Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik için DNS

GERGE

Öne çıkan mesajlar

ahaha tabe dns servisini yüklüosun hop DNS provider oluyorsun anında Hahaha adama rootun nere derler ? sonuçta sana gelen direkt bi dns bilgisi yok bu yüzden sen çekiyorsun biyerden bridge olarak...

full phising olur deli gibi hackletirsin milleti hashler havada kapılır filan ohooo bizde cVPN olarak açabilirdik DNS ama açmadık ekibimiz olduğu halde sırf network üzerine eğitimi ve tecrubei olan insanlar dahilinde... Kontrolü zor bir durum dns işi, birde ücretli yapacağımız halde girişmedik.

Günde yüzlerce tarama geliyor attack geliyor bizim serverlara adamlar mass IP block tarıyorlar bulduklarına çakıyorlar hatta mass exploiter yazdımı ye kafayı

Gidin kendi işinizle ilgilenin yada private olarak yapın bu işi millete maal olmayın!

ha bak proxy açtım Paticik için desen neyse ama dns sakat iş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Root name server'lardan baslayarak ariyor iste, ya ne olacakti? Bu dosyayi aliyor: ftp://ftp.internic.net/domain/named.cache

Server-side olarak yeterince guvenli. DNS Spoofing icin yapabilecegim her seyi yaptim, DDoS yerim, o ayri.

Sunucu da guvenli, acik bir yeri yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Alan adi tabanli olarak engelleme yapabilir cunku sadece. Mesela reklam bumerangshowsites.hurriyet.com.tr diye bir yerden geliyorsa engeller ama hurriyet.com.tr/reklam'dan geliyorsa engelleyemez.

AdBlock kadar estetik ve versatile olmadigini soyledim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
DDos gibi seylerden korumam zor ama. Arastirdim biraz, kurcaladim filan, korumanin tek yontemi var bulabildigim. Log tutmam lazim, sonra fail2ban gibi bir seye o loglari okutup normal kullanip sinirlari disinda kalan sorgulamari yapanlari bir sure banlatmak (saniyede 100 tane sorgu yollayani 10 saniye banla ya da ayni adres icin saniyede 10 sorgu yollayani 10 saniye banla gibi).

Ben baska yol bulamadim, yapmiyorum bunu da.

O nedenle sunucuyu sadece Turkiye'nin ip block'larina actim ama calisiyor mu bilmiyorum. Baglanabiliyor musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

DDoS 'u sunucu üzerinde engelleyemezsin, başka bir konu o. ISP olman lazım biraz onun için, BGP le trafiği DDoS cihazının üzerine alıp mitigate ettirecen falan filan, pek ISP değilsen yapılacak iş değil.

Onun dışında sunucu üzerinde başına en çok gelecek şey subdomain ya da amplification attack. Şu ara çok popüler. Onu da az çok önleyecek şeyi yazdım ben diyorum, göndereyim kurtul.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hobi derecesinde biliyorum bu isi ama suradan yola cikmistim kurcalamaya: https://www.debian-administration.org/article/623/Blocking_a_DNS_DDOS_using_the_fail2ban_package

Sunu sorayim o zaman sana: TCP kapali bir kere sunucuda, bu nedenle UDP'den cevap veriyorum. UDP response size'i 1024kb yapsam bir cozum olur mu amplification icin? Bunu nasil yapacagimi biliyorum. 4096'da su anda.

Subdomain icin ne yaparim bilmiyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç alakası yok UDP bufferinin amplification ile. Konuyu application level da çözmen lazım.

Google 'in bir dökümanı var public dns security adında. O güzel açıklıyor aslında genel yapılması gerekenleri, ama oturup ya dns koduna müdahale edeceksin, ya da arada bir çalışıp, atakları algılayan bir şey yapacaksın.

Sadece sunucu tarafından bakıldığında DNS güvenliği bir yere kadar :(
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Yakında atak almaya başlarsın :) Public DNS ler tam dert şu sıralar.

Bazı atak tiplerini algılayıp kesen bişey yazdım, çalışıyor bizde sürekli. Onu göndereyim başına gelirse, aklında olsun.

(tu)

sharky'i bana gönderdiği anime cd'lerinden beri severim. çok iyi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Aksamdan aksama statlara bakip resetliyorum sorun var mi, yok mu diye. Cevap veremedigi cok sorgu varsa ya da response time cok artarsa gormek icin. Simdi aksami beklemeden bakip sonucu yazayim dedim.

Dun aksamdan beri hali bu:

total.num.queries=28130
total.num.cachehits=5127
total.num.cachemiss=23003
total.num.prefetch=283
total.num.recursivereplies=23002
total.requestlist.avg=10.8778
total.requestlist.max=175
total.requestlist.overwritten=0
total.requestlist.exceeded=0
total.requestlist.current.all=0
total.requestlist.current.user=0
total.recursion.time.avg=0.268658
total.recursion.time.median=0.0269319

Gorebildigim tek sey bu liste DNS'den. Arada sirada koyacagim burada. Dun aksamdan beri 28130 sorgu gelmis, cache'den cevap verilenleri cikartirsam bir sorguya cevap verememis. Timeout olabilir site tarafinda, exceeded=0 cunku. Saniyede ortalama 11 sorgu geliyor su anda, 175'e kadar cikmis.

Recursion Time onemli ama. Sorgularin %50'sindan fazlasina 0.027ms'den hizli cevap vermis (median), ortalama 0.27ms almis demek. Geri kalani sizin sunucuya baglanma hizinizdan ibaret.

Bu arada basta dedigim cache temizlenmesi olayini kapattim. Her guncellendiginde sunucu hosts dosyasi ve DNSSEC bilgileri ile once cache'yi yedekliyor, sonra tekrar yukluyor. Bu sayede cache hitler surekli artacaktir. Normalde cache'de belli bir ure durur sadece cevaplar ama Prefetch ozelligini actim onun icin de, bu ozellik ile cache'de suresi bitmek uzere olan seyi kendisi yeniyor tekrar kontrol edip. Request olarak sayilmiyor bu ama tabii. Yeni ayarladim bunu, biraz zaman alacaktir cache'nin dolmasi.

Cache'yi daha aktiflestirdigim icin de dns-0x20 ozelligini de actim. Standart bir ozellik degil bu, Google Public DNS'de filan bulunacagini sanmiyorum cunku az bir cok eski sunucu uyumlu degilmis. Bunun sayesinde www.google.com dediginizde mesela WWW.GoOGLe.cOm diye yolluyor sorguyu ve ayni sekilde geri bekliyor. Bu da sunucu ve authoritative sunucu arasina birinin girmesini buyuk oranda engelliyor. Ayni zamanda cache poisoning yapmak isteyen biri de (en buyuk risk sizin icin) bunu da gecmek zorunda kaliyor. Cache'de de WWW.GoOGLe.cOm diye yaziyor Google cunku.

Elimden geleni yapiyorum iste, kullanim kaplumbaga misali artiyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...