmasi. Cache'yi daha aktiflestirdigim icin de dns-0x20 ozelligini de actim. Standart bir ozellik degil bu, Google Public DNS'de filan bulunacagini sanmiyorum cunku az bir cok eski sunucu uyumlu degilmis. Bunun sayesinde www.google.com dediginizde mesela WWW.GoOGLe.cOm diye yolluyor sorguyu ve ayni sekilde geri bekliyor. Bu da sunucu ve authoritative sunucu arasina birinin girmesini buyuk oranda engelliyor. Ayni zamanda cache poisoning yapmak isteyen biri de (en buyuk risk sizin icin) bunu da gecmek zorunda kaliyor. Cache'de de WWW.GoOGLe.cOm diye yaziyor Google cunku. Elimden geleni yapiyorum iste, kullanim kaplumbaga misali artiyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Sen bunu localde çalıştırmıyor muydun ? 28130 sorguyu senin laptop mu yapmış yani ? Anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Local degil abi, acik herkese. Iki konuyu karistirdin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Hee evet öyle olmuş :) Pardon. 28k çok az sorgu. Senin benim scripte ihtiyacın yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2015 Ne olacak abi, Kendime Pati'den isteyene sadece =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar